• ntv'de yayınlanan bbc'nin üretimi the human body ve human instinct programlarinin sunucusu.kendisi jinekolojik mikrocerrahi konusunda uzmanlasmis tip profesörüdür.matrak bir insandır,cok komplike konulari basit dilde anlatma gibi zor bulunan bir yetenege sahiptir.the human body'nin bir bölümünde alkolün vücut üstündeki etkilerini kendi üstünde 2 sise sarap icerek göstermisti de,cok güldürmüstü beni.ayrica lord ünvani da vardir.
  • winston sigarasini ilk saran kisidir. seri uretimini gormeye omru yetmedi.
  • 1940'da ingiltere'de doğmuş, 1964'te london university'den mezun olmuş, 1970'te hammersmith hastanesinde jinekolojik microcerrahi üzerine çalışmalar yapmaya başlamış ve the human body, the human instinct, secret life of twins, superhuman tarzı bbc belgesellerinin sempatik yapımcısı. pek çok kitabı yayımlanan robert winston hala embryoloji -kısırlık üzerine araştırmalar yapmaktadır.
  • alakasız bir sekilde the story of god belgeselinde de karsimiza cikmistir. guzel belgeseldir, guzel de bir abimizdir de.. tıp nere din nere be arkadasim.
  • kendisi aynı zamanda walking with cavemen'de de arz-ı endam etmektedir. bir nevi bbc belgesel bölümünün demirbaşı.
  • 24 ekim 2008 tarihinde, saat 18.30'da, itü ayazağa kampüsü, süleyman demirel kültür merkezi'nde bilim herşeyin cevabı mı? konulu seminere konuşmacı olarak katılan kişi.
  • tudem yayınevi çıkan ''elementler heryerde! beni ben yapan ne?'' adlı başvuru kitaplarının yazarıdır, ayrıca ''evrim devrim'' adlı başvuru kitabı yine tudem yayınevinden çıkacakmış, merakla beklemekteyiz...
  • walking with caveman belgeselinin resmen içine eden adamdır. daha önceki walking with serilerinde sadece gösterilen dönemlerdeki canlılar olurken(ve bu da belgesellere güzel bir hava katarken) bu adam bir anda primatların arasına dalıp, birşeyler anlatmakta caveman belgeselinde zorunlu olarak kendini bize izlettirmektedir. oysaki anlatacaklarını anlatsa ancak aynı anda biz de şort giymiş wilson yerine primatları görsek daha güzel olurdu diye düşünüyorum. ama bir yaştan sonra insan biraz daha reklamımı yapayım diye acımasızca güzel projelerin içine etmekten çekinmeyebiliyor*.

    kendisini richard dawkinsden daha objektif bulmak ise bilinç altındaki ateist düşmanlığından veya duymak istediklerini söyleyenleri şuursuzca sevmekten kaynaklanıyordur. filistinde birbirini öldürenlerin ateizme karşı bir anda birbirlerine sempati duyması bana warcraft 3teki orc, human ittifağını anımsattı.
  • müslümanlığa karşı sevgi besleyen ve müslümanlara sempatik yaklaşan biri olarak kendisi aynı tevazuyu hristiyanlara göstermemektedir. hatta tanrı'nın öyküsü adlı kitabını okuyan biri olarak kendisinin hristiyanlık ve hristiyanlarla ilgili bir sorunu olduğunu düşünmeye başladım.

    yine de okunacak bir kitabı var. dinlerin çıkışı ile ilgili bir kaynak arıyorsanız kitabı okunmalı ve alınmalıdır.
  • hayatımda gordugum en komik bıyıklardan birine sahip olan insan,
    komik ve sevimli.

    ilginc bir sekilde kendisini dinletebiliyor,
    o bıyıklara ragmen.
hesabın var mı? giriş yap