• (bkz: rizeli)
  • samsun atakent şubesi çayı berbat ötesi bir cafe. 2. defa gittiğimde de yine kötüydü. gitmemenizi öneririm. normalde çok çay içerim orada 1 bardak içemedim.
  • bir erkek olarak aslı ben olan kişiden bahsedilen başlık. (aslen ve aslıyeten rizeli'yim)

    net 40 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum(sülalem dahil) erkeklerinin %30 'u (takribi) harbi adamdır, sözünün eri ve 10/10 dur. %70 'i (takribi) üçkağıtçı, yobaz, sözüne güven olmaz hatta ve kesinlikle ticaret yapılmazdır.
    kadınlarının %70 'i (takribi) güvenilir, hanım hanımcık 10/10'dur, %30'u (takribi) ise az güvenilir ama yine de çok kötü değil, kötünün iyisidir.
  • erkekleri genelde paraya tapar. kadına değer vermez. akrabaları dahil hiç kimsenin ondan iyi durumda olmasını istemez. kadınları çok nadiren ahlaksız olur. genel olarak bildiğimiz "anne" gibidirler. cana yakın, tripsiz, yalansız.

    bir rizeli olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki ne çocukluk nede gençlik arkadaşlarımla görüşmüyorum. çoğunun telefonunu bile açmıyorum. bunlara çoğu akrabalarım da dahildir. evimde tek yaşıyorum ve her bölgeden arkadaşlarımı evime davet ederim. hizmet ederim, yeriz, içeriz. yemin olsun rize'den bir arkadaşımı evime aldıysam. onlardan daha başarılıysan, zenginsen veya ne bileyim daha yakışıklıysan yandın. sürekli laf sokmaya yer ararlar. aşağılamak için fırsat kollarlar. acılarından keyif alırlar.

    siktir ettim!

    bir rizeli olarak hemşerilerimi böyle anlatmak istemezdim. ne yazık ki gerçek bu.
  • kişisel menfaati için karşıdakini harcamaktan çekinmezler
  • tanıdığım 10 rize'liden 9'unda para ve mevki hırsı üst düzeyde idi.

    neredeyse tamamı ticaretle uğraşır ve daha çok kazanmak için mücadele ederler. az ile yetinme durumunu hiç görmedim. ücretli olarak çalışanlar ise üst mevkiye gelmek için inanılmaz mücadele verirler. alt mevki de çalışmayı kendilerine yediremezler.

    espri anlayışları inanılmaz zayıftır. yaptığınız bir çok espriyi anlamayıp, kendilerine laf sokuyorsunuz sanabilirler.

    genel olarak baktığımızda mal, mülk sevdasının çok olduğunu görebilirsiniz.
  • gevşek olmaları babadan oğula nesil heralde.
  • ortaklık yapmayın, para konusunda olağanüstü yamyamlardır.
hesabın var mı? giriş yap