• rekabet kurulu, haksiz rekabet yuzunden 9 kargo sirketi hakkinda sorusturma baslatmis. sorusturma baslatilan firmalar;

    air ekspres ,
    aras kargo ,
    asilkar lojistik ,
    mng kargo ,
    paket taşımacılık ,
    solmaz nakliyat ,
    stf kargo,
    tnt international ,
    ünsped

    helal olsun yazarlar sozlukte yaza yaza sonunda baslattiniz sorusturmalari.
  • kendi aralarında müşteri paylaşımı falan yapmışlar.

    bizlik bir olay yok, dağılın.
  • kaynağı burada olan haber.
    pts'ten ne istediniz lan?

    edit: şimdi firmalara neden soruşturma açılabileceğine eyyorlamalarımı yapayım.
    aras kargo: zaten kayyumda. fiyatlamalarda işi bilmeyen yöneticiler yüzünden kafalarına göre fiyatlamaya giderek haksız rekabete yol açmadan dolayı olabilir.
    pts: dhl, ups'ten aldıkları düşük spot fiyatları satarak dhl'den ucuza taşıyan firmaydı. hizmet kısmını sorunsuz yapan türkiye'deki tek kargo firması idi. muhtemelen bu fiyat ayarsızlığından dolayı olabilir.
    solmaz nakliyat: bunların havalimanında kendi antrepoları var. havaalanına giren her yüke yapıştırıyorlar ambar kayıt bedelini. buradan geçirmiş olunabilir.
    mng kargo: aynı şekilde bunların da havaalanında antrepoları var. solmaz'ın yaşadığı durumdan ve rezalet ötesi bir firma olduğundan dolayı beter olsunlar amk.
    tnt: en şaşırdığım bu oldu. kendi halinde olan fedex ile birleşmiş bir firma. arada güzel kampanyalar yaparlar. şaşırdım.
    ups: bir şaşırdığım firma daha. işlerini türkiye standartlarının üzerinde yapmaya çalışan bir firma. yurt dışı çıkışlarını sadece ahl'den yapmaları ve göndericiye yüksek ardiye bedeli ödetmesi ile ilgili olabilir mi? bilemedim.
    dhl: listede olmamasına şaşırdım.
hesabın var mı? giriş yap