• a vitamini
  • retinol olarak bilinir..beta karoten içerir..sürdüğünüzde güneş ışığına çıkmanız zaralıdır, sarımsı ve kırmızı rengi vardır, güneş ışığına çıktığınız takdirde kırmızı lekler oluşturabilir..antiseptikdir
  • (bkz: retinol)
  • (bkz: acnelyse)
  • bugün de retinoik asidi yazalım dedik.

    retinoik asit dediğimiz şey bir a vitamini türevidir. özellikle cildin yenilenmesinde çok büyük katkısı vardır. beni takip edenler bilirler, saç dökülmesi ve cilt hastalıkları için sürekli retinoik asidi tavsiye ederim.

    neyse lafı fazla gevelemeden hemen alınmış sonuçlara ve araştırmalara bakalım.

    sivilce

    retinoik asit ve glikolik asit kombine tedavisinde şöyle bir sonuç alınmış efendim ve yapılan çalışmada memnuniyet oranı %60'a yakın.

    tüm çalışma için buradan

    ayrıca sivilce ile ilgili şunlara da bakmanızda fayda var (bkz: #61516421), (bkz: #61670881)

    keloid

    şuradan da görüleceği üzere keloid üzerinden alınan sonuçlar %75-80 arasında. yine şurada ki araştırmaya göre tgf-ß1 azalttığından dolayı keloidlerde gayet etkili. tabi keloid için ilk tavsiye edilen tedavi biçimi değil bunu da eklemek lazım.

    saç dökülmesi

    özellikle şakak bölgesinde dökülmesi olanlar için olmazsa olmaz tedavilerden biridir.
    şöyle bir sonuç yeterli sanırım. minoksidil ile birlikte kullanmamanız daha iyi olur bazı araştırmalarda etkinliğini arttırırken bazılarında tam tersi bir etki yapıyor.

    piyasada acnelyse adında bir ilaç var bunu geceleri şakak bölgesine çok az olmak koşuluyla sürünüz. neden az? çünkü fazlası deriyi soyuyor ve tahriş ediyor, o yüzden olabildiğince az sürün.

    7 yıl sonra gelen edit: sülfotransferaz enzimlerini arttırdığı için minoksidilin etkinliğini arttırıyor dolayısıyla minoksidil ile beraber kullanımda daha iyi sonuç almanız daha olası. bu arada geçmişte beraber kullanımda birçok iyi sonuç da gördüm.

    sedef

    (bkz: #61184106) ve stelara gibi çok büyük oranda tamamen bitiren ilaçlar çıksa da alternatif tedavilerden biri yine retinoik asittir.

    siyah nokta

    tıp literatüründe açık komedon olarak geçse de anlayacağınız dilden yazdım. bu konuda üzerine daha iyisini tanımıyorum. kendim test ettim ve onayladım. kesinlikle tamamen bitiriyor, bir tane bile bırakmıyor.

    edit: aşağıda ki arkadaşın dediği gibi kanser tedavisinde de kullanılıyor, hatta şuradan da görüleceği üzerine birçok kanser çeşidi üzerinde kullanılıyor.

    yalnız bir de şöyle bir araştırma var hakkında. bu konuya girmedim çünkü kanserlerle alakalı çok geniş bir bilgim yok, uzman olanlar daha iyi açıklama getirebilirler.
  • bir lösemi tedavisi ilacı.
    (bkz: atra)
    (bkz: aml)
    (bkz: promiyelositik lösemi)
  • bunu kullanan annenin çocuğunda truncus arteriosus gibi konotrunkal anomaliler görülür.
  • angular cheilitis yapabiliyor kisa sureli kullaniminda bile agir sekilde.
  • akut promyelositik lösemi tedavisinde kullanılır (bkz: rara)

    bu indüksiyon tedavisinde hastaların %25'nde ölümcül olabilen apl diferansiyon sendromu ortaya çıkar.
  • a vitamini türevleri içinde sadece retinoik asit albumine bağlanarak taşınır. kalan hepsi retinol bağlayıcı protein'e bağlanarak taşınır.

    a vitamininin karaciğerdeki depo formu retinil esterleri'dir.
hesabın var mı? giriş yap