• bir dosyada bulunan belli bir takim datalari bulup farkli bir dosya olarak diske kaydedebilen program turu. ornegin modripper, belirtilen dosyadan mod formatli dosya datalarini tarar.
  • (bkz: the ripper)
  • unreral tournament da etkin bir silahın adı.
  • eski bir puzzle-adventure oyunu
    ikincisi black dahlia olarak çıkmıştır
    christopher walken vardır..
  • bir fallout 2 silahi. small energy cell kullanan bu vibroblade (ohey) 15 - 37 hasar verir. ikiye ayrilmak istemiyorsaniz paso bundan kullanan press gang'den uzak durun.
  • tank girl'de johnny prophet'in water&power zalimleriyle baş etmesi için yarattığı insan-kanguru kırması ırk. prophet'in ilk planı bu çok güçlü ırkı görevlerini tamamladıktan sonra ortadan kaldırmaktır ama daha sonra kendilerini çok sever ve yaşamalarına izin verir. ripper'lar önceden yaşamış insanlardan reenkarne edilmiş yaratıklardır. genlerinden doğdukları kişilerin karakter özelliklerini taşırlar. filmde görülen ripper'lardan bir tanesi ise bir köpeğin genlerinden yaratılmıştır çünkü yaşadığı zamanlarda sahiplerinden bolca takdir gören bir köpektir. birazcık durgun zekalıdır ama yine de üstün bir varlıktır.
    ripper'ların çok gelişmiş kulakları ve bunun sonucunda inanılmaz bir işitme yetenekleri vardır. bunun haricinde karanlıkta görme yetisine sahiptirler. standart bir ripper'ın boyu 2 metre civarındadır. kanguru genlerinden ötürü bacak kasları çok kuvvetlidir; çok yükseğe zıplayabilirler.
    ripperlar her hangi bir öldürücü silah kullanmazlar, yemeklerden önce dansederek dua ederler. insanlar gibi kıyafet giyerler, hatta bir tanesinin üstünde ramones t-shirt'ü görülmüştür.
    son olarak; aralarında bir dişiye rastlanmamıştır.
  • başrollerini, bruce payn ve a.j. cook'un paylaştığı yönetmenliğini john eyres'in üstlendiği 2001 yapımı seri katil gerilim filmi.
    16 yaşına geldiğinde, molly keller'in anlatacağı kanlı bir hikayesi vardır; arkadaşları ile huzur dolu bir odada yaşanan vahşi bir katliamdan sağ kurtulmayı başaran tek kişidir. ürkütücü geçmişinden duyduğu rahatsızlıkta molly, tüm enerjisini, psikopot seri katilleri araştırmaya verir. bu arayış onu berkeley'de adli tıp dersleri veren, tanınmış yazar ve suçlu avcısı profesör kane'e götürür. ancak molly'nin arkadaşlarının hayatına son veren katilin tekrar ortaya çıkamsı uzun sürmez. katil bu kez yerleşkededir. korku salan katili bulup yakalamak isteyen molly'nin de içinde yeraldığı çalışma grubu çok geçmeden bir gereçğin farkına varırlar: katil en eski bilindik en eski gizemli katil karındeşen jack'in cinayetlerini taklit etmektedir.
    izlenilesi ve tartışılası filmdir.
  • 1996 yilinda take 2 interactive tarafindan utanmadan sikilmadan adventure turunde diye sunulmus,adventure olmaktan cok puzzle toplamasi diyebilecegimiz oyun. phantasmagoria turevi olup interaktif film gibi ilerlemektedir.gercek oyuncularin uc boyutlu ortamlara adapte edilmesiyle olusturulmus,bu sayede 6cd kaplayarak doganin dengesinin bozulmasina katki saglamaktan daha faydali bir ise yaramamistir."basalim gercek film parcalarini cd lere,sonra gelsin paralar" zihniyetine sahip bu ture dahil diger cd ziyani oyunlar gibi gercek bir oyun olmaktan uzak,sevimsiz bir denemedir.96 yilinda alti cd den bahsediyoruz boru degil.cd rom larin yayginlasmasi sonucu "madem cd rom aldik bari ise yarasin" diye bu oyunu almis olanlarda mevcuttur vakti zamaninda.tabii bu oyunun ciktigi tarihlerde 50-100mb yada olsun olsun 1 cd veri alani ile muhtesem oyunlar yapilirken hangi akla hizmet boyle 6 cd lik oyunlar yaparlardi bilmiyorum.

    oyun ismindende anlasilabilecegi uzere jack the ripper konusunu farkli bir gozle isliyor.burada ayriyetten belirtmek isterim; bu gariban jack nasil bir adamsa filmcisinden oyun yapimcisina,yazarindan yemek tarifi programcilarina(bunu salladim) kadar kim varsa bu mazlumun ustunden para kazanmis.baska katil mi yok dunyada kardesim? neyse gevelemeyi bir yana birakirsam aslinda oyun ilk ciktigi zaman cok orjinal bir konuya sahipti."karindesen jack yuzyillar sonra yani gelecekte yeniden faaliyete gecerse ne olur" gibi enteresan bir konuyu oyun yapmak guzel bir dusunce olsa da,uygulamada ellerine yuzlerine bulastirmislar.

    efendim bos gecen surelerimde eski oyunlarla vakit oldurdugumden bu oyunu da kisa sure once tekrar oynamaya niyetlendim.nasil olmussa aklimda hos bir oyun diye kalmis.keske oynamasaydim,oncelikle belirteyim ki bu oyunda gercek bir adventure in a si yok.yavas yavas cigirindan cikan bulmacalariyla insani canindan bezdiriyor.oyunu yapan ekipteki super zeka sahis daha sonralari oss sorulari mi hazirlamis nedir,mesela oyundaki bir arabanin plakasiyla duvardaki saatin matematiksel sonucunu bozuk paralar uzerinde kullanarak birseyler yapiyoruz,boyle boyle mantik ve yaraticilik sinirlarini asarak yeni bir yasam boyutuna geciyoruz.

    oyunun konusu 2040 yilinda geciyor,gectigi zaman itibariyle tamamiyla futuristik bir yapisi var.bas karakterimiz jake(ismi tesaduf mu yoksa anlamli bir benzesme mi oynayin gorun) virtual herald (ne yaratici bir isim) adli gazetemsi icin calisan bir muhabir.pespese islenen cinayetlerle sarsilan gundemde haber pesinde kosturup duruyor.yeniden faaliyete gecen karindesen jack de bizi (yani jake) planlarini ve yaptiklarini dunyaya duyurmak icin kullaniyor.wac adli kisisel el bilgisayarimiza mesajlar gonderiyor (enlarge your belly gibi). ayni sekilde saldiriya ugrayip komaya giren is arkadasimizin durumu bizi olaylara el atip cozmeye itiyor.bu noktada birbirinden ariza tiplerle baglantiya geciyoruz,bunlarin arasinda en hosuma giden magnotta oldu.devami jack in pesinde gecen onu yeni kurbanlardan once durdurmaya calistigimiz anlamsiz,amacsiz bir caba.

    oyunun oynanisi gereksiz derecede karmasik,yukarida adi gecen wac adli arabirimle fazlasiyla isimiz oluyor (bir benzeri blade runner oyununda vardi).ilk gozden (first person) oynadigimiz oyunda,karsimizdaki gercek aktorlerle kisitli diyaloglara giriyoruz.ama bu diyaloglara cok dikkat edin,ozellikle icinde bir isim veya numara geciyorsa mutlaka not edin.cunku oylesine soylenmis gibi duran bir soz ileride karsimiza bir sifre olarak cikiyor genellikle.evet efendim bu oyunu oynarken kalem kagidi ihmal etmeyin cunku tubitak zeka sorulari gibi surekli bir sayi kombinasyonu,sifre bulma gibi islerle mesgul oluyoruz.tamam bu tip seyler tadinda olursa guzel bir hava verir ama bu oyunda haddini asmis.bazi bolumlerde not aldiginiz her turlu sayiyi kombinasyonlara cevirirken bulabilirsiniz kendinizi.bir sekilde sonuna geldigimde sasirdim cunku hatirladigim kadariyla ilk oynadigimda katil farkliydi.yaslanip bunadigimi bile dusundum.daha sonra nette biraz arastirma yaptim,oyunun farkli sonlari varmis,farkli oynanislara gore farkli sonuclarla bitebiliyormus.harika bir dusunce gibi gozukse ve oyunun omrunu uzatabilecegi sanilsa da acikcasi bin tane sonu olsa ben bu oyunu bir daha oynamam.cunku gordugum en rahatsiz edici bulmacalara sahip.

    genel olarak gayet orjinal bir fikrin kotu bir sekilde sunulmasi olmus bu oyun,atmosfer ve karakterler yaraticiliktan fersahlarca uzakta.oyuncularin cogu son derece itici.kisacasi nostalji yapacaksaniz bile bu oyuna harcayacaginiz vakitte cok daha iyi oyunlar oynayabilirsiniz.6 cd yi de minibusculere dagitin aynalarina assinlar.sadece cok bol vakti olan ve surukleyici bir konudan cok kalem kagitla sifre cozmeye calisanlara tavsiye ediyorum.6 cd bu, boru mu ?

    not: ben oyunu dosbox ile oynadim,nette uyumluluk modu ile de oynayabildigini iddia edenler var ama ne kadar dogrudur bilemem.
hesabın var mı? giriş yap