• dosyam silinirse orada bulurum diye ümit bağlanan yerde yapıldığına inanılan işlem.

    "dönmez gidenler geri"
  • türkiye'de daha öncede belirtildiği gibi çöp toplayarak yaşayan insanların dışında bir sistem olmadığı için ihmal edilebilecek miktarda var olan bir sistemdir. geri dönüşümün olması için iki önemli unsur var birincisi sanayideki geri dönüşüm. bunun için öncelikli olarak büyük tesislerin sonrada küçük sanai'nin bunu uzun vadede geri dönüşü olan bir alt yapı yatırımı olarak görüp zaten var olan avrupa standartlarında dönüşüme gitmeleri gerekmektedir. bu durumu zorunlu hale getirecek henüz çıkıp çıkmadığından emin olmadığım bir kanun var ve şu meşhur avrupa müzakereleri sürecinde yerine getirilmesi gereken bir durum olacak. tabii yararları tartışılmaz.

    ikinciside bireylerin sağlayacağı geri dönüşüm. bunun için sokaklarda cam ve plastikler için yapılmış özel çöp tenekelerini görebilirz. bunları amacına uygun kullanmak içinde evlerimizdeki çöp torbası sayısını birden 3'e çıkarıp elimizdekileri tasnif etmemiz gerekiyor ki düşününce türk insanı için şimdilik çok uzak bir ihtimal diye düşünüyorum. fakat alışkanlık haline getirenler için sorun olmayacaktır. yine insana dönük geri dönüşüm olarak şehirlere - kasabalara çöp öğütme sistemleri kurulablir fakat bunun için belediyelerin ciddi alt yapı yatırımı yapmaları buna maddi kaynak ayırmaları ve bu teknoljiyi gelip türkiye'ye kuracak yabancılara daha da güzeli dışardan öğrenip türkiye'ye adapte edicek türklere ihtiyaç vardır. tabi fikir olarak bunlardan biride benim ama sermaye olmadığı sürece fikirin değeri sınırlı kalıyor.
  • aynı zamanda csi ny birinci sezon on ikinci bölümünün adı.
  • (bkz: upcycling)
  • geri donusumun desteklenmedigi bir ulkede sehirde kendi kendime minik bir cozum buldum sizlerle de paylasayim. belki insanliga azicik faydamiz dokunur. malum bizde yok geri donusum ama en azindan kagit, plastik, cam toplayan sokakta insanlar var. ben de evdeki copumu ayri posetlerde atiyorum ki toplayan bari sevinsin, isi kolaylassin, hem de bir faydasi olsun. ben de isterdim italya'da oldugu gibi her bir tur cop icin farkli renk, hepsinin toplandigi gunler belli olsun ama napalim. ben de sok posetlerine kagit, a101 paketlerine plastik, migros posetlerine cam, pazar posetlerime de organik atiklarimi koyuyorum. ısteyen deneyebilir.

    edit: uzun süredir bir seye bu denli mutlu olmamistim. üsküdar belediyesi her bir apartmana bilgilendirici broşürler ve stickerlar birakmis artık her salı ve cuma sadece recycle birakilacak. havalara uçtum resmen, belki bu dunyaya ileride bir bebek getirebilirim diye bile dusundum:)
hesabın var mı? giriş yap