• londra'da, oxford street'ten piccadilly circus'a kadar inen, sokak lambalarindan sarkan saksilardaki rengarenk ciceklerin susledigi cadde. londra'nin en onemli alisveris caddelerinden biridir. bu cadde uzerindeki magazalar, oxford street uzerindekilere gore daha kalitelidir.
  • genelde çok pahalı markalarım mağazalarının bulunduğu, dolaşırken geçen süper arabalardan dolayı* * * boynumuzun tutulduğu cadde.
  • oxford street'in kalabalığından kurtulup piccadilly'nin kalabalığına karışmadan önce nispeten soluklanmak için yürüyebileceğiniz, paranız varsa alışveriş yapabileceğiniz, bedavadan güzel binaları ve londra atmosferini yaşayabileceğiniz ideal ortamdır.

    ama en en en önemli özelliği apple store'un burada oluşudur zira londra'ya gelen bir turiste lazım olan free wi-fi için ideal mekanıdır.
  • londra'nin mimari olarak paris'e benzeyen, acik ara en guzel caddesi. sıkıldıgın an soho'ya dogru yanasma imkani da cabasi.
  • piccadilly circus tarafından giriş yapıldığında tek blok halinde dizilmiş binaların eşlik ettiği viraj ile kendisine hayran bıraktırır.
  • her londra'yı ziyaret edecek olan turistin mutlak uğrak noktasıdır. sağlı sollu dünya markalarının bulunduğu sokak diye adlandırdıkları yerdir. sokağın tam ortasından onu kesen bir diğer sokak (bkz: oxford street) geçer. bu iki sokakta hiç sıkılmadan ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadan 1 koca gün bile geçirilebilir.
  • öğrendiğim kadarıyla bu caddedeki mağazaların kira gelirleri ingiliz kraliyet ailesine ödeniyor.
  • londra hissini her zaman alabileceğiniz 1700- 1800’lü yılların ruhunu hissedebileceğiniz bir yerdir. konum olarak çok çekicidir. oxford street’in kalabalığından, gürültüsünden ve hızla akan insan yığınlarından kurtarıcı görevi görür. halbuki birbirini kesen caddeler ama çok farklılar.

    sakinlik, huzur, estetik, kavis*, tarih, moda, mimari, düzen, gelenek, kraliyet.

    oxford circus metro istasyonun kalabalığı, merdivenin başında gazete dağıtan adam.

    soho’ya geçiş, carnaby street’e geçiş, covent garden’a geçiş..

    piccadilly circus, oradan

    kahve dünyası’na geçiş.

    green park’a geçiş.

    georgian dönemi (1714-1837) eseri. naip* prens (iv. george) adına 1819 yılında yapılmıştır.

    (bkz: regent’s park) aynı dönem eseri.
    (bkz: regent terrace) aynı dönem eseri.
hesabın var mı? giriş yap