• hala yapım aşamasında olan, tam olarak açılmayan, şantiye modunda otel.
  • 11.06.2005 tarihinde açılacak olan otel.
  • butun gun ferrari kiralayip gezmek gibi aktiviteler barindiran, ustelik bu fiyata dahil olan falan gibi efsaneler ile gelen otel. ozel jetle almalar, havaalanindan limuzinle almalar vesaire...
  • (bkz: rixos)
  • reklamin ingilizce olmasindan bellidir ki bu otel turklere hitap etmemektedir. cunku turkiye'de ana dili ingilizce olan kisiler yasamakta iseler, bu kisiler turk degildir.
    milliyetcilik degil, yabanci reklamlarin yabanci dilde olmasi (bkz: cacharel) (bkz: boss) degil de, turkiye'deki bir otelin turklere hitap etmesi beklenirdi. belki bir gun biz de o otele ve avrupa birligi'ne gireriz. ayni zamanda olur herhalde.
    ote yandan gurur verici degil midir turkiye'de yedi yildizli bir otel olmasi, boyle bir yatirimin yapilmasi? elbette cok gurur vericidir. tabi ki boyle bir otel, reklamlarinda "bilmemne kartina dort taksit" demeyecektir. ama iste iyidir guzeldir, bir sey dugumlenir bogazinizda.
    cunku bilirsiniz ki televizyon reklami en pahalli pazarlama harcamalarindandir ve ulasilmak istenen kesim buyudukce etkinligi artar. cok cok cok ozel ve kucuk bir kesime hitap etmek icin genellikle uygun bir yontem degildir. (burada maliyetler elbette dusunulmemistir, belli ki..)
    bu durumda bu reklam televizyon (bkz: cnbc e) (bkz: televizyonu cnbc e den ibaret sanan insan modeli) kanallarinda cok yer aliyorsa, belli ki bir potansiyel gorulmustur. ya da "cok harca, sanin yurusun" stratejisidir belki..
  • televizyonda görülen reklamlarında belek te kesinlikle benzerine dahi rastlamayacağınız deniz manzaralarını kullanan oteldir. yoksa ne mümkündür belek gibi ticarethane kavramını bile aşaraktan , pis yağlı makinaların döndüğü büyük sanayi tezgahı haline gelmiş bir diyarda o berrak mavi suları, emsalsiz yeşil doğayı bulmak...

    hem hangi akla hizmettir, son 5 yıllık turizm politikaları sayesinde avrupanın işsizler ordusunun meskeni haline gelmiş bir sahil şeridine, 7 yıldızlı ultra lüks bir otel yapmak..

    içini süsleyip, kanalizasyonu bahçeye akıtmakla hangi köşk adam olmuş bugüne kadar. zira metrekare başına 3 otelin düştüğü, jetski, muz vb.. gibi oyuncakların yarattığı trafikten denizinde yüzülemeyen, kumu kötü, suyu bulanık, havası bayık belek diyarına inşa edilen bu muazzam şaheser ancak şahken şahbaz olabilecektir...

    bi de üstüne ağustos ortasında bir lodos bastırdı mı... gölgede 39, güneşte 46 derece sıcak ve %75 nem oranıyla....
    aman aman tadından yenmez artık oralar...
  • halikarnas balıkçısının dünyasının tam anlamıyla zıttını temsil eden gulyabani otel. sanki 5 yıldız yetmiyormuş (daha derine inersek yıldız ne? otel de ne?) gibi 7 yıldızlı otel yapmak görgüsüzlüğü bir yana, ukraynalı bir mafya babasının eski bir hanutçu vasıtasıyla kirli parasını bu otel formunda türkiye'de aklaması, üstelik halka nanik yaparcasına ingilizce reklamla bu görgüsüzlüğü pazarlamaları, reklamda "forget your x-clusive experiences" diyen hanımefendiyi haklı çıkarmaktadır. gerçekten de sizin tattırdığınız zulüm bambaşka, değişik imiş. ama reklamda söylenen bu şey öte yandan "nereye kadar?" sorusunu da sordurmaktadır ki... işte bu da diyalektik olarak sakattır.
  • bir fettah tamince "girişimcilik ruhu" örneği daha.
  • yabancı film fragmanlarından sesine aşina olduğumuz kişi reklamın sonunda belek tümcesiyle seslendirmenin bir türke ait olduğunu kafamıza dank ettiren huzur yuvası reklam
hesabın var mı? giriş yap