• http://apps.facebook.com/restaurantcity/ linkinden ulaşıp oynamaya başlayabilirsiniz.

    yalnız çok bereketsiz bir iş. eğer gıda-hizmet sektörü gerçekten bu kadar az para bırakıyorsa hiç girmeye gerek yok. elemanlardan birini dinlenmeye gönderip 110 coinsten yırtayım deseniz, müşteri "yarım saattir garson bekliyoruz" tribinde çekip gidiyor. yok hepsini besleyip yeni güne adapte edeyim deseniz bütün gece kazandığınız para elemanların yediğine içtiğine gidiyor... kardeşim bu dükkanın bir gideri yok ki; temizlik malzemesi var, kirası var... yok lan yok başka gideri yok da gene de para kalmıyor, kapının önüne çiçek koyacaktım, pencereleri de pembe yapacaktım. yabamadım :(
  • bugünkü database bakımından sonra dağıtmış oyundur. tabela yerin dibinde, pencereler restoranın ortasında, masalar üst üste... olmaz ya, hırsız girdi sandım bir an. sonra başkalarının restoranlarına gittim. müşteriler sandalyeye oturup masa yok diye şikayet ediyordu, o derece dağılmış.

    zaten anlamadım bu oyunu ben. niye yeni eleman alamıyorum? parasıyla değil mi kardeşim? ayrıca müşteriler şikayet edecek bir şeyler buluyor hep. kapatıp gidicem en sonunda.
  • elde avuçta ne varsa çalışanların boğazına yatırdığım oyundur. arkadaş, sanki restoran olarak "çalışanlar"a çalışıyoruz. anlamadım ne biçim iş bu. bir de sen o kadar yedir içir, akşamdan sabaha bir aç ortalığı bok götürsün. elmaları yerken iyiydi.

    sinir harbi yaşatan bir oyundur neticede.
  • beğeni puanları gayet güzel yükselirken aniden düşüşe geçtiği oyun. çalışanlardan birini yedeğe aldım, bekleme sandalyelerini kaldırdım, masaları da olabildiğince azalttım, sıkıysa şimdi yer yok/çok bekledim diye şikayet edin.
  • restoranın önüne bir adam gelip tezgah açıyor ve fahiş fiyatla yiyecekler satıyor. bir tek limon 7000 olur mu allahsız.
  • bağımlısı olduğum oyun. başladığım zamanlar en üst levela ulaşıp bırakmayı planlıyordum şu an yaklaşık olarka en üst level için gereken puanın iki katına ulaştım hala bırakamadım. zama içinde izzet çapa'ya döndüm zırtpırt restaurantın konseptini ve dekorasyonunu değiştirir hale geldim.

    oyunu oynarken dikkat edilicek hususlar:

    * aparatif anayemek ve tatlılardan birer tanesine odaklanın 1. level bir yemek 1 puan verirken 10. level 2.8 puan veriyorç menümde çeşit olsun demeyin 10. level yemek olsun deyin
    * 8 personel sayısına ulaşınca ( 58,000 gourmet points toplanarak 18. levelda ulaşılıyor) personeli 4 aşçı 3 garson 1 temizlikçi olarak ayarlayın)
    * garsonların müşteriye yetişebilmesi için masalarla kapalı bir yapı oluşturun garsonlar masaların arasında koştursun dursun. garsonların hareket alanını minimumda tutun.
    * personelin enerji seviyesi %75'e düşünce su içirerek enerjilerini tekrar doldurmak en mantıklı seçim. enerjileri düşünce performansları da düşmekte hem daha az kişiye hizmet verip gelirler azalmakta hemde popularity düşerek giren müşteri sayısı düşmekte.
    * ingredient markette her gün 3 adet malzeme fahiş fiyatla satılıyor size lazım olan malzemenin satıldığı gün ihtiyacınızın tamamını karşılayabilmek için ihtiyaç miktarınız x 10.000 coins kadar parayı kenarda bekletin.
    * ingredient markette fiyatlar 4000-1000 coins arası değişmekte 10.000 coins bir günlük ortalama kazanç olduğu düşünülürse çok çok pahalı o yüzden takasa yönelin.
    * masalara yakın bir bekleme yeri yapın. biri kalkınca bekeme yerinden birisi geçer masalar hiç boş kalmaz.
  • pet societyden sonra yeni çılgınlık.
    bir bu eksikti derken birer birer sandalye alırken buluyorsunuz kendinizi.
  • alafranga tuvalete pantalonla oturan ve bunu herkesin önünde kolaylıkla yapabilen aklı fikri yemek, önünden alınmayan tabaklar, ve yine tuvalet ile bozmuş insanlara servis yaptığınız deli bir oyun. seviyoruz o ayrı.
  • kesinlikle, sadece facebook üzerinden değil, oyun olarak da piyasaya çıkması gereken tarzda, süper bir tycoon.
  • artık ciddi şekilde, beni alıp 96 yılına, 56k ile hissettiğim duyguları yaşatmaya başlayan oyun. yoğun rağbete dayanamayan bir server ve sürekli error sayesinde sinir bozan güzel oyun.
hesabın var mı? giriş yap