• `reisçi almancılarla türkiye'de yaşayan laik türklerin nüfus mübadelesi` şeklinde olacaktı karakter sınırına takıldı.

    almancı dediysem, tanım olarak söyledim. hollanda, fransa, belçika'daki reisçiler de bu tanıma dahil.

    fikir çok basit. adamlar türkiye özlemi ile yanıp tutuşuyor, ee zaten rte hastası bunlar, adam yol yaptı bi kere, ayrıca adam dünya lideri. alıyoruz bu reisçi topluluğu, türkiye'ye getiriyoruz. türkiye'den de kafası çalışan ama bulunduğu sosyal/siyasi ortamdan artık bıkmış ne kadar kişi varsa avrupa'ya taşıyoruz.

    almanya zaten bunu direk kabul eder. reisçi almancıların çoğu almanya'nın istediği entegre topluluk değil, çoğu kalifiye değil. rte de bunu direkt hoş karşılar. milyonlarca sevdalısı geliyor lan, ayrıca pis laiklerden kurtuluyor. türkiye'deki laik-kalifiye kesim de bunu hemen kabul eder.

    ama ortada bir tek tepkisinden emin olamadığım avrupa'daki reisçiler var. lafa gelince hepsi türkiye ve erdoğan sevdalısı ama hepsi avrupa'da yaşamaya devam ediyor. samimiyetsiz bir durum var yani.

    onları da ikna edebilirseniz oldu bu iş.

    mali/ekonomik kısımları ile de başka arkadaş ilgilensin onu da ben mi yapacağım?

    not: almanya'da yaşayan reisçi olmayan bir türk

    debe editi: (bkz: elmalık ortaokulu kitap kampanyası)
    debe editi 2: (bkz: oyuncaklar otostopta)
  • ütopik bir hayal de olsa; hayal etmesi bile güzel.
  • norveçte yaşayan o 900 küsur ibneyi unutmayın.
    edit: avrupa ırkçılığı demiş biri. doğrudur ırkçılar zerre lafım yok lakin sen de bu ırkçıların ekmeğine yağ sürmüyor musun? lan ilk iş almanya da mafya kurmak ne?
  • bir nevi beyin mubadelesidir.
  • duy sesimizi
    (bkz: yetkili merciler)
  • laikçi türkler gidip avrupada ırkçılığı görmediği ve içinden çıkmadıkları rutubetli odalarında büyüyürek sulanmış beyinlerinde hayal ettikleri şey.
  • kesinlikle yapılmalıdır. madem reisçisiniz geri dönün.
  • tüm kalbimle desteklediğim fikirdir.

    hem almanya, fransa, hollanda gibi demokrasinin tavan yaptığı ülkelerde yaşa, oranın tüm sosyal olanaklarından faydalan, insan gibi yaşa ve çalış, çocukların güven içinde iyi bir gelecek avantajı ile büyüsünler, insan gibi adaletli ücret ile gel buralarda yaz tatillleri yap, ev al, yazlık al, araba al, orada sol eğilimli partilere oy ver.

    hem de gel burada yol yaptılar diye ebemizi zigen akp hükümetine oy ver bizi bu delibozuklarla bu ülkede travma yaşattır. yok öyle dünya, onlar buraya gelecekler, tayyip ve akp'nin ileri demokrasisi altında ümmet ile yaşayacaklar, asrın lider ile omuz omuza bu ülkede çalışacaklar.

    ben dünden razıyım, hemen de giderim ardıma bakmadan, bir kere yaşıyoruz bu dünyada, onu da insan gibi, adalet ve demokrasi ile, insan hakları ile, adil bir iş ve ücret ortamı altında yaşamak isterim.
  • mantıklı fikir.

    keşke demekle yetiniyorum.
  • sonuna kadar desteklediğim fikir. işe, 25 kasım 2016 mehmet şimşek'in attığı tweet altında avrupa'da yaşadığını ve oraları beğenmediğini söyleyen çomarların yaşadıkları ülkelerin yetkili makamlarına şikayet edilmesiyle başlanabilir. sonuçta yetkililerin uyanık olması lazım, yaşadığı ülkeyi sevmeyen adamın yarın birgün gidip bir yerlerde bomba patlatlamayacağının dış güçlere maşalık ederek ülkeyi bölmeye çalışmayacağının garantisi var mı? bilsinler de önlemini alsınlar bari.
hesabın var mı? giriş yap