• linux yüklü bilgisayar üzerine kurmak için biraz araştırdım, 1 - 2 kaynak buldum ama bulduklarımın hiçbirisi işe yaramadı; hepsi yanlış... iş başa düştü ve biraz uğraştıktan sonra sabit disk üzerine kurup, grub menüsüne de ekledim.

    (windows yüklü bir bilgisayarın sabit disk'inde ayrılacak yeni bir partition üzerine yüklemek için gerekli yönergeler zaten youtube'da fazlasıyla var. lakin bunlar doğru çalışıyor mu, çalışmıyor mu test edemedim. burada benim anlatacağım linux yüklü bilg. üzerine kurmak ile alakalı.)

    remix os kurmak için:
    1. önce gparted kullanarak boş bir alan ayırın. fazla büyük olmasına gerek yok, 8 - 12 gb yetecektir.
    2. yine gparted kullanarak bu alanı fat32 formatlayın. burası önemli: başka formatları (ext3, ext4, xfs, vs.) dene*me*dim --belki çalışacaktır-- ama kendi official sitesinde fat32 önerdiği için fat32 formatladım.
    3. format attıktan sonra bu partition'ı mount -t vfat /dev/sdxx /home/username/falanfilan ile herhangi bir boş klasöre bağlayın.
    4. remix os sitesinden indirdiğiniz iso dosyasını,
    4/a) önce sabit diskinizde başka bir boş klasör içine açın,
    4/b) sonra bu dosyaları partition'ı bağladığınız klasör içine kopyalayın. kopyalama işlemi bittikten sonra partition'ın bağlı olduğu klasördekileri değil, geçici olarak iso imajından çıkardığınız klasördeki dosyaları silebilirsiniz.

    aslında şu anda kurulum için gerekli tüm işlemleri yaptınız ama bunu grub menüsüne eklemeden hepsi boş. benim asıl zamanımı alan bölüm de burası oldu zaten... devam edelim.

    5. /etc/grub.d/40_custom dosyasını açın. dosyanın içine en son satırdan sonra aşağıdaki iki bloğu ekleyin.

    menuentry "remix os --guest" {
    set root=(hdx,y)
    linux /kernel root=/dev/sdxx androidboot.hardware=remix_x86 androidboot.selinux=permissive quiet src= data= data_in_mem=1
    initrd /initrd.img
    }

    menuentry "remix os --usersaved" {
    set root=(hdx,y)
    linux /kernel root=/dev/sdxx androidboot.hardware=remix_x86 androidboot.selinux=permissive quiet src= data= create_data_img=1
    initrd /initrd.img
    }

    not: aşağıdaki bölüm büyük harf ile yazılıyor
    src= data= data_in_mem=1
    src= data= create_data_img=1

    --- !!!disclaimer notice!!! --- start
    (a) burada "set root=(hdx,y)" bölümündeki x ve y'nin ne anlama geldiğini sanırım tahmin ediyorsunuz (eğer linux kullanıcısıysanız). x hard disk numarasını, y partition numarasını temsil ediyor. yani tek bir hardiskiniz var ise x = 0'dır. ikinci bir hardisk üzerine kuruyorsanız x = 1'dir. üzerinde windows kurulu tek bir hard disk üzerine kuruyorsanız, y = 1 windows mbr için, y = 2 windows için ayrılmıştır. sizin ayırdığınız partition y = 3 falan olmalı. bunu windows üzerinde diskpart ile veya linux'ta fdisk -l ile kontrol edin, aksi halde, mevcut verinizi uçurabilirsiniz.

    (b) root=/dev/sdxx buradaki xx, sabit diskin durumuna göre, sda3, sdb2 falan olabilir. anlatması zor biraz. fdisk -l ile ne olduğunu iyice kontrol edin, aksi halde, mevcut verinizi uçurabilirsiniz.

    (c) ben 32 bit sürümünü indirdiğim için androidboot.hardware=remix_x86 kullandım. 64 bit indirdiyseniz, bu bölüm büyük ihtimalle androidboot.hardware=remix_x86_64 olmalı.

    burada yazdıklarımı linukscular anlayacaktır ama yazdıklarımı anlamıyorsanız, bu işlemlerden vazgeçmek sizin yararınıza olacaktır.
    --- !!!disclaimer notice!!! --- end

    6. update-grub yapın.
    7. tamamdır.

    ilk başlangıçta --guest modu seçerseniz hızlıca açılır. --usersaved modu seçerseniz, sabit disk hızınıza göre 1 - 2 dk alabilir açılması.

    edit:
    5. adımda /etc/grub/40_custom dosyası aslında /etc/grub.d/40_custom olacaktı, düzeltildi.
  • alpha sürümünü de denemiştim ama daha oturması lazım demiştim. beklediğimden hızlı bir gelişim gösteriyor kendisi.
    remix os betayı 1 aydır kullanıyorum. genel olarak stabil, hızlı ve onlarca uygulamayı google playden dizüstü bilgisayara indirmenin keyfi de ayrı güzel.
    ben usb yerine hard diske kurmanızı tavsiye ederim. usb'den çalıştırmak yerine hard diskten çalıştırmak daha hızlı ve stabil bir kullanım sağlıyor.
    google markete giremeyen arkadaşlara tavsiyem, remix os'u açın, sonra şu adresten;
    gmsinstaller yükle
    gms installer apk dosyasını kurun.
    sonra "one-click to install google services" tıklayın.
    google play servislerini otomatik yükler.
    sırasıyla; ayarlar, apllications (uygulamalar) bölümünden uygulamaları yönet (manage applications), all (tümü) deyin ve google play services (google play hizmetleri) ve google service frameworkleri seçip verileri temizle deyin.
    verileri temizledikten sonra remix os'u tekrar başlatın.
    remix os'unuz google marketi kullanmaya hazır.
    edit:
    yapamayan arkadaşlar olursa ya da remix os'la ilgili sıkıntı yaşayanlar olursa yeşillendirsinler, her türlü yardım ederim. bu işletim sistemi bir harika dostum.
  • bugün itibariyle beta sürümü yayınlanmıştır. bu şekilde gelişimine devam ederse pc ve laptopların vazgeçilmezi olabilir.
  • nihai sürümü yayınlanmıştır.
    gelecekte hemen hemen her tablet, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayarlarda alternatif işletim sistemi olarak kullanılacağını düşünüyorum.
  • şimdilik kurulum sadece mevcut bilgisayarında windows varsa mümkün olabiliyor. zamanla bunu da aşacaklardır, ve işte o zaman istenilen başarıyı yakalayabilir. çünkü bunu kuracağın bilgisayar zaten kısıtlı donanıma sahip olacak, windows 7 çalıştırabilen pc de pek kısıtlı donanıma sahip bilgisayar değildir.

    kurulumu windows yüklü bir bilgisayarda herhangi bir programı kurmaktan daha zor olmadı benim için. dil desteği görebildiğim kadarıyla sadece çince ve ingilizce, klavye tabii ki türkçe ayarlanabiliyor ve görüldüğü gibi yazılabiliyor.

    daha alması gereken çok yol var ama başlangıç için çok iyi diyebilirim.

    bu entry de kendisi yardımı ile yazılmıştır bkz
  • sıradan bir usb boot işlemi sonrası (kuramayanlar flash belleğin fat32 formatında olup olmadığına dikkat etsin) deneyimlediğim ve bayıldığım işletim sistemi. ölü durumdaki toshiba satellite c660-1qg bilgisayarıma kurup (bunu flash belleğe değil de direkt bilgisayara kurmanın bir yolu var mı?) anneme vermeyi düşünüyorum, rahat rahat hayday oynar artık zira çok akıcı ve benim emektarda dahi verimli çalışacağını düşünüyorum.

    açılış kısmında türkçe seçenek olmamasına karşın açıldıktan sonra dil ayarlarından türkçeyi seçebilirsiniz. (yine de her şey türkçe olmuyor.)

    http://i.imgur.com/v0ocakx.png
    http://i.imgur.com/3k4cd0b.png
    http://i.imgur.com/dsdo06w.png
    http://i.imgur.com/6sumg4f.png
    http://i.imgur.com/ymiwwuz.png
    http://i.imgur.com/1fkw8ij.png
    http://i.imgur.com/vtvizlg.png
    http://i.imgur.com/roxy7uh.png
    http://i.imgur.com/silgmq4.png
    http://i.imgur.com/oye6bpx.png

    http://i.hizliresim.com/w10n58.png
    http://i.hizliresim.com/659oov.png
    http://i.hizliresim.com/ylebqj.png
    http://i.hizliresim.com/o70ggd.png
    http://i.hizliresim.com/4bpe4g.png
    http://i.hizliresim.com/0m1ydb.png
    http://i.hizliresim.com/a5l9al.png
    http://i.hizliresim.com/bjrn3b.png
    http://i.hizliresim.com/xl0aak.png
    http://i.hizliresim.com/qpb5lr.png

    edit: boot menüsünden ilk seferde hatasız bir şekilde açabilmeme rağmen kapattıktan sonra tekrar ne boot menüsü ne de bios açılmadı niyeyse. flash belleği biçimlendirip tekrar kurdum ancak bu sefer de boot menüsü gelmesine rağmen flash bellek es geçilip windows açılıyor. alfa sürüm olmasının saçmalıklarından biri sanırım.
  • film izlerken fan açan dizüstü bilgisayarımda usul usul ve hızlı çalışan android-x86 tabanlı işletim sistemi. henüz alpha sürümü olduğundan dolayı ufak tefek eksiklikler var fakat bunlar son kullanıcının gözüne batacak şeyler değil. stabil versiyonu çıktığında ilk işim annemin netbookuna kurmak olacak. amerika'dan gelecek bir arkadaşıma da remix mini isimli ufacık tefecik sistemin siparişini vereceğim.

    meraklısına link :

    remix mini
  • android-x86 ile ortaklıklarını duyurdular. yürüyüp gidebilir. ama gitmeyebilir de.
  • root edilmiş ve sadece 'google' yazarak play servislerini kullanabileceğiniz bir sürümü de yayınlanmıştır.

    en az dört veya beş defa yükleyip kaldırdım, en iyi nasıl çalıştığını merak ettiğimden. bu süreçte yaşadıklarımı özetleyeceğim.

    * kesinlikle fat 32 biçimli bir diske kurmayın. çünkü desteklediği en büyük dosya boyutu sınırlı olduğundan, dahili depolama alanını büyütme imkanınız kalmıyor.

    * hiçbir sürümünde usb ağ kartlarını kullanamıyorsunuz.

    * bazı ağ kartlarında sık sık kesinti yaşanıyor, fakat bunun geçici bir çözümünü şurada anlatmışlar.

    * sistemi türkçe olarak kullandığınızda görev çubuğunda saat vedakika bölümü görünmeyebiliyor, diğer dillerde bir sıkıntı olmuyor.

    * bluestacks, amiduosvb. yazılımlardan daha hızlı olacağından şüpheniz olmasın.

    * kurulumu yaptıktan sonra dahili hafzanız 4gb olarak görünüyor ve bunu büyütmek istiyorsanız şuradan izleyip büyütebilirsiniz. fakat bunu yaptığınızda sistemi baştan kurmuş gibi olacağınızdan; hemen ilk yükleme sonrası yapmanız faydanıza olur.

    * telefonda yapabildiğiniz gibi, dlna destekli televizyonunuza görüntüyü aktarabiliyorsunuz.

    * kodi ile dizi ve film izleyemedim, çözümünü de bulamadım.

    * hearthstone, plants vs. zombies ve asphalt oyunlarını sıkıntısız oynayabiliyorsunuz.

    kendisine alternatif olarak phoenix os u da inceleyebilirsiniz.
  • screen shot'lardan görünen kısmıyla sanırım android 2.x tabanında hazırlanmış :(
hesabın var mı? giriş yap