• şişli'de bulunan servisinin acilen kalifiye eleman almasi lazım. basit bir sarj arızasını 3 defada çözemediler. ayrıca elemanlarına müşteriyle nasıl konuşulmasını gerektiğini öğretmeleri lazım.
    (bkz: otur sıfır)
  • samsung'un yetkili bir servisi!

    telefonla aramaya çalıştığınızda; "şuan mesai saatleri dışındayız, çalışma saatlerimiz 9:00-19:00 arasındadır" mesajı vermektedir.

    taşşak geçtikleri olay şu ki; mesai saati dışında olsun olmasın ne zaman arasam bu mesajı alıyorum.

    telefon numarası bu: 0 212 234 65 00 isteyen denesin.

    umarım samsung'dan yetkili birisi burayı okur da bu duruma bir el atar.
  • ilerleme var, aradığınızda mesai saatleri dışındayız demiyorlar, telefon çalıyor çalıyor açan yok. 1.5 saattir aralıklarla aradım muhasebe departmanında bile açan yok.
  • sadece ekranının görüntü vermediği yoksa cayır cayır çalışan telefon için ilk olarak "parça geldi tamir aşamasında" diyen, sonra da "türkiye'de parça yok telefon değişim sürecinde" diye apayrı bir şey söyleyerek insanın sinirlerini zorlayan, sonuç olarak telefonu tamir etmemiş "yetkili" servis. uzak durunuz.

    edit: imla
  • rebel elektronikle tanıştıktan sonra cep telefonlarımı hep almanya'dan almaya başladım. çünkü türkiye'den almanın ve garantisi olmasının bir esprisi olmadığını bana öğrettiler. 250tl'lik ekran arızası için 2000tl fiyat istemişlerdi son gittiğimde.
  • dolandırıcı cahiller sürüsü.

    daha garip olanı ne biliyor musunuz ?

    koooskoca (bkz: samsung türkiye) bu dandirik servisimsi işletmeye güvenip servisin beyanı doğrultusunda müşterisini bilgilendiriyor. anladığım kadarıyla samsung türkiye'nin
    ülke sınırları içerisinde servis hizmeti sağlayan bu cahil eğitimsiz adamlar üzerinde bir yaptırımı yok.

    gerçekten bu ülkenin amk ben yaa.

    herkes dolandırıcı herkes çakal....
hesabın var mı? giriş yap