• katy perry'nin, nakaratında sürekli "yorgana girmiyooor" diye bağırdığı şarkıdır.
  • xhamster yasaklandıktan sonra hetero ergenlerimize bayram ettirmiş katy perry şarkısı. gerçekten hatun porno yıldızı olmalıymış ama beginner seviyesindeki öğrencilere ingilizceyi sevdirmek için bu şarkıyı, roar'ı yapmış.
  • metro goldwyn mayer 'in dünyaca ünlü sloganı.
  • klibi mayıs ayında çıkan şarkının mayıs'ta yazılması gerektiğini göstermiştir. brave ve roar arasındaki benzerlik gerçekten şaşırtıcıdır.

    bkz brave: http://www.youtube.com/watch?v=quqsqbqxor4
    bkz roar: http://www.youtube.com/watch?v=e9sejigwrpk
  • ucuz bir sara bareilles-brave çakması olan şarkı. katy perry resmen yerinde sayıyor.
  • bu kadar izlenmesinin tek sebebi memelerdir, pardon iki sebep.
  • "sinema tarihinin en tehlikeli film çekimi" olmasıyla bilinen 1981 yapımı kült film.

    noel marshall'ın yazıp yönettiği ve baş rolünde oynadığı, ayrıca 2 öz oğlu john ve jerry, karısı tippi hedren ile beraber onun kızı melanie griffith'e de rol verdiği filmde, diğer oyuncu kadrosu ve çekim ekibiyle beraber 150 kadar da eğitilmemiş aslan, kaplan, leopar ve çita rol alıyor.

    çekimler sırasında ekipten 70 kişiden fazlası kemik kırıkları, kafa travmaları, kangren gibi nedenlerle yaralanmış. nasıl olmuşsa ölen olmamış. mesela görüntü yönetmeninin kafa derisi bir aslan tarafından soyulmuş. noel marshall birçok kez ısırılıp sonunda kangren teşhisi konulmuş. tippi hedren kırık bir bacağın yanı sıra kafa derisi yaraları ve boynuna atılan 38 dikiş ile kurtulmuş. melanie griffith'in yüzüne de 50 dikiş atılmış hatta gözünü kaybedeceğinden korkulmuş ama iyileşmiş. bunun gibi daha bir sürü ölümcül kaza göz göre göre yaşanmış.

    ilginç bir şekilde bu filmden önce, sözü geçen aile 1970'li yıllarda, beraber yaşadıkları evde de yetişkin bir erkek aslanı evcil hayvan olarak bulunduruyorlarmış. yatakları, havuzu, oturma odasını, mutfağı paylaştıkları bu aslan o zamanlar hiçbir aile üyesine ciddi zarar vermemiş. daha sonra çift bir afrika gezisi sırasında tam bir hayvan hakları savunucusu olan tippi hedren'in arzusuyla aslanların yaşam alanlarının ellerinden alınmasına dikkat çekmek için bu filmi yapmaya karar vermiş. hatta filmin afişinde şu ibare yer alıyor: "bu filmde hiçbir hayvan zarar görmedi ama insanlar gördü".

    sonuçta oluşan yaraların sarılması, iyileşme süreleri, yaralanıp geri dönmeyi reddeden elemanlar (hak veriyorum, ben filmi izlerken bile tehlikede hissettim kendimi) ve araya giren bir sel felaketiyle beraber 11 yıl süren sancılı çekimler sonrası aile evlerinde besledikleri aslandan ayrılma kararı almışlar. ne diyelim bravo.

    imdb
  • growl ile aralarindaki fark, turkceye cevrilirken genellikle unutulan ingilizce kelimedir.
    growl, daha cok, girtlagin derinliklerinden gelen, bol titresimli ve yuksek yogunluguna ragmen cok gurultulu olmayan bir ses efektidir. bir bakima hirilti olarak dilimize cevirebiliriz.
    roar ise cene mumkun oldugunca acik, bir haykirsam da karsiki daglar titrese tadinda bir yansima sesidir. sanirim, bu ozelligiyle kukremek fiiline daha bir uygundur kendisi.

    hayvanlar alemi iletisim kilavuzuna bakilacak olursa, roar bir nevi bolge ilan etme ve/veya karsidakini uyarma maksadi tasirken; growl isin isten gectigini, bilinen dualarin hizli ve dogru bicimde soylenmesini salik verir.
  • (ingilizce) kukremek..
    ayni zamanda kukreme efekti olarak da kullanilabilir. (bkz: kukre ve kendine gel)
  • default olarak kaplan efekti... ayı efekti için (bkz: growl)...
hesabın var mı? giriş yap