• eski adı rise of civilization olan mobil strateji oyunu.

    oyunda, içinde osmanlı'nın da bulunduğu toplam 11 millet var. her milletin seçkin birliği bulunmakta.

    seçkin birlikler; infantry(piyade), cavalary(süvari), archer(okçu) birliklerinden bir tanesi olabiliyor. oyunda piyadeler süverilere karşı güçlü, süvariler okçulara karşı ve okçular ise piyadelere karşı güçlüdür.

    süvari birlikleri hızlı olduğu için genellikle oyuna para yatıranlar tarafından tercih ediliyor. bu yüzden eğer oyuna para vermeyi düşünmüyorsanız seçkin birliği piyade olan roma ile oyuna başlamak en mantıklı seçim.
  • bağımlılık yapan oyun. özellikle 1248. server da; tnh ve lqs ittifakları arasındaki mücadeleyi açık ara farkla lqs kazandı, dün itibarı ile kayıp tapınağı da ele geçirip krallığı aldı. bu ittifaklara üye olan oyuncuların çoğunun arap prensi veya çinli milyarderlerin çocukları olduklarını da belirteyim. paralı oynadıkları için parasız oynayanları eziyorlar resmen. türk oyunculara gelince, ne yazık ki bu server da organize olamadılar. başta fırtına gibi esip sonra bir anda duruldular ve diğer ittifakların gücü altında dağıldılar. bu oyun tek başına oynanmıyor mutlaka ittifağa girmeniz gerekiyor. parasız oynanıyor ama bir noktada mutlaka paralı oynayan yüksek seviye de kişilerle karşılaşıp oyundan soğuyabiliyorsunuz. bazı türk oyuncularının yaptığı en büyük hatalardan birisi seviyesini yükseltmeden asker bastırmaya çabalaması. sürekli birinci veya ikinci seviye asker basıp fetih girişiminde bulunuyorlar ama ilerleyen zamanlarda seviyelerini yükseltmedikleri için 3. veya 4. seviye askeri olanlar karşısında yenilgiye uğruyorlar ve dağılıyorlar. o yüzden bu oyuna başlayacak arkadaşlar muhakkak seviyelerini yükseltsinler, ittifak liderleri şayet sadece asker basın, belediye seviyeniz önemsiz derse de dinlemesinler.. bilin ki o ittifak lideri yakında oyunu terkedecektir, yenilecektir. iyi oyunlar dilerim.
  • yeni başladığım kafama göre takıldığım oyun. varsa klanı olan gelebilirim biraz eğitici bir ortam arıyorum aslında.
  • dünyayı titreten çılgın türkler mottosu ile nisan ortası yeniden şova koşan oyun. mobildeki en iyi strateji oyunlarından biri diyebilirim rise of kingdoms için. bağımlılık yapıyor aman dikkat. ama strateji oyunlarını seviyorsanız sakın kaçırmayın. zaten bu ara her yerde deli reklamı çıkıyor gözden kaçma şansı olmayan güzide mobil oyun.

    ıos'ta: https://itunes.apple.com/…-of-kingdoms/id1354260888

    android'te: https://play.google.com/…om.lilithgame.roc.gp&hl=tr
  • edit: oyunu birakali cok oldu suan reklamlari cok döndügü icin iki kelime daha yazayım dedim. paraniz yoksa oynamayin:) paradan kastim 100bin 200bin dolar

    mobil platformda olan strateji oyunları arasında ki en güzel oyundur. 200 günü aşkın süredir oynuyorum , oyun rakipleri gibi 2-3 aylık bir oyun değil aksine yeni gelen güncellemeyle birlikte çok uzun soluklu oldu.

    tabiki rakipleri gibi kendisi de p2w ama gözünüz 1. likte değilse oyunda kendi çapınızda ki kişilerle savaşarak geçirip eğlenebilirsiniz.

    oyun hakkında f2p oyunculara bir iki tavsiyede bulunayım yeni başladıysanız sakın turuncu komutanları ellemeyin ilk skilleri olmadan kasmayın ve kendinize bir tane turuncu komutan belirleyin onu kasın. 2. tavsiyem elinizde elmasları biriktirin eğer uzun soluklu oynayacaksanız bu elmaslarla vip10 açın. son tavsiyem her şeye kullanabildiğiniz hızlandırmaları araştırmalar dışında bir şeye kullanmayın.

    son olarak kafanıza takılan bir şey olursa özelden yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ve unutmadan belediye binası 16 yaptıktan sonra yeni gelen güncelleme ile diğer krallıklara ışınlanabiliyorsunuz eğer kendi krallığınızdan sıkılırsanız yanıma beklerim:)
  • oynamaya başlayalı 2 ay geçmesine rağmen bugüne kadar oynadığım en bağımlılık yapan oyun oldu diyebilirim. buna playstation oyunları da dahil. 1248. krallıktan haber vermem gerekirse , krallığın en cool ittifakı olan "tnh" büyük bir ihanete uğradı ve silinme noktasına geldi. bu ittifağa üye olanlar nicklerine lord veya lady sıfatını ekliyorlardı ve gerçekten özel oyunculardı. amaçları krallığı almaktı ama başaramadılar. ne olduysa 3. seviye geçidi alırken ortaya çıktı, o büyük ve güçlü ittifaktan eser kalmamıştı. "lqs", "sexy" ve hatta daha zayıf ittifaklar ilk seferde geçitleri alırken "tnh" ancak 5. veya 6 denemesinde alabilmişti ondan sonra herşey tepetaklak gitti kendileri için. krallığı ele geçiren "lqs" ve liderleri wolf 'de "tnh"'ı ihanetle suçlayınca diğer ittifaklar tnh'ın üzerine yürüdü ve 3. bölgeden çıkardılar, tek tek bayraklarını yaktılar. daha iyi bir örnek olarak game of thrones dizisinde nasıl jon snow surda en güvendikleri tarafından kalbinden bıçaklandıysa tnh'da en güvendiği ve ailesinden saydığı "sexy" ve iran ittifağı olan "puya" tarafından kalbinden bıçaklandı. bu krallıkta türklerin en çok yardımına gelen ve bizimkilerin en çok anlaştığı fransız ittifağı" tns" ile tarih sayfasından silindi. birkaç gün içinde tüm eski üyelerinin kalelerine saldırılacak . türklerin toplandığı eski ismiyle turkish army olan ittifakta ise yeller esiyor, online oyuncu sayısı neredeyse kalmadı. üyelerinin çoğunluğu; "fds" , "tnh", "sexy " ittifaklarına dağılmış durumda. ama çok fazla türk oyuncunun kalmadığı da söylenebilir bu krallıkta. herşeye karşın büyük savaşlar, dostluklar, ihanetler, sabahlara kadar barbar kesmeler, sayısız yarışmalar ve ödüllerle harika bir oyun diyebilirim. oyuna başlayacak olan veya başlamış olan türk arkadaşlarımızı 1248. krallığa bekleriz , ihtiyaçta var.
  • bu oyunu 4 ay oynayıp, bırakmış, oyun hakkında çok tecrübeli biri olarak burada tecrübelerimi paylaşayım ki, oyunu oynamak isteyen insanlara rehber olsun.

    bu oyunu merak etme ve oynama sebebim, strateji oyunlarına olan merakımdır. yanlız aradığım strateji oyunları da 'civilization', 'rise of nations' 'age of empires' tarzlarında. öyle zombili, fantastik, yaratıklı falan strateji oyunları benim hiç tarzım değil. senelerce civilization serisini ta 2. serisinden en son çıkan civilization 6'nın ek paketi olan 'gathering storm'a kadar oynamış bir insanım. medeniyetler olmalı, roma imparatorluğu, yunanistan, çin, japonya, babil, mısır, kartaca gibi değişik medeniyetler ve özel kabiliyetleri ve askerleri olmalı.

    neyse uzatmayalım.

    dedim ki, belki mobil bir oyun vardır böyle, oynarım ederim, hem telefon da sürekli yanımda olur, bakarım, takip ederim falan diyerekten,

    telefonda google play store'da 'acaba aradığım tarzda bir oyun var mıdır' diye aramaya başladım ve bu oyunu gördüm.

    ben bu oyunu oynamaya başladığım zamanlarda ismi 'rise of civilizations' idi. sonra isim değişikliğine gitti.

    neyse...

    öncelikle oyunda medeniyetler olmasına rağmen, her medeniyet her komutanı kullanabiliyor. bir 'roma' yı seçtim diyelim. japon 'kusunoki', 'ispanyol 'pelagius' ve saire falan kullanabiliyorsun. hoşuma gitmedi.
    oyunun benim yukarıda bahsetmiş olduğum 'civilization', 'age of empires' gibi oyunlar ile uzaktan yakından alakası yok. benim gibi fazla zamanı olmayan, bir oturum oyna, sonra kalk tarzında olan insanlar hiç bulaşmasınlar. o kadar çok zaman alıyor ki, bıraktığınız zaman tüy gibi hafiflediğinizi fark ediyorsunuz.

    oyun inanılmaz para talep eden, aç gözlü bir oyun. ego tatmini yapmak isteyen insanlar parayı basıp, kısa sürede sizi yirmiye katlayabilir. o insanlar ile sidik yarışı yapmanız mümkün değil. psikolojide temel yaklaşımlardan biri olan 'güçlü olma arzusu' bu kıçı kırık oyunda kendini çok bariz bir şekilde belli ediyor. yine izlenimlerimden yola çıkarak, psikolojik olarak yaklaşmak istiyorum, bu oyuna devasa paralar yatıran insanlar, muhtemelen özel hayatlarındaki sıkıntılarını üzerlerinden atmak ve gerçek hayatta elde edemedikleri tatmin duygularını bu oyunda hissetmek istiyorlar.

    nedir bu duygular:

    'saygı duyulma duygusu'
    'korkulan bir figür olma duygusu'
    'aranan, gücüne, yardımına ihtiyaç duyulan biri olma duygusu'
    'söz sahibi olan, sözüne ihtiyaç duyulan bir insan olma duygusu'

    çok üzücü gerçekten. üzücü diyorum, şundan dolayı diyorum,
    çoğu insanın dahi bilmediği, ismi telaffuz edildiğinde bile ne olduğu hakkında en ufak bir fikir sahibi olamayacak, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir oyuna bu kadar büyük paralar yatırarak, insanların yukarıda saydığım duyguları tatmin etme yoluna gitmeleri çok çok yazık.

    ben, bu insanların, ceplerini boşaltacak böyle bir oyunda tatmin olma yoluna gitmeleri yerine farklı şekillerde kendilerine yönelmeleri gerektiğine inanıyorum.

    velhasıl kelam, oyun üreticisini tebrik ediyorum. insanların temel psikolojilerini çok iyi analiz etmiş ve bu çatlaklardan faydalanarak, ceplerine hortum koymuşcasına paralarını emmeyi çok iyi başarmış.

    ben para harcamadım, hayatta da harcamam.
    harcamazsanız ne olur? hiç bir şey olmaz. oyunda bir iddianız olmaz, amacınız olmaz. öyle 'oyuna gir çık' döner olay. her şey tamamen rutine döner.

    son bir husus daha eklemek istiyorum:
    oyunda sürekli dönüp dolaşıp aynı etkinlikler olur. ve bu etkinliklerde 'kim daha çok para bayılırsa' (gerçek paradan bahsediyorum elbette, şu cüzdanınızda taşıdığınızdan :)' ismi tabelalarda yazar, herkes bunları görür, en büyük ödülleri alırlar. o derece sıkıcı bir oyundur.

    son olarak şahsi kanaatim olaraktan; kesinlikle tavsiye etmiyorum. bence hiç bulaşmayın. bulaşmışsanız da 'sigarayı bırakır' gibi bırakın.
  • güzel oyundur, oynanasıdır
  • çok yakında kralın türk olduğu 1295. serverda onlarca türk oyuncunun toplanacağı mükemmel oyun.

    https://youtu.be/b-hmvqpjzpq
  • youtube’da tıkladığım 10 videonun 8’inde reklam olarak çıkmayı başaran lanet olası zımbırtı.

    bıktım be. “this game used to be called rise of civilization” diyo duruyo.

    yeter ulan kusucam ya.
hesabın var mı? giriş yap