• son yıllarda mantar gibi türemelerinin doğal sonucudur. herhangi bir sektörde olduğu gibi, işler normal seyrinde giderken açılan yeni işletmeler, ekonomik bir sarsıntı yaşandığında ya küçülmeye gidiyor ya komple kapanıyor.

    reklam ajansları da birkaç tane büyük* oyuncu kalana kadar kapanacak. buradaki insanlar bir süre işsiz takılacak ya da freelance saçma sapan işler yapmak zorunda kalacak. bir süre sonra işler yoluna girip ödemeler düzenli yapılmaya başlandığında yine yenileri açılacak ve tarih tekerrür edecek.
  • reklam ajanslarının dijitalden ayrı, kopuk bir ilerleyiş izlemeleriyle ilgili olduğunu düşündüğüm durumdur. normalde müşterilerine fikir sunar, akıl verirdi bunlar. şimdi ajanslar kapandıkça serbest çalışmaya başlayanlardan anlıyoruz ki, içi boş işler hayli fazlaymış. nerdeyse müşterilerinden akıl alıp gidecek olan ajanslar varmış muhtemelen.

    piyasa koşullarına dayananların en iyiler olduğuna inanmak istesek de, dijital ajanslar reklam ajanslarının ocağına incir ağacı dikecek gibi görünüyor.
hesabın var mı? giriş yap