• birazdan doların 4'e yükselişini hep beraber izleyeceğimiz olay.

    (bkz: #72261418)
  • "halkbank yöneticisi hakan atilla'nın da savcılıkla iş birliği yapma ihtimalinin belirdiğini ifade etti" şeklinde dikkat çekici bir diğer bombayı da gündemin ortasına bırakan haber.
  • meselenin asıl ilginç tarafı bir önceki entry'de de söylendiği gibi, hakan atilla'nın da itirafçı olmasıdır.

    oyun büyük, mesele büyük, 12 saat sonrası bile öngürebilir değil.

    türk halkına allah sabır ve sebat ihsan eylesin.
  • allah'ım ben naptımda bu amk adamları benim hayatımı etkiliyor ?
  • jüri üyelerine dağıtılan iki listede ismi olmasının gerektirmediği durum.

    dağıtılan listeler potansiyel tanık listesi değil de dava ile ilişkili insanlar listesidir. juri üyelerine bunlarla bir ilişkiniz oldu mu, görüşmüşlüğünüz var mı diye sorulmakta ve varsa jüriden çıkarılmaktadır.
    dolayısıyla, evet itirafçı olmuş olabilir ama bu listeler onu göstermez.
  • durumun özeti reza zarrab zaten teslim olmak için amerikaya gitti ve yanı sıra bu işin içinde olan üstü düzey birisini hediye etmeyi akıl etti.

    amerikadaki soruşturmanın başlangıcı 2010' a dayanıyor, türkiyede aklanabilmiştir ama amerikanın soruşturmasını öğrenince öldürülmeden kurtulmanın tek çaresinin amerikaya sığınmak olduğunu farketmiştir ve kendini kurtaracak yegane şeyi yapmıştır.

    dünayada bir akıllı ülke biz varız bu işlere bu kadar sistematik ve bu kadar üst düzey yöneticilerle katılan. iran bile bu soruşturma sonrası iran ayağındaki ismi idam etmiş, gelen paraların nelere harcandığının ortaya çıkmaması için.

    hala "bize ne ki amerikanın ambargosundan" muhabbeti yapacak insanlarımız var. bunu söylerken demez ki "bu adamlara rüşvet tatlı gelmiş, bilmez.. sanar ki iran'ı çok sevdiğimizden veya cari açığı kapatmak için yaptık. oysaki hayali ihracat belgeleriyle iran'a olan borçtan düşülerek bankadan çekilen paralar, irana bavullarla taşınmış demez. kağıt üstünde cari açığı azalmış göstermişler bir güzel de avantalarını almışlar demez..

    win-win durumu rüşvete doy, cari açık kapanıyor sanılsın güzel taktik. diğer ülkeler keriz olduğu için bir bizim aklımıza gelmiş..
hesabın var mı? giriş yap