• otorite adli kitabi da ayrinti yayinlarindan cikmisti.
  • london school of economicsde sosyoloji ve tarih dersleri veren,özellikle sanayi devrimiyle birlikte modern toplumun olusumunu,geçirdigi evreleri inceleyen ve insan psikolojisini de akillica çözümleyen bilim insani...
  • sosyal psikolojiye yaptıgı göndermelerle modern insanin celiskilerini anlatırken hayranlik uyandiran sosyolog
  • kamusal alan ve buradaki iliskilere dair kuramlar gelistiren yazar, kuramci.

    sennett kamusal alana "dramaturjik" olarak bakar. onun icin dunya bir sahne insanlar oyunculardir. gecmisin aksine bugunku iletisimsizlik ile birlikte izleyen ve izlenen olarak ayrilmistir insanlar.
    sennett "kamusal insanin cokusu" kitabinin arka kapaginda durum soyle ozetlenir:
    "ona gore kamusal hayat bir zamanlar hayat doluydu ve kisiler cok onemliydi. yabancilarla duygusal baglar kurarak insanin oyun yetenegini cogaltan, toplumsallasmasini medenilesmesini saglayan bir kamusallik vardi. butunluklu ifadesini 18.yy avrupa sehirlerinde bulan bu kamusallik zamanla agirligini yitirerek yerini ozel hayata birakti. kamusal hayat artik ozel hayatin gerektirdigi oranda onemli olmaya basladi. sennet bugün tanımadigimiz ama ayni sehirde yasadigimiz insanlarla kurulacak cok boyutlu iliski ve hazlardan yoksun kaldigimizi soyluyor."

    bir de "ten ve tas"diye bir kitabi vardir.
  • kalici bir iliskinin, ozellikle ask iliskisinin karsilikli mahremiyet talebinin sallantili zemininde yukselemeyecegine inanir.partnerlerin birbirlerinden karsilayamayacaklari (ya da bedelini dusununce karsilamak istemeyecekleri) taleplerde bulunma ihtimalleri cok fazladir; bu iliskiye bir sure bicmeye, bitirmeye ve cekilmeye karar vermek yerine bu yuzden aci cekecek,kivranacak ve umutsuzluga duseceklerdir.partnerlerden biri ya da oteki cekilmeyi ve benliginin olumlanmasi ihtiyacina baska yerlerde tatmin aramayi sececektir.
    (bauman.z,sosyolojik dusunmek,istanbul:ayrinti.2004.s.113,114)
  • (bkz: saskia sassen)
  • günler sonra beni şu an yaptığım şey, içinde bulunduğum durumu anlama/kavrama/idrak etme konusunda heyecanlandırmış düşünür. modern insanın içinde bulunduğu hali ne güzel anlatmış "the culture of the new capitalism" de..gozunu seviyim..yıllarca okumama ragmen degersiz hisseden kendimi, yasi bahane edilerek isinden cikmaya zorlanan babami, turkiye'nin genç sosyal bilimcilerinin alakasiz islere dahil olmus veya olamadigi icinde bulundugu değersizlik, işe yaramıyor olma durumunu da buldum burda. kapitalizmin en boktan yaninin insana yaptiklari oldugunu anlamak icin bu kadar okumak gerekmiyordu belki ama içinde bulunduğumuz hisler bakımından yalnız olmadığımızı anlamak..hem acı hem de en azından farkında olmak garip hisler uyandırıyor işte...züğürdün tesellisi..
  • 3 kasım, 18.30'da bilgi üniversitesi santral kampüsü'nde konuşacak büyüğümüz.

    üzgün edit: konuşmayacakmış, iptal edilmiş.
  • plancılar ve mimarlar için "merhametsiz modernistler" yakıştırmasını yapan büyüğümüz.
hesabın var mı? giriş yap