• anan zaa xd yerine what about your wife demek ne kadar ayarsa o kadar ayardir.
  • ayar olmayan, saçma sapan ve özel hayata saygısız bir analoji. oldu; adam soruya cevap verecek diye karısıyla olan özel hayatını anlatsın. ayrıca analojiler, safsatalardan sonra kullanılabilecek en düşük argümanlardır, çünkü bir konuda aynı yöntemle oluşturulmalarına rağmen iki zıt tarafı da destekleyecek analojiler rahatça bulunabilir. çünkü analojilerde, asıl olayda olan bazı faktörler dikkate alınmaz.
  • kıymetli bir yorum, bir referans, bir bakış açısı görürüm diye geldim, tipik ağzı salyalı yaratılışçı seviyesi buldum. bu tartışmanın çok daha etkili çok daha anlamlı parçaları muhakkak varken sığırımız bu kısmı kesip yüklemeyi tercih etmiş.

    allah kabul etsin.
  • bir tane de şurda var, onu beğenmeyenler buna baksın:

    ayar
  • gerizekalı argümanları kullanan insanlara hakettiği gibi "gerizekalı" sıfatını kullanınca, ukala olarak adlandırılıp suçlu ilan ediliyoruz ya ben buna çok üzülüyorum.
    vay benim canım.
    yaratılışçı abimizin argümanına bak hele.
    "karına inancın var ise buna dair kanıtın var mı?"
    koskoca profesör, inanç denilen kavramın genel bir kavram olduğunu anlamlandıramayacak kadar gerizekalı olmamalı.
    kabul edemem bunu.
    bir insan, evlendiği insanın karakteristik özelliğine duyduğu güven sebebiyle, ona ihanet etmeyeceğini düşünerek hayatının içine katar.
    ancak insanlık tarihinin başlangıcından bugüne kadar gelişen psikoloji biliminin getirileri ve ortaya çıkardığı bilimsel analizler sebebiyle de bu güvenin ne kadar sağlam olursa olsun, çevresel ya da bireysel sıkıntılar sebebiyle ihanetle sonuçlanabilme olasılığını da göz önüne alır.
    dawkins'in "inanç - kanıt" ikileminde ortaya koyduğu farklılık, ortada, semavi dinlerin bahsettiği gibi mucizevi ya da doğaüstü olgulara ait kanıtların olmaması sebebiyle yapmış olduğu bir çıkarımdır.
    matematik dehası abimiz, olayı o kadar saçma bir kişisel eksene oturtuyor ki, bu teorem ile, fenerbahçe'nin şampiyon olacağına inanan bir insanın inanma eşiği ile, doğaüstü bir yaratığın olduğuna dair inancı olan bir insanın inanma eşiğini aynı kefeye koyuyor.
    gerçekten aşırı bravo.
    çok bravo hem de...
  • delüzyonel bir ayardır... tamamını izlemek isterseniz richard dawkins - john lennox debate

    bir tane de başka bir yaratılışçıyla olanını koyalım richard dawkins 2
  • hem gerizekalı mertebesinde, hem de terbiyesiz ve hadsiz sözde ayar.

    bu dinciler illa ana, bacı, karı karıştıracak işe, o açıdan terbiyesiz ve hadsiz.

    lakin, daha önemlisi, gerizekalıca. dawkins'in karısı var bir kere, olan bir şeye inanıyor adam, kadını tartıyor, onun davranışlarını gözlemliyor, ölçüyor, biçiyor, ona göre ona inanıyor; ki aslında bu güven oluyor.

    e, tanrıya inanmakla bir insana inanmak aynı olabilir mi o zaman?

    neye dayandıracaksın kanıtlarını? görmediğin, duymadığın, dokunamadığın, yani varlığını dahi ispatlayamadığın tanrı'ya güvenme/inanma sürecinde kanıtların ne?

    işte tam da bu yüzden gerizekalıca.

    (bkz: bana rabb'in varlığını kanıtla inanayım/@aran suildur)
  • ayarın efsanenin ne olduğunu bilmiyen, karına inancın var mı gibi salakça bir sorudan oluşan video.
    bunu bülent arınç a dese, aileme saldırdı diyim, paralelcilere parsel parsel sattığı yerleri açıkmak mk!!!
hesabın var mı? giriş yap