• arkadaş cinsel hayatını geçtim.keşke sadece ona karışsalar diyor insan. hayatıyla oynanıyor bu ülkede kızlarımızın.
  • hayatı boyunca bu yönde müdahale görmüş kişinin ailesidir. iki yönü var, bir; kusura bakmayın ama burası türkiye, bir kaç yüz km batıda işler değişmeye başlıyor fakat bizim için değil. bu modernizme (adını modernizm koyacak olursak tabii) sahip türk ailesi 1000 hatta 100000 de birdir. bu modernizme sahip olsa da o ebeveyn bu sefer toplum baskısı çıkar karşısına çocuğun.
    diğer yandan da olması gereken bunun zıttıdır. reşitlik vs değil olay, kişinin ailesi onu sadece korumaya yaramamalı, öte yandan eğitimine, kültürüne, sosyalliğine yön vermeli. aile, ebeveyn dediğin şahısların işlevi budur. "18 yaşından sonra istediğinle sevişmek" gibi bi kalıba sokmayın, bu her şey için geçerli olmalı.
    sonuç olarak, cinsel değil hayatındaki hiç bir alana karışmamalı. çünkü sen o güne kadar o çocuğu getirdiğin durumdan birinci şahıs olarak sorumlusun. zaten düzgün bir birey yetiştirdiğinde korkularına yönelik çocuğuna müdahalelerine gereksinim duymayacaksın mantık olarak, zaten o kız/erkek neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilecek, kime vermesi gerektiğini, kiminle sevişmesi, kiminle öpüşmesi gerektiğini bilecek.
    fakat ne yazık ki bu konuları bu başlık ile sığlaştırsak bile, bu toplum içerisinde zıttının çok da mümkün olmayacağı durumdur. çok yüksek beklentilere kapılmayın.
  • cinsel hayata karışmak kavramı yanlış olmuş. bu kavramın kullanılabilmesi için kızın ailesi tarafından bilinen aktif bir cinsel hayatı olması ve bu hayattaki tercihlerine karışmaları durumu oluşması lazım.

    aslı reşit bir kızın cinsel hayatını baskılayan ailesi olsaydı başlık bağlamına uygun olurdu.

    ve evet, bir sürü abidik gubidik tartışmanın yerine bu başlığın altında bir tartışma sözlük kalitesine/amacına uygun olabilir. başlığın verdiğim şekilde düzeltilerek bu konunun konuşulmasını istiyorum. ülkenin kanayan yaralarından biridir bu*
  • aileden bağımsız olmakla alakalı bir konu. sen istediğimle birlikte olurum, istediğim saatte eve gelirim demek istiyorsan evden ayrılıp bağımsızlığını ilan edeceksin bunun cinsiyetle alakası yok. hem özgür olayım hem özel üniversitede okuyup keyif yapayım biraz zor. rahatlığınıza karşılık özgürlüğünüzü satmayın. lise ile üniversite arasında bir sene dinlenmeye karar verdim ve her konuda beni özgür bırakan annem bile karışmaya başladı. o an kararımı verdim ve üniversiteyi ankarada okudum. kimse de hayatıma karışamadı.

    edit: çüküm var nolur yazmayın. erkeğim ben işinize yaramam. mesaj kutum taşak kokuyor şu an.

    kızlar aha ananız babanız sizi bu dürzülerden korumaya çalışıyor işte. ben şu güne kadar toplam 27 mesaj almamıştım ulan.
  • cinsel hayat kavramını dışarı çıkmaktan, birileriyle sevişmekten ibaret sanan yazar hezeyanı.
  • kız ögrenci yurtlarında reşit bir birey kayıt olurken velisinin bilgileri alınır, gece geç gelirse velisi aranır. yurda gelmeyecekse velisinden izin alır.
    böyle saçma bir olayın olduğu ülkede* kız gece dışarı cıkmak için bile izin alıyorken, sevişip sevişmediğine karışmak en doğal hak olarak görülür aileler tarafından. yani kızın yaşının önemi yoktur.
  • "reşit bir kızın cinsel hayatına karışan ailesi" diye bir şey yoktur,
    "şiddet gören reşit kız" diye bir şey de yoktur,

    en az 18 senedir nefes alıp yine de birey olamamış canlı vardır, erkekler için bu eksiklik birini reis bellemek şeklinde tezahür edebilir
  • yanlışlardadır.
  • arkadaşlar böyle bir sıkıntınız varsa gidin kızın ailesi ile konuşun tane tane anlatın ben kızınızla sevişmek istiyorum ama siz karışıyorsunuz diye veryansın edin. yediğiniz adam akıllı dayaktan sonra sizi(bkz: türkiye'de kız ailelerinin kezban olması) başlığı altına alalım.
  • (bkz: reşit)
hesabın var mı? giriş yap