• bir erkek olarak anlamamakla birlikte, sanırım kendilerini pis hissettikleri ve sacma sapan bir hormon yapısında bulundukları icin içine girdiklerini dusundugum donemdir. zaten duygusal olarak hassas ve fiziksel olarak sancılı bi donemde, bir de elalemin, "ıyyy" "boghk" gibi şeyler dusunecegini kafasında kurup kimseyle paylaşmıyorlar diye dusunuyorum. dogru muyum yanlış mıyım entryler geldikce anlayacagız sanırım.
    ama bu konu hakkında iki çift laf hakkım varsa, utanmayın sıkılmayın bosuna cunku gayet normal bişe ama bayrak da sallamayın tabi. "abi regl oldum her yanım kan oldu" falan gibi muhabbetler duymak da istemeyiz, dogruya dogru..
  • regl olduğunu, herkesi ilgilendiren bir şeymiş gibi belli etmeye çalışmaktan daha az saçma olan eylem.
    (zorunlu edit: yazar burada aslında ikisi de saçmadır demek istiyor) *
  • - yok canım bugün istemiyor basım agrıyor fılan
    + mahmut abartmana gerek yok , regl olan benim
  • kesinlikle yetiştirilme tarzıyla alakası olan saçma sapan eylem. hatta bunu bir adım öteye götürüp bakkaldan ped alamayan kızlar bile var lan oha yani. lisedeyken bi kız arkadaşıma oturmaya gitmiştim aniden karnım ağrımaya başlayınca anladım ki regl oluyorum hemen sordum kıza ped var mı versene diye, yok dedi kalmamış. bu arada yerde kıvranacak kıvama geldim, değil bakkala gitmek ayağa bile kalkacak durumum yok o derece yani. kıza dedim ki o zaman bi zahmet bakkala gidip alır mısın? halimi görüyosun benim çıkmam mümkün değil. bana ne dese beğenirsiniz "ben bakkaldan ped alamam utanırım" neeeeeeaa diye çığlık attığımı hatırlıyorum. yani dedim şimdi sen, ben bu haldeyken bakkala gitmiyorsun çünkü ped almaktan utanıyorsun öyle mi? evet dedi. püüü senin kalıbına da arkadaşlığına da seni böyle basiretsiz yetiştiren ailene de dedim. kuzenimi aradım gelip beni aldı. bu nasıl bir baskıdır nasıl bi kültürdür arkadaşım? lan önünde bir insan ağrıdan geberiyo, aciz durumda sen utanırım alamam diyecek kadar neyden utanıyosun be? bakkal arkandan orospu falan diycek heralde. kıza bak ped alıyo, bugün ped alan yarın önüne gelene verir. bu mu yani mantığın? bu ve bunun gibi insanların kültürüne sokmak istiyorum huzurlarınızda.
  • böyleleri yüzünden pedin gazete kagıdına sarılması stratejisi geliştirilmiştir. birayı gazete kagıdına sarma yöntemini icat eden arkadasla bunu pede uyarlayan arkadasın tez zamanda bir araya gelip yeni bir cözüm bulmaları gerekir kanaatimce. kızlar ped almaya gidemiyor, gençler bira içemiyor efenim!
  • regl olmanın ayıp bir şey olduğunu "öğrenmekle" ilgilidir. kişi öğrenir öğrenmez saklamaya başladığından olsa gerek, ayın belli zamanlarında hep midesi ağrır. anlamsız ağlama krizlerine şahit olan iş arkadaşları da bu oyuna ayak uydurup bir şey yokmuş gibi yaparlar mesela.
  • biraz da "prenses sendromu" ile alakalı olduğunu düşündüğüm bir eylem bu.

    hayır yanlış anlaşılmasın erkeğin kadına dayattığı "sen bir meleksin, prensessin, sana insan diyenin amına koyayım" durumunun bir sonucu gibi sanki. "güzel kızlar kaka yapmaz" da var bak. aynı fabrikanın malları hep. kadın sinirli, agresif, kanayan, işeyen, sıçan, osuran, geğiren hatta yeri geldiğinde "anıran" bir varlık olamazmış gibi(anıra anıra gülme/ağlama hakkımız var bizim de kardeşim). hep bakımlı ve "available" olmamız isteniyor sanki? evet evet cinsel yönden de available olmak işte burada bahsedilen.
  • en az regl olduğu için gurur duyan kadınlar kadar antipatiktir bunu yapanlar.zira yumurtluyor olman sadece sana bahşedilmiş insanüstü bir özellik olmadığı gibi,herkeslerden gizlemen,bir lanetmişcesine saklaman gereken bir şey de değildir.daha fizyolojik bir bakış açısı hem mevzunun gerçek öznelerine hem de gizli öznelerine* ne kadar da faydalı olacaktır.
  • (bkz: #13878571)
hesabın var mı? giriş yap