• kalenderlik, eğlenceye, zevke, sefaya düşkünlük, bu dünyanın tadını çıkarma isteği gibi bişey...
  • "aşk insanı, kendini bilmez, toplum dışı, asi, kalender, günübirlik yaşayan, dünyayı ve ölümden sonra yaşamı dert etmeyen, muhabbet insanı" anlamlarının tümünü içeren bir kelimedir. türkçe'de nadir kelimeye bu kadar çok anlam yüklenmiş olduğundan eski nesil şairlerin gözdesi bir kelimedir.
    (bkz: yahya kemal)
  • (bkz: rebet)
  • (bkz: kalender)
  • yeşil dunlop adında bir albüme` : iyi değil kanımca` sahip türk rock grubu.
  • 2000'lerin başında istanbul'da kurulan ve daha çok 90'ların grunge akımını takip eden bir müzik grubu. ayrıca 2005 yılında düzenlenen "roxy müzik günleri" etkinliğinin finalistlerinden biriydiler. vokal/ gitar: murat merih özen, akustik gitar/ bas : güneş kahraman, davul: hiç kimse‘den oluşan grubun "sirkteki popçu" adında beğenimi kazanmış bir çalışması da vardır.

    grup, 19 aralık cuma gecesi yön radyo'da ahmet durakçı'nın hazırlayıp sunduğu pena programına da konuk oldu. 00'da başlayıp sabahın 6'sına dek süren programı bıkmadan ve usanmadan dinlediğimi itiraf etmeliyim. oldukça samimi bir sohbet olduğu kanısındayım. hatta sohbet öylesine ilerledi ki, elemanlar gecenin bir vakti felsefe yapmaya bile başladılar.

    bir karafatmanın uzay boşluğunda 6 gün yaşıyor olabilmesinden, olası bir nükleer savaş sonrası hayatta kalmayı başarabilecek 3 canlı türüne değin hemen hemen her şeyden bahsettiler. gelçi ahmet, tüm sıkıştırmalara rağmen bu 3 canlı türünden ikisini açıklamamıştır. bu nedenle kendisini kınıyorum*.

    rint grubu, şarkılarının duygusal hikayeleri, samimiyeti ve rock müzik için elinden gelen her türlü fedakarlığa açık oluşuyla underground ruhun o asaletine ziyadesiyle sahip bir grup. ama ahmet durakçı'nın da programda ifade ettiği gibi, toplumsal, siyasi ve çevresel duyarlılıklarını eserlerinde doğrudan ve daha sert bir şekilde işlemekten çekinmemeliler diye düşünüyorum. zira rock'n roll'un ruhuna yakışan da budur. rint grubuna yakışan da bu olacaktır.

    "bizler gücü ve etki alanı sınırlı basit bir müzik grubuyuz. dünyadaki sorunları yaptığımız müzikle mi değiştireceğiz?" diye düşünme gafletine kapılmamamış olduklarına gönülden inanmak istiyorum. dünyayı bir mumla aydınlatmak mümkün değilse de, şunu unutmamak gerekir ki: her mum kendi sınırlı çevresini aydınlatmaya muktedirdir. siz ışığınızı yakın dostlar diyorum. tıpkı ben gibi o ışığı görüp gelecek pek çok insan olacaktır. dünya da böyle değişir zaten.
  • grup 2000 yılında istanbul'da kuruldu. "grunge" akımı doğrultusunda gelişti, çeşitli açılımlarla kendi müzik yapısına ulaştı. beyoğlu shaft, vox, south park, rh+, sarpanita, nar cafe, tünel festivalleri, litlle wing, tapas, on the run, intro (tobav) gibi mekânlarda konserler verdi. 2005 yılı “roxy müzik günleri” finalistlerinden olan grubun ilk görseli “gri”, 2003 yılında dream tv “yüxexes” programında yayımlandı.

    sirkteki popçu parçasını da içeren "kendinden düşemezsin" adını taşıyan albümü, ateş müzik tarafından 17 eylül 2009 perşembe günü müzik market raflarındaki yerini aldı.

    facebook'ta şöyle bir grubu da var.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=27387310686
  • ''sen çığlık çığlığa susarken, gece ölmemi söyledi'' gibi hoş bir girişe sahip masallar adlı şarkılarının demosu gece yarısı facebook'ta paylaşılmaya başlanan gruptur.uzun süredir bu tarzda yeni,türkçe ve dişe dokunur bir parça dinlememiştim.
  • yeni keşfettiğimiz mekan. ağa camii ve demirören avm arasındaki sokakta. istanbul’un indie-house-electro sahnesine katkıda bulunacağa benziyor. perşembe dub geceleri şiddetle tavsiye edilir
  • yerli-yabancı kız-erkek uyumu iyi tutturulmuş, ismi gibi keyifli alternatif bir mekan

    not: "rint" in anlamını başlıktan öğrendim
hesabın var mı? giriş yap