• hiçbir universitenin üstlenmediği diploma
    (bkz: başlığın başa kalması)
  • yaşam dönemim içinde baktığım zaman, hatırladığım kadarıyla, başbakanlar ve okudukları üniversite bölümleri şöyleydi, tarih sırasıyla;

    turgut özal, süleyman demirel mühendisti, mesut yılmaz iktisat mezunuydu, yıldırım akbulut hukukçuydu, tansu çiller malumunuzdur, iktisat profesörü, bülent ecevit hukuk fakültesi terkti, ozan ve gazeteciydi, hayatın ve halkın içinden gelen bir akil adamdı.

    buraya kadar güzel, sorun yok. peki bir kişi çıksın şimdiki başbakanın ne mezunu ya da terki olduğunu söylesin. ilahiyat? mimarlık? su ürünleri? hangi üniversite? mezun olmuş mu? bu soru yıllardır soruluyor, her konuda fıldır fıldır olan yancı gasteciler bile burada bir duruyorlar, kıvıracak bir yer bile mi yok? yoksa, ortada, cambridge doktoralı bir başbakan var da bunu konuşmak abes olduğu için mi herkes geçiştiriyor.

    anlayan ve bilen beri gelsin, ortalığı aydınlatsın.

    düzelt: bir harf fazla.

    puslu ek: viki, marmara üniversitesi önlisans diyor, bbc, marmara üniversitesi idari bilimler mezunu olmadan önce bir islam okuluna kayıt oldu diyor, ne islam okulu yahu diye soramadan profesyonel futbol oynardı kısmına geçiyor.
  • şu gösterilen imzasız diploma olması mümkün değildir. o tarihlerde bu kalitede diploma basılmadığını az çok herkes tahmin eder, ve evet diploma yepisyenidir, ayrıca o sırada mevcut olmayan bir okula aittir.

    büyük ihtimalle hayat okulundan falandır.
  • verildiği tarihten 1 sene sonra kurulan bir üniversiteden alınmış olmasıyla türkiye'de üniversite mezunu olabilmenin de sandıktan geçtiğini gözler önüne serer.
  • hala ciktisini alip cerceveletip duvarina asacak kisilerin var oldugunu bilmek
  • bugün yasa çıksa artık sadece atom mühendisleri cumhurbaşkanı olabilecek diye eminim ki rte'nin bir de atom mühendisliği diploması çıkar ortaya. sonuçta atom mühendisliğini sizden öğrenecek değil.

    üstüne bir de hikaye eklerler şöyle: rte tüm zorluklara rağmen iktisadi ve idari bilimler fakültesini okurken atomlara da merak saldı, bölüm dışı dersler alarak (marmara üniversitesinde o tarihlerde atom mühendisliği bölümü olmadığını kimse iddia edemez) atom mühendisliğinde de çift anadal yapmaya başladı. bunu çevresindekilerden gizli tuttu çünkü o çok alçakgönüllü birisiydi. neyse bu bölümün derslerini de başarıyla geçti ancak ders yükü çok olduğu için kendi esas bölümünü 80 yılının normal haziran döneminde değil ancak 81'in şubat döneminde bitirebildi. çift anadal yaparken futbol oynamaya devam etti tabii ki bir yandan, aynı zamanda şiirlere de büyük ilgisi vardı, çok şiir kitabı okurdu.

    yaa işte böyle, yoksa bir şüpheniz mi vardı?
  • marmara üniversitesi gibi bir kurumun alet olduğu sevimsizlik.

    ya etmeyin eylemeyin. imzasız bu ya.
  • 2004 yılında istanbul teknik üniversitesi'nden aldığım elektrik mühendisliği diplomasından renk ve baskı olarak 10 kat daha kaliteli görünen diploma.

    yanlış okulda ve bölümde okumuşuz mınaki.

    adam yüksek okul mezunu değil mi olum?

    bildiğim kadarıyla yüksekokul lisansın bir altıdır yani ön lisans diye geçer, dört yıllık olmaz.

    son olarak bir insan düşünün ki hayatının her alanında şaibe var.

    bir olayınızdan da şaibe, yalan dolan çıkmasın be yav
  • --- spoiler ---

    kep töreni görüntüleri yakında gelir. inanmayın, montaj amk...

    --- spoiler ---
  • ülkenin koca koca, ağırlığı olması gereken kurumlarının sırf birisine yaranma uğruna kendini rezil etmeleridir.

    lan sen yayınlamasan zaten en az 5 tane yöntemle, yasayı çıkartıp cumhurbaşkanı seçtirir adam. ha yasaya aykırı olsa ne yazar, kimsenin salladığı yok. koduğumun ülkesinde hesap kitap bilmeyen adamlar tarafından dikilmiş binlerce ev var, arada patır patır dökülüyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor, üniversite okumamış cumhurbaşlanına mı laf edecekler, geçtim üniversitesini herif ingilizce bile bilmiyor, sana mı düştü amk?

    bir de bi boku da doğru yap bari, koskoca okulsun. adamların ismi yazıyor ama imza mimza yok, imza da mı attıramadın? bu kadar mı malsın? üstünde 1981'de olmamasına rağmen "marmara üniversitesi" yazıyor. öğrenci işlerinden boş bir diploma taslağı alabilen herkesin yapabileceği bir evrak.

    senin de, sana iş verenin de, senin evrağını ciddiye alıp da savunanın da, seni bu gerizekalılığınla orada tutanın da topunuzun allah belasını versin.
hesabın var mı? giriş yap