• clint eastwood'un yönettiği, paul walter hauser, sam rockwell, olivia wilde, jon hamm, kathy bates'in başrolünde olduğu gerçek bir hikayeden uyarlanan drama.

    1996 atlanta olimpiyatları'nda yaşanan patlama sonrası başta kahraman olarak görülen güvenlik görevlisi richard jewell'ın sonradan olayın bir numaralı faili haline gelmesi ile ilgili hikaye anlatılacak. 13 aralık 2019'da vizyona girecek.

    fragman
  • kathy bates , olivia wilde, sam rockwell, jon hamm gibi dikkat çekici isimleri kadrosunda barındıran yapımdan ilk poster bugün geldi. richard jewell; yaşlı kurt clint eastwood'un yönetmenlik koltuğunda oturduğu 42. yapım olacak.
  • richard jewell (2019)

    7.7 / 10

    1996 atlanta olimpiyatları'nda yaşanmış bombalı saldırının konu alındığı film, bomba olan çantadan erken şüphelenen ve yüzlerce insanın hayatını kurtarıp facianın eşiğinden döndüren richard jewell isimli güvenlik görevlisinin halk kahramanı olmasını ve kısa süre sonrasında olayın baş şüphelisi olarak göz altına alınmasını anlatan, clint eastwood imzalı başarılı bir dram filmi. clint eastwood filmlerinin en sevdiğim yanı, filmlerin belirli bir kalitesi var ve üstad asla o kalitenin altına düşmüyor. film olayı kapatmak isteyen fbı, reyting uğruna insanlarını hayatını karartacak kadar gözleri dönmüş yazılı/görsel basın ve daha birçok konuya kadar bu kirli düzene ve zihniyete sağlam tokatlar indiriyor. dramatikliğini bir yana aynı zamanda oldukça eğlenceli de bir film. paul walter hauser'ın oynadığı richard jewell karakteri gerçekten özgün bir karakter ve izleyiciyi filmin içinde tutma görevini başarıyla yerine getirmiş. paul walter'ın oscar adayları arasında olmaması gerçekten sorgulanması gereken bir durum ayrıca. muhtemelen şişman olmasaydı ve yakışıklı olsaydı şu an oscar adayları arasında rahatça yer alacaktı. bu arada kathy bates, sam rockwell ve jon hamn ise filmin bonusu. eğlenceli bir anlatıya sahip, izlemesi oldukça keyifli bir dram filmi. bu senenin en underrated filmlerinden biri.
  • (bkz: murtaza)
  • allah gani gani rahmet eylesin o dönem trt kameramanı atlanta olimpiyatlarında görevli melih uzunyol’un patlamada şehit düştüğü olayın filmidir.
  • artık bu tarz filmlere dünyanın hiçbir yerinde talep kalmamış herhalde. bu ilgisizlik ve düşük beğeniyi ona bağlamak istiyorum, çünkü gayet başarılı bir clint eastwood filmi. ustaya saygılar, umarım corona ona da uğramaz.
  • yine, yeni ve yeniden clint eastwood koca taşaklarını masaya çıkarmış ve şlap şlap diye vurmuştur.

    reisin direktörlüğünü yaptığı önceki filmleri gibi * * * genel olarak sistem eleştirilerine sağlamca devam ettiğini söyleyebiliriz.
    basit bir film izleyicisi olarak kralın filmlerini izlerken ben genelde şöyle bir mesaj alıyorum:
    “adaletli ol, vicdanlı ol, dürüst ol, güçlü ol ve vatansever ol”

    son olarak, nalet bebeyi tebrik ederim. ankaradan çıkıp böyle bir filmde başrol oynamak büyük iş doğrusu. *
  • rolune cuk oturmus bir adet sam rockwell barindiran muhtesem film.

    clint eastwood'un bir gun bu dunyadan gocup gidecegi ve artik onun bu film gibi saheserlerinden mahrum kalacak olmamiz gercegi ne aci!

    sana bir sey olmasin ustad...
  • filmi beğendim, filmle ilgili uzun uzadıya eleştiri yazmayacağım; ama sadece şunu söylemek istiyorum:

    orospu çocuğu federaller
  • clint eastwood’un 90 yaşında olduğu gerçeğiyle; filmi çekerken -kamera arkası görüntülerinde- hala dimdik ayakta durduğunu görmek bile, kendisine saygı duymayı gerektiriyor ! bu zamanda bu hikayeyi bir başkası çekse, böyle 90’lar sineması kafasında bir anlatı tarzına stüdyodan onay çıkmazdı ama, iyi ki eastwood eline almış da (yapımcı da kendisi zaten) sinema dili olan bir hikaye izleyebilmişiz. sam rockwell piç avukat rolüne cuk oturmuş. başroldeki p.w.houser gerçekten de nasıl oskar adayı yapılmamış, inanılmaz! bu arada, eski haberlere göre başroldeki ilk isimler jonathan hill ve avukatı rolünde de leonarda dicaprio’ymuş. 2’sini de bu rollerde hayal etmek güç. dicaprio sonrasında filmde yapımcı olarak yer almış. stüdyo da wb değil fox’muş.
hesabın var mı? giriş yap