• gcc yazarı hippi şahsiyet, hayatımın en tuhaf anlarından biri istiklalde yürürken görmüş olmamdır (evet yolda görsem tanırım ne sandınız)
  • berkeley öğrencilerinin yazdıkları bir code'u satmaya çalışmalarına kızarak gnu ve open source hareketini başlatan komik adam, konferansında daha kimin konferansında olduğundan bihaber şekilde sırf antenlik edeyim vesilesi ile zıplayarak "habire ücretsiz program diyorsunuz, peki compilerlar ücretsiz mi ki yazdığım code u ücretsiz vereyim" ofsayt sorusunu soran gudik hatuna "ben yazdım bi tane onu kullanın*" diyerek salonun kahkahaya boğulmasını sağlayan şeker adam.
  • bir konu$ma yapmak icin gittigi finlandiya'da buzda kayip kolunu kirmi$ insan.
  • free as in freedom kitabi felsefesine uygun olarak ucretsiz web'de yayinlaniyor (bkz: http://www.oreilly.com/openbook/freedom/)
  • açık kaynakçı birçok insanın kendilerine örnek aldığı şahsiyet.
    istanbul'daki konuşmasından şöyle bir anekdotu da mevcuttur:

    - peki compiler'ı nereden bulmayı planlıyorsunuz?
    - ya, zamanında gcc diye bi şey yazmıştım ben... ona bir bak istersen...eheh
  • farklı kültürlerin yemeklerini yapmayı seven, türk yemeklerinden ezo gelin corbasi'nı sevmiş kişi.
  • bugün bilgi universitesi özgür yazılım ve açık kaynak günleri çerçevesinde verdiği semineri dinleme fırsatı bulduğum tapılası şahsiyet.
    fsf* ve gnu ile ortaya çıkarmış olduğu free software akımının bugünkü en büyük ürünü olan unix tabanlı işletim sisteminin, sadece linux olarak anılmasından son derece rahatsız oluyor. netekim gnu project altında sistemin büyük bir bölümünü onların geliştirmiş olmasına rağmen sadece kernel i yazan ve gnu - open source adına diil, sadece kernel yazmayı öğrenmek ve birazda ün yapmak amacıyla kerneli yazan linus torvalds ın adının gnu dan öne çıkmasından son derece rahatsız. bu nedenle kullandığımız os nin linux değil gnu/linuxolarak anılmasını rica eden üstad...

    he bu arada bir cümlesine
    'we, hackers...' diye başlaması akıllarda kalmıştır.

    "i am saint ignucius from the church emacs...i bless you"
hesabın var mı? giriş yap