• renault'nun en kisilik sahibi modellerinden biri. kapilarinin kulpunun olmayip, kenarindaki girintiden faydalanarak acilmasi gonullerde ayrica taht kurmustur.
  • turbo modeli clio rs modelinin atasıdır... 800 kilodan hafif; 160 hp gücündedir...
  • bu hatchback spor araba ilk defa 1972'de üretilmiştir, rallilere katılan alpine ve turbo modelleri vardır. istanbul'da en çok mor ve kırmızı renklilerine rastlanır. çok güzide bi arabadır.

    - baba ya bana reno 5 alsak? noolur bak süper araba...
    - olldu gittin neyi buldun ya. reno 5 alpin alalım istersen takılırsın havan olur..
    - ya uf.
    (bkz: baba tripleri)
  • guzeller guzeli minik araba. kopek yavrularini andirir. ancak kisin insani hayatindan bezdirir, calismaz, calismak istemez, delirtir.
  • sürprizleriyle hayatı renklendiren enteresan bi arabadır. bir gun gelir calismaz sadece tık der başka bişey demez, gün gelir gidiyorken gaz pedalı yayı kopar bi anda sonsuzluğa doğru hızlanırsınız, gün gelir çaktırmadan stop eder yokuş aşağı giderken fren sertleştikçe farkedersiniz bişeylerin ters gittiğini...insana risk yönetimi dersleri veren ve reflekslerini geliştiren bi arabadır. benzin göstergesi de diğer araçlara benzemez, dilinden anlamak gerekir; benzin iyice azalınca ışık yanar, biraz daha gidersiniz ışık söner. ışık söndükten sonra artık deliren ibre dönemi başlamıştır. ibre özgürce danseder, bi ful gösterir bi bomboş, bi saniye yerinde durmaz kerata. bu aşamada arabada başka birileri (bkz: otostopçu) varsa gülmemek zordur.ama gülmemek gerekir. netekim işte bu kritik aşamadır.bagajda zaten mutlaka yer etmesi gereken bidonlara uzanma vakti demektir.

    ama çoğu zaman şirinliğiyle tüm bu dertleri unutturur, sevdirir kendini eşşek sıpası.
  • yaklaşık 15 kmlik okul-ev arası yolculuk esnasında dördüncü vitese atabilecek kadar hızlandırılamayan araba
  • arka tasarımı eğimli ve düz yapısı ile bıçakla kesilmiş gibi duran otomobil. ayrıca bagaj kapağında solda "renault 5" sağda ise "five" yazar idi...
    (bkz: renault 5 turbo) (bkz: renault clio)
  • kırmızının en yakıştığı otobillerden. bir zamanların efsane arabasıymış tasarımından dolayı.
    her zaman bindiğim taksinin şoförü, sağına soluna bir de onun bakmasını istediğimde, bakmam ben o arabaya, son sahibi sensin dedi. sadece onun değil hemen hemen herkesin muhalefetine rağmen aldım ama.
    çocukluğumdan beri hayalimdi o. az kaldı kavuşmamıza. son sahibi de ben olduğuma göre, bir daha da hiç ayrılmayacağız.
  • son numarası kontağı kapatıp anahtarı çıkarmama rağmen çalışmaya devam etmesi olan, kendine kendine park etmeyi de öğreneceğine inandığım arabacık...

    bi de arkadan bakınca denize giren koca popolu çok yaşlı teyzelere benziyor...
  • uzun yolda 100 litreyle 1750 km yapan nazlı otomobil. lakin kocaman megane sahibi ben 1 litreyle 19 km yapıyorum deyince benimkiyle hala övünmelimiyim konusunda şüpheye düşmedim değil.
hesabın var mı? giriş yap