*

  • organizmaya girişi solunum yolu ile olur
  • üst solunum yolları enfeksiyonlarının ana nedenidir. optimal üreme ısısının 33'c olması, solunum yolu yerine esas olarak burun ve konjoktivayı enfekte ettiğini açıklar. aside duyarlı olması sebebiyle midede etkisizleştirilir, bu da enteroviruslardan farklı olarak sindirim kanalını enfekte edememesini açıklar.
  • nezlenin musebbibi. her virus gibi vucut direnci dusunce saldiran kancik, serefsiz ve kahpe bir virus.

    (bkz: ibne gibin pust gibin bişey)
  • soğuk algınlığına yol açan virüs. gribe yol açan kardeşinin adı ise influenza'dır.
  • melbourne üniversitesi araştırmacıları tarafından ibm blue gene/q süperbilgisayarı üzerinde moleküler seviyede simule edilen virüs. virüsün hareketleri 3d olarak gözlemlenebiliyormuş.
  • icam-1'e bağlanarak üsye yapar.
  • gazetelerde, medyada gergedan virüs görürseniz ha işte rhinovirüstür o . google translate den direk çeviri gergedanlarla bulaşmıyor yani:) gergedan virüsü diye birşey yok burun virüsü desek daha güzel olur türkçeleştirme adına. rinoplastiden aklınızda kalsın , kendileri salya sümük , hafif ateş, halsizlik yapar. ortalığın hastalığı etkenidir kısaca.
  • türkiye'de yanlış bir şekilde gergedan gribi ya da gergedan virüsü olarak isimlendirlmiş bir gribal virüstür.

    yanlış isim verilmesinin nedeni, gergedanın ingilizcesinin rhino (rhinozorus) olmasıdır. ancak virüs adını burunla ilgili anlamına gelen 'rhino'dan almaktadır.

    iyileşme süresinin uzunluğu ile dikkat çeken bu virüsün üstesinden gelebilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bunun için de etkili beslenme ve istirahat şarttır...
  • üsye ya da üst solunum yolu enfeksiyonu denilen tablonun en sık nedenidir.
    ama bir grip değildir. nezledir.
    grip: yüksek ateş, yaygın vücut ve kas ağrısı, baş ağrısı... insanı yatırır, gücün kalmaz. bir hafta-10 gün sürebilir.
    nezle: burnun akar; aksırık, tıksırık, gıcık tarzı öksürük vb... öyle ya da böyle hayat devam eder; taş çatlasın 1-2 gün istirahat edersin. geçer.

    rhino, grip etkeni değildir. grip etkenleri influenza grubu viruslardır (influenza a, influenza b).
    bu kış daha çok bildirilen grip suşu: h3n2'dir.
  • yunanca burun anlamına gelen rhinos, soğuk algınlığına neden olabilen virüs ailelerinden biridir. bu virüs genellikle burunda yaşadığı için bu isim verilmiştir.
    burna yerleşir ve burun, göz ve boğaz salgılarında artışa yol açar. son günlerde, ‘rhinovirus'un dilimize çevirisiyle ‘gergedan' dan esinlenerek ‘gergedan virüsü' olarak anılsa da aslında hastalığın veya virüsün gergedanla ilişkisi yoktur.
    çeviri kısmına kelimeyi rhino virus şeklinde ayırarak yazınca gergedan virüsü olarak çeviriyor.
    halkımızda bir paniğe sebep oldu haliyle.
hesabın var mı? giriş yap