• fikrim bu yonde acikcasi. beden ve muzik ogretmenligi de rahat ogretmenlikler ama sanki resim ogretmenligine nazaran biraz daha zor gibiler. disarida, sogukta bulunmak zorunda olmak ve asiri muzik aleti sesine maruz kalmak bu zorluklardan bazilari olabilir kanimca. resim ogretmenligi kesinlikle mis gibi. "evet cocuklar sonbahar ve kisa hazirlik temali bir resim cizeceksiniz, pastel" dersin ve 2 saat boyunca takilirsin derste. sinav kagidi okuma yoktur, odev degerlendirmesi yoktur. eve is goturmezsin. yapilan resimleri degerlendirir, notunu verir gecersin. misler gibi. muhakkak resim dersinin hakkini veren guzide ogretmenlerimiz vardir ulkede ama ben tum ogrencilik hayatim boyunca hic tanisma serefine nail olamadim acikcasi. benim sanssizligim olsa gerek. tanisanlarsa ne mutlu..
  • her belirli gün ve haftada pano hazırlamak
    tiyatro, oyun, gösteri, tören vb etkinliklerde sahne hazırlamak
    okulu, kapıları, tavanı, duvarları süslemek
    okulun iç ve dış cephelerini boyamak (evet bizzat boyamak)
    yarışmalara öğrenci hazırlamak
    sergiler hazırlatmak
    derse katılımdan ve aktif çalışmadan puan vermek (nicelik değil nitelik ölçüldüğü, soyut ve öznel olduğu için daha zordur)
    her sınıfın ders saati az olduğu için çok sayıda sınıfa girmek ve dolayısıyla her öğretmenden daha fazla öğrenciye sahip olmak
    diğer öğretmenlerin de sorumlu olduğu toplantı, tören, not girme, nöbet vb işlere de sahip olmak
    öğrencilere sanat perspektifi ve entelektüel bakış açısı kazandırmak... gibi görevleri olduğu göz ardı edilirse kolaydır.
    not: resim öğretmeni değilim.
  • öğretmenliğin rahatı yoktur bence
hesabın var mı? giriş yap