• reklamlardaki hatalardan farklıdırlar. tarihi bir havada çekilen reklamda kolda dijital saat unutmak gibi değil de redbull reklamında buzdolabında boş redbull kutularının olması gibi şeylerdir.

    peçeteden fil çıkması vb. şeyler mantık hatası değil bilimkurgudur diyebiliriz.

    şunu da belirtmek gerekir ki reklamlarda mantık aranmalıdır.
  • hem suya çok dayanıklı, hem de suya atılınca hemen eriyen tuvalet kağıdı reklamı başlı başına mantık hatasıdır. öyle şey mi olur mınakoyim?
  • vestel reklamında musluğu kapamaya çalışan çocuğun musluğu nasıl açtığının bilinmemesidir.
  • lcd televizyon reklamlarında, söz konusu televizyonun görüntü kalitesini, canlılığını diğer televizyonlarla karşılaştırarak göstermek.

    bu farkı izleyen kişinin televizyonunun görüntü kalitesi ne olacak diye sorarlar adama..
  • reklamı yapılan ürün kullanıldığında hayattaki tüm problem ve kötülüklerin son bulacağı; dünyamıza adeta güneş doğacağına yönelik mesaj veren reklamlar baştan aşağıya mantık hatasından ibarettir. krem çikolata sürüp ekmeğine sabah kahvaltısı yaparsan, çamaşırlarını 1 saatte değil 16 dk.da yıkarsan, bilmemne markasının yeni çıkan sedan modeline binersen, diş hekiminin önerdiği diş macunu ile her gün en az iki kere dişlerini fırçalarsan emin ol ne dert kalıyor ne tasa! en azından reklamlardaki mutlu yüzlerin, verdiği mesaj o yönde; aydınlık yarınlara işaret ettikleri muhakkak...
  • ailesine sarmadan begendili kebaba binbir cesit yemek hazirlayip, evdeki en guzel tabaklari kullanarak masaya getiren kadinlarin, yogurdu kabiyla masanin ortasina birakmalari. anladik markani gostermen lazim ama bari 4 saat mutfak mesaisi yaptirdigin kadina da yogurdu kabindan kaseye dokecek irade bagisla.
  • bütün banka reklamlarında görülebilecek mantık hatalarıdır.
    arkadaş bankaya giren de mutlu çıkan da mutlu. ama öyle böyle değil, mutlu mesut huzurlu. sanırsın içeride lsd * zerk ediyorlar damardan.
    ya içeride hasan sabbah müşteri temsilcisi ya da bir ben sevmiyorum bankaları.
    hayır içeri girerken nedir o yüzdeki salak sırıtış? ne gireceğini biliyorsun virgülüne kadar.
  • sütaş süzme peynir reklamı da bunlardan biridir. sofranın başındaki babanın türkçe konuşup türkçe şarkı söylemesine rağmen türk olmadığı aşikar. aksi takdirde

    v1. ya '' nerde lan bu peynir , kadın ''
    v2. ya '' sen bu kaç para biliyon mu , kadın ''
    v3. ya da '' sus sofrada şarkı söylenmez çakarım ağzına '' gibi naralar atardı.

    velhasıl gayet samimiyetsiz ve yapmacık bir reklam. ya bu herif gizli eşcinsel yada biz çok şanssızdık.
  • cengiz bozkurt'lu lipton ice tea reklamındaki arkada deniz varken güya serinlemek için ice tea içmeleri.

    orhan gencebay'lı rexona reklamında, orhan beyin gördüğü herkese rexona dayamasına rağmen her seferinde önerdiği kişinin kulağına eğilip rexona kullan demesi. lan sesli söyletin bari adamı yormayın her seferinde.
  • içinde taraftarların bulunduğu reklamlardaki taraftarların hiçbirinin üzerindeki orijinal forma bulunmaması. hepsinde sarı-kırmızı, siyah-beyaz t-shirt, atkı, bere falan oluyor. ulan komple kale arkası tribününde bir kişide bile mi forma olmaz?
hesabın var mı? giriş yap