• artık reklam verenlerin kabul etmesi gereken gerçek. tersine daha irrite edici çoğu, bir bisküvi için bir çikolata için canını verenlerden tutun da dondurma yerken fantezilerden fantezileri seçenler...

    şunlara bakıp da o ürünleri almak isteyen varsa aklına şaşarım.
  • ohoo daha neler yapıyo bi bilsen!

    (bkz: cambridge analytica)
  • kendini akıllı zanneden şahsın beyanı.

    "şunlara bakıp da o ürünleri almak isteyen varsa aklına şaşarım." demiş bir de. acun'a reklam veren site anında kilitleniyor, serverları çöküyor. gerisini sen düşün.
  • reklamlar sayesinde herkesin rap dinlediği gerçeğini göremeyen yazar beyanı
  • reklam, her geçen gün daha çok nefret edilen hayatın gerçeği olarak karşımıza çıkıyor.

    evet, reklamları sevmiyoruz. ben reklam sektörünün içinden birisi olmama rağmen bunu söylüyorum. birbirinin aynısı olan tv reklamlarına bakmıyorum, istemediğim halde bana gösterilen pop-up reklamlarını bakmadan kapatmaya çalışıyorum. kullandığım tarayıcımda reklam engelleyicisi bulunuyor.

    lakin; bütün bunların tüketiciyi etkilemediği gerçeğini barındırmıyor. hazırladığımız reklam kanallarından size gelecek mesajlara duyarlı oldunuz. bu duyarlılıktan dolayı sizlere artık böyle reklamlarla ulaşmamaya, daha sevimli gözükmek adına başka yollar deniyoruz.

    mesela; content marketing dediğimiz olay. türkçesi içerik pazarlaması olarak görebilirsiniz. size özel hazırladığımız ilgi çekici aynı zamanda bilgilendirici içeriklerle size reklam yapıyoruz.

    bizi artık öcü olarak gördüğünüz için sizlere influencer marketing yani konu hakkında kanaat önderleri kullanıyoruz. mesajlarımızı onlara söyletiyoruz.

    aslında sizleri hep etkiliyoruz. etkilemeyede devam edeceğiz. üzgünüm ama durum böyle. bu işi bilenler belki biraz etkilenmiyor olabilir ama yine de onlarda az buçuk etkilenir.

    kaçmanın yollarını aramayın, kaçamazsınız. gün içerisinde maruz kaldığınız reklam sayısı 3000’den fazla. alışveriş merkezleri veya mola yerlerindeki ortak kullanım tuvaletlerde bile sizlere reklam gösteriyoruz. afedersiniz siz ihtiyacınızı görürken bile reklam var.

    reklamlardan kaçamazsınız ama etkilenmemenin yollarını bulabilirsiniz. bu adamların sizi nasıl etkilediğini öğrenin. ben şahsen öyle yapıyorum.

    manipülasyonsuz günler dilerim.
  • “alışkanlıkların gücü” charles duhigg

    olmayan gerçektir.
  • özellikle instagramda her hesabın ota boka trendyol linki vermesi beni instagramdan da soğuttu trendyoldan da. sonuö olarak ikisini de sildim,bendeki etkisi bu.
  • reklamın değil; reklam yapılan mecranın, reklam fikrinin ya da gösterim sayısının iticiliğidir o. yoksa reklam kanallarına ulaşımı olan her tüketici, hayatındaki tüm tercihlerini bu reklamların onda oluşturduğu algı ile yapar. evet, kesinlikle.
  • biraz psikoloji bilgisi ile kolaylıkla reddedilebilecek önerme. hedef kitleye göre şekillendirilecek reklamlar, olası satın alma kararı üzerinde büyük etkiye sahiptir.
  • “propaganda bilinçaltının imgelerine hitap eder” j. goebbels
hesabın var mı? giriş yap