• fazla gelen hesaplarla ilgili basliklari gorunce aklima gelendir. hesabin neden supriz bir sonuc olarak ortaya ciktigini cozemiyorum. menude fiyat yok mu? kapinin girisine menu koymuyorlar mi bu adamlar? yoksa sorun, isteyin, ne odeyeceginizi bilin yahu. detayli hesap isteyin, adisyonun arka kagidina yazilmis rakami kabul etmeyin.

    boyle de bir sey var. kapida liste yoksa paranizi geri alin.

    https://www.haberturk.com/…rkini-geri-alabilirsiniz
  • özellikle ; izmir , antalya , bodrum, manavgat , tekirdağ bölgelerinde uğradığım deniz kenarı salaş mekanlarda en az 1 kez başıma gelmiştir.

    yine özellikle alkol menüsü fiyatlandırılmamış , boş bırakılmıştır. 35 lik 70 lik vs.. hiçbir fiyat yazmaz. yıllar önce manavgat 'da bar işleten bir dostumu ziyarete gittiğimde gayet açık bir şekilde anlatmıştı ;

    bu mekanlar böyle ayakta duruyor , sahipleri mekanları adamlarına bırakır ve kişisel tecrübelerini konuşturarak gelene/gidene geçirirler. masaya oturana kadar lady hizmeti görür ve ortalama s.kiş tamamlandıktan sonra ( yedin içtin sıçtık daha sipariş vermeyeceğinin her halinden belli olduğu an. ) eğer ortam kalabalık sirkülasyon olan bir yer ise masanıza gelip sürekli istek almaya çalışıp taciz eder , değil ise rahat bırakır daha huzurlu / ferah bir şekilde geçirme işlemi uygularlar.

    bu işlem sonrası oluşan geçirme hasılatı garsonlar arasında pay edilir , maaş işlemez böyle mekanlarda. uzun lafın kısası en kaliteli mekanlarda bile valelerin haline bakın anlarsınız.

    bu durumdan en karlı çıkmak için yapmanız gereken şey aslında gayet basit ; tatile gittiğiniz bölgelerde dikkat edin , istisnasız çoğu turistin elinden menü düşmez :) haa evet anlamıyorlar ne olduğunu ay bu karides ne acaba ? pilav ? aaa bu ne ben bunu anlamadım garson pls sen var bakmak ?

    nahhh , anlamıyorlar adamlar senin benim gibi mal mı ? açıyor menüyü güzelce bakıyor tek tek sindire sindire ! fiyat yazmıyor mu ? aha sıçtı garson en az 10 dakika iletişim kurmak zoruna kalemle oraya girilmiş menü gönderilir ve hata düzeltilir, işte o zaman biter o muhabbet.

    bizim milletimiz o kadar tuhaftır ki , 3 kuruş aldığı asgari ücretin kokusunu bile alamaz ama havasını da öyle bir atar ki aklın şaşar ; elinde kahve bardağı ile dolaşana kıro , evden çıkarken suyunu yanına alana pinti , ofisine güzel kaşarlı bir tost yapıp götürene fakir der.

    bu çok afedersiniz ama sikilmeye yer aramak yada artık en sonunda mazozişt bir toplum olmuş gibi zevk almaktır.
  • siz böyle çekingen olduğunuz için ayıptır. öyle ki bazen menü isteyince bile asgari ücretle çalışan amına kodumunun garsonunun morali bozulur. halbuki maaşının yarısından fazla hesap bırakıcaz 3 kişi.

    sorun kardeşim. menü isteyin. menü yoksa elbette tek tek peynir ne kadar, levrek marine ne kadar sormayın ama içkiyi muhakkak sorun. markete gidiyosun, marula fiyat yazmamışlar. kasada bir bakıyosun 30 lira. alır mısın? belli segmentteki mekanlar haricinde kalkıp kalamar tavaya 80 lira yazılması da aynı şey. aptal olmayın. beraber yemeğe çıktığınız kim olursa olsun, utanmayın, menü isteyin. balıkçıların genelinde menü yok, evet ve olmaması büyük rezalet, en azından mezeler için menü bastırılabilir. ben şahsen menü olmayan yere tanıdık değilse, ayak alışkanlığı falan yoksa zinhar gitmiyorum. telefonda da söylüyorum bunu. sokakta kazanılmıyor o para. bugüne kadar içkiyi sorduğum, menüyü incelediğim vs hiçbir yerde de bir sıkıntıyla karşılaşmadım hesapta. çoğunda da yanımda kız arkadaşlarım vardı, hiçbirinin de "ay ne ucuz hareket" falan diye düşündüğünü sanmıyorum. bilhassa özgüven gösterir böyle şeyler. garsonlar da zaten ya "cins bu" deyip fazla elleşmiyorlar ya da tavrınızı koyduğunuz için saygılı davranıyorlar. burası öyle bir memleket ki, arkadaşınla iki keyif yapmak için içmeye çıktığında bile güç hesaplaşmalarına giriyorsun, kafanda binbir türlü tilki dönüyor.

    velhasıl, siz sora sora, sike sike öğreteceksiniz. sikerler ayıbını. amına kodumunun memleketinde herkes lafta para hiç önemli değilmiş, lafı edilmezmiş gibi davranıyor ama reelde herkes 5 liranın peşinde. yoldurmayın kendinizi.
  • vedat milor da bu konuda yazmış: http://www.hurriyet.com.tr/…-40918239&utm_term=post
  • niçin sormuyacakmışım parayı ağaçtan mı topluyorum.hayvan gibi çalışıyorum insan gibi yemek için menü de sorarım,fiyat listesi de hatta indirim de isterim.
  • ayıp falan dinlemem. balık restoranda sorarım, hatta üstüne pazarlık bile yaparım. yok öyle 100 liralık balığı 250 liraya yemek.
  • ne ayıbı sorcan tabi.ha kazıklanirim diyorsan o ayrı.
hesabın var mı? giriş yap