• kısa açıklamak gerekirse bol yetenekli bir dövme sanatçısıdır. az zamandır tanımaktayım karşimi, fakat tanımak için oturup muhabbet etmek yeterlidir. diğer dövmecilerin tavrı (kendileriyle konuşmanın bile bir lütuf olduğunu düşünen sik kafalılar var ya, bol bol reklam yapanlar) düşünüldüğünde, kendisinin ne kadar içten ve "neyse o" yapıda olduğunu görürsünüz. iyi bir dövme yaptırmak istiyorsanız gidin tükkana bir muhabbet edin kendisiyle. he bir de halfsleeveimin yaratıcısı kendisi.

    çok üşengeçler için: http://instagram.com/resulodabas
  • günlerce araştırmama, işlerine göz atmama ve bir çok arkadaş tavsiyesine rağmen, az da olsa kapısından içeri şüpheyle girmiştim. fakat daha ilk dakikadan kendisinin ve ortamın pozitif enerjisi sizi tüm sorularınızdan, şüphelerinizden arındırıyor.

    yaptıracağım dövmenin zorluğunu bildiğim için, öncesinde bir kaç kere kendisiyle mekanında ve telefonda görüştüm. zamanım yok vs gibi mazeretleri kesinlikle olmadı. kendine güvenini direk karşı tarafa aktarıyor. normalde 2 saati aşacak işlemi, 1 saat geçmeden bitirmiş bulunduk. tamam, kendisinin copy-paste dövmeci olmadığını biliyordum fakat bu denli yetenekli olacağını da aklıma gelmemişti açıkcası. işlem başarıyla tamamlandı, verdiği tavsiyeler yerine getirildi, şimdi parıl parıl bi evlat sahibiyim.

    son olarak, kendisi hakkında diyeceklerimin benzerleri söylenmiş. yine de tekrar edeyim; kendisiyle konuşmayı bile nimetten sayan, o megaloman tiplerden kesinlikle değil. gidin çayını için, muhabbet edin, tavsiyeler alın, aklınızda soru kesinlikle kalmasın.

    not: hijyen vs kısımlarına hiç girmiyorum, yıl olmuş 2014 lan, hijyene önem veren bir sanatçı demek çok aşağılayıcı :) o konuda da şüpheleriniz olmasın.
  • az önce arkadaşımın yaptırdığı dövmeyle kendisiyle tanışmış olduğum ve araştırmalarımla oldukça başarılı olduğunu gördüğüm dövme sanatçısı. blacksea tattoodan ruhselin sıçıp, danny garcianın sıvadığı dövmemin küllerinden bir şaheser yaratacağını düşünmekteyim nedense...haftasonu da istanbul tattoo convention 2014 var genşler kaçırmayın...
  • yetenekli ancak,
    kendi tarzını yakalamaya çalışmalı.

    sasha unisex, nikko hurtado, pietro sedda gibi sanatçıların tasarım/dövmelerinin birebir kopyalarını yapıyor ve bunları instagram a koymaktan çekinmiyor.

    elinde başkasının dövmesinin resmi ile gelip "bunun aynısını istiyorum" diyen müşteriye mi * bu dövmeyi yapan sanatçıya mı şaşıracağımı bilemiyorum artık.
  • kesinlikle uzak durulması gereken dövmeci.

    “uzak durulması gereken” cümlesini sebepsiz yere kuracak kadar sığ bakış açısına sahip bilinçsiz bir tüketici değilim elbette ki… bu sebeple kendisinin şahsıma yaşattığı kötü tecrübeleri ve “uzak durun” dememin gerekçelerini belirtmem gerektiği düşüncesindeyim;

    *eğer bu adamı tercih ediyorsanız bir kere dövme yapım işleminin akabindeki zaman dilimi için herhangi bir plan program yapmayın. size saat 18:00’e randevu verdiğini varsayalım. dövmenizin yapımına başlayacağı saat minimum 19:30 olacaktır. “iş etiği “ olarak adlandırdığımız davranış ve hareketler bütününden oldukça uzak bir anlayışla sizin vaktinizi önemsemeyen bir tavrı vardır kendilerinin… zira siz onlara mahkumsunuzdur izlenimi yaratırlar… ben ve bir arkadaşımın başına geldiği için “tesadüf olmamalı” olarak bakıyorum olaya…

    (bkz: bir arkadaşım ekolü)

    *dövmeyi yapması için resul’ü talep etmiş ve ondan randevu aldığınızı düşünmüşsünüzdür. fakat oraya gittiğinizde resul başka birinin dövmesini yapmaktadır ve size aile şirketinin bir diğer üyesi olan resul’ün kardeşi fatih tarafından dövmenizin yapılacağı söylenmektedir. itiraz etme çabası içerisine girersiniz fakat söz konusu dövme olduğu için diğer dövmeci olan fatih’in modunu düşürmekten endişe ettiğiniz için itirazlarınız içinizde patlar. resul’e yaptırmak istediğinizi belirttiğiniz zaman size başka bir gün randevu verilmesi teklif edilir. siz de işi gücü olmayan ve işini gücünü resul bey’e göre ayarlamak zorunda olan insan konumuna düşersiniz.

    *dövme yapılır, biter. internette sayfalarca yazılan ve tartışılan “ dövme bakımı “ konusunda size hiçbir şey söylenmez. “ hiçbir şey yapmana gerek yok yeaaa internette falan her yerde abartıyorlar, dövme işte, takıl kafana göre “ şeklinde bir dövme bakımı önerisi verilir.

    *dövmeniz streç filmle sarılır. eve gittiğinizde protex gibi antibakteriyel bir sabun, ılık ve bol su ile dövmenizi yıkamanız gerektiği söylenir. işin garibi orada dövme yaptıran başka bir arkadaşınıza “ 5 gün su değmeyecek “ denildiğini öğrenirsiniz. ama artık çok geçtir. dövmenizi yıkamışsınızdır. aynı yerde yaptıran başka arkadaşa da “ yıka yıka sen bi bak yıka ya “ gibi bir şey söylenir. söz konusu arkadaş ve şahsıma yapılan dövmenin rengi bir ayı geçirdikten sonra hiçbir şekilde güneş görmemesine ve her kuruduğunda bepanten plus uygulanmasına rağmen grimsi mavimsi yeşilimsi bir ton alır. aynı tarihlerde başka bir dövmecide dövme benzer bir dövme yaptıran bir diğer arkadaşın dövmesinin siyahlığı ile kendi dövmenizin rengini karşılaştırdığınızda ufak çaplı bunalımlar yaşarsınız.

    *ilk dövmeniz olduğu için doğal olarak stres yaşarsınız. bu stresi ve gerginliği bertaraf etmek yerine inceden t.şağa sarıldığınız hissiyatı uyandırırlar sizde…

    koca istanbul’da bu ve benzer sorunları yaşamayacak olduğunuz bir sürü dövmeci bulabilirsiniz. kısacası uzak durmakta fayda olduğu inancındayım
  • tavsiye üzerine 2-3 kere görüştüğüm dövmeci. işleri çok güzel görünüyo. işçiliğine diyecek lafım yok.
    yalnız mevcut dövmem üzerinde bi şeyler yapacaktık. "tamam abi yaparız. ben çalışıp sana dönerim." dedi ama dönmedi. sanırım insan gibi muamele görebilmek için, ya ünlü birisi ya da güzel bi kadın falan olmak gerekiyo. anlayacağınız, paşamızın ilgisine mazhar olamadık. popüler olunca göt kalktı muhtemelen.

    ruhsel'e kurban olsun. cool takılır, old school çizgidedir ama beton gibi ilkeli çalışır.
  • işçiliği gerçekten iyi olan dövme sanatçısı. ancak yukarıda bahsedilen sıkıntılar benimde başıma geldi. randevuyu kendisinden aldım fakat randevu günü gittiğimde kardeşine işi gazladığını öğrendim. açıkçası çok dert etmedim zira ilk önce kardeşinin işlerini beğenip nerede çalıştığını anlayamayınca kendisine gitmiştim. yani sonuç olarak aslında istediğim olmuştu. kardeşi daha iyi bir dövme sanatçısıdır bana göre. işine sadık ve seven biridir. sigara içmediği için eğer dövme tek seansta bitecekse aralıksız çalışıp bitirir. kendi yorumunu mutlaka ekler ve tasarımda bulunan renklerin ten renginizle uyumuna göre öneriler sunar.

    fatih odabaş instagram
  • götü kalkmış yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla. bir kişiye bile bunu yaptıysa gidilmez aga. benim arkadaşım da kız olduğu için iyi muamele görmüştür muhtemelen. geçelim bu adamı...
  • tanıdığım, bildiğim, sevdiğim dövmeci. kendine kızanlara, gidilmez buna bir daha diyenlere bir günün 24 saat olduğunu ve bu sürede yapılacak dövme sayısının çok ta fazla olmadığını hatırlatmak isterim ki kendisini yaklaşık 4 senedir tatilsiz çalıştığını bilerek bu kadar ön yargılı olunmaması gerektiğini düşünüyorum. popülerlikten çok yetenekten dolayı gidilen, fakat herkese yetişememekten muzdarip olduğunu düşündüğüm kişi, kurum, kuruluş.
  • sanatına gerçekten odaklanmak isteyen ve bu yüzdende rezervasyon konusunda yukarıda yazılanların aksine tam anlamı ile disiplinli bir şekilde çalışan ve aynı disiplini işlerinede yansıtan bir isim.

    sırtımda yıllarca büyük bir problem teşkil eden ve konuştuğum neredeyse her dövmeciden negatif cevap aldığım kapanmaz denilen dövmeyi sadece bir kaç saat içerisinde kapattı. işini layığıyla yapan ve işine tam anlamı ile gönülden bağlı olduğu belli.
hesabın var mı? giriş yap