• henüz ödül sahibi olmamıştır. bu ve diğer matematiksel "millenial problems" ödüllerini veren clay mathematics institute'un ödülü vermeden önce incelediği çeşitli kıstaslar vardır. mevzubahis profesör henüz bulgularını saygın bir journal'da basmadığı için, cmi'ın kontrolleri de başlamış sayılmamaktadır.

    kaynak: http://edition.cnn.com/…iemann-hypothesis-unsolved/

    ha bir de (bkz: riemann hipotezi).

    ekşi sözlük dezenformasyon giderme timi, belçika'dan bildirdi.
  • evrende bu başarıya yapılan yorumlar kadar tiksindiğim çok az şey var. inan olsun yetkim olsa bu insanları bulup sadece kuş yemi ile beslenecekleri tropik bir adaya kapatırım.

    zamanım olsa ben de çözerdim demiş lan adam.
    bir başkası şu ana kadar çözülememişse çözümün doğru olduğunu nereden bileceğiz demiş.

    küme problemi falan sanıyorlar sanırım konuyu.

    reimann hipotezi

    edi: çözümün doğru olmama ihtimali bu entryde saklıdır.
    ancak akademik olarak kanıt/çözüm sunma ve onu değerlendirme çok kıymetli bir mekanizma. bunun işlemesi için çalışanlar saygıyı hak ediyorlar.

    bu mantığın dışına çıkıp profesör sanki dolandırıcıymış gibi bir hava estirilmeye çalışılıyor onu yapmamak lazım. adam çözümünü sunacak akademi değerlendirecek her şekilde insanlık ilerleyecek.
  • vay arkadaş bilimle alakamız bu kadar. yakın dönemde aziz sancar için de böyle bir durum yaşadıydık. ondan sonra gelsin 'bu millet sekilmeye mahkum'lar, gitsin 'aptal yüzde ellibir'ler 'hülooğ'lar, la sen burada tahsil görmüşü olarak böyle yaklaşıyorsan olaya, yüzde elli bir rte'ye oy verse ne fark eder, atatürk'e oy verse ne olur, süpermen'e oy verse ne fark eder.
hesabın var mı? giriş yap