• nam-ı diğer ayıboğan.dönemin gerzek spor(?) gazetelerinden foto maç bu ismi yakıştırmıştı.falco ile stumpf geldiği sene işte dede almanlar, gs nin defansı allaha emnaet diye çığırtkanlık yapmışlardı.ne oldu akabinde, stumpf gs defansı tarihinin en net adamlarından biri oldu.
    markaj da adam kaçırmama, top kaçırmama kornerlerde rahatsızlık yaratma gibi tonla süper hasleti olduğu anlaşıldı.
    adı ısrarla yanlış telaffuz edildi ve yazıldı.
    belki ben bile yanlış yazmışımdır.
    konuyla ilgili
    (bkz: turgay seren turkcesi)
  • stumpf yazlışı bildiğim kadarıyla doğru... feldkamp'ın getirdiklerindendi, hatırlıyorum da stumpf'un gideceği sene salak cimbomum dergisinde 1 karşılaştırma çıkmıştı, stumpf & cihat şeklinde, ve stumpf'un her yerinin sakat olduğu, cihat'ın ise baresi'den daha iyi olduğu sonucu çıkmıştı... geröektende heryeri amliyatlıydı, fakat çok sağlam herifti, stumpf & falco tam alman stili, sade güvenli oyun oynamışlardı, o sene çok iyi bir defansı vardı galatasarayın...
  • can bartu tarafından ştönf diye okunduğunu duymuştum, ştunf, ştum, ştrumf (ki bu fransızca şirinler anlamına gelir) şekilleri vardı, falco da sahip olduğu götz soyadı yüzünden medyamızı bayağı 1 zorlamıştı, allahtan o zamanlar televole yoktu
  • yaa ştumpf işte... türkiye'ye gelen en "akıllı" yabancılardan biriydi bu alman panzeri. uzun boylu, yiğitçe bi adamdı. geldiği zaman bunun da hemen gönderilmesini istediler, "topa vurmaktan bi haber" manşetini hatırlıyorum.

    akıllığı ise şurdan; adam çok kısa bir süre içinde öğrenmişti türkçe'yi. ismini hatırlayamadığım bi gaziantep'li zenci wardı, ondan daha iyiydi ama üzerine düşen olmadı. şaşıp kalmıştım, teklemiyodu adam; george haci da böyledir.

    oynadığı 3. veya 4. lig maçıydı. tugay bi korner kullandı, ön direkte ştumpf sarı saçlarını silkeleyerek bi hareket yaptı topa, top gitti gol oldu... "kim attı acaba" sorusu yankılandı etrafta. maç sonuna kadar sabrettik gidip sordular stumpa "vurdum, ben attım" dedi, tugay'a sordular "o attım dediyse o atmıştır" dedi tugay... oysa tugay'ındı gol... amcamı hatırlıyorum, "uyanık gavur nası sahiplendi golü" diye kızmıştı adama. galatasaray'ın kornerlerde ön direkte uzun boylu adam bekletme taktiği wardı, bi kaç gol attı burdan ştump. wagenhauss'un topu burnunun dikine çekerek defans yaptığı dönemde, falko ile paslaşarak defanstan top çıkarması ayrı bi tat getirmiştir türk futboluna...
  • trye ilk geldiinde ben de hatırlıyom adamın bir boy resmini alıp yrm sayfa olarak her tarafından ok çıkararak işte burası çu tarihte kırıldı/ameliyat edildi/alındı gibi bi oly yapmışlardı
    sonra adam super oynadı. ben de mahalle maşlaronda "ben stumofum" diyerek oynadım
    finirbaççe de bu oyuncuya ozenip wagenhaus adlı kazmalar kazmasını getirdi sonra batladı bi taraflarinda tabii
  • besiktasli oktayla carpismislardi bir bjk - gs macinda, oktay dimdik ayakta kalmis stumpf un burnu mu ne kirilmisti.
  • çim sahada sabit duran futbol topuna, kramponla dipten ama sertçe vurulduğunda mikrofonlara yansıyan ses. özellikle aut atışlarına kulak kabartıldığında duymak mümkündür.

    aylar sonra gelen edit: bunu tabii stumpf başlığına yazmıştım bir vakitler ama "seninkini reinhard stumpf başlığına taşıdık arkadaşım" dediler. dolayısıyla topa vurunca "reinherd stumpf" gibi bir ses çıktığını iddia ediyor pozisyonuna düştüm. varsın olsun, öyle bir ses de çıkabilir diyor yiğitliğe bok sürdürmüyorum..
  • bu turkiye'ye gelmis en iyi defanslardan biri olan alman oyuncu bir aralar da kaiserslautern takimindan coachluk yapiyordu. belki de hala yapiyordur.
  • galatasaray'a feldkampf tarafindan kaiserslautern'den getirilmistir ve 3-5-2'nin falco ve bulent'le beraber degismez stoperi olmustur. geldikten 3-4 mac sonra inonu'de kornerden gelen tugay menseeli bir topa kafayla cakarak galatasaray'in maci 3-1 kazanmasini ve besiktasin kirk kusur macil yenilmezlik serisinin sona ermesini saglamistir. roma macinda muzzi ve silenzi'nin, eintracht frankfurt macinda yeboah'in, manchester serilerinde cantona'yi sahadan silmistir. fakat cimbomun ilk katilfigi sampiyonlar ligi maceralari kotu gectigi icin koln'e yollanmistir. yeni teknik direktor saftig ise stumpfun yerini sedat ve kuzmanovski gibi iki adamla doldurmaya calismissa da gelen gideni fazlasiyle aratmistir.
  • (bkz: falco gotz)
hesabın var mı? giriş yap