• nasıl olduysa bu filmi kaçırmışım. ailece (büyükler, çocukların çok birşey anlayacaklarını sanmam) izlenebilecek eğlencelik bir film.

    asimo'nun ikizi başrollerden birinde. karmaşık bilim kurgu mekanizmaları, robotiğin üç kanunu*, robot saçmalaması falan yok, gayet insancıl bir hikaye var.

    frank langella, susan sarandon, liv tyler, jeremy strong gayet güzel oynamışlar, göze batan ne bir fazlalık ne bir eksiklik var. liv tyler öyle fantastik elf falan olmadığında, ev haliyle de inanılmaz güzel.

    yuppie'leri de siksinler harbiden.

    "flashy shit is back in style"

    "back off you little astronaut bastard"
  • küçük bütçeli, bağımsız bilim-kurguları seviyorum. robot & frank'i de sevdim. bana duncan jones'un moon'unu hatırlattı. robot & frank "yakın bir gelecekte" geçmesi ve robotu dışında pek bir bilim-kurgu numarası yok. bu açıdan moon'dan ayrılıyor. moon'a benzediği yönü ise bir adamla bir robotun ilişkilerine odaklanması, ki benzeri hikayeleri moon'dan önce de sıkça izlemiştik. frank langella çocuklarıyla arası iyi olmayan, eşinden boşanmış, evinde tek başına kalan ve yavaş yavaş hafızasını yitiren frank'i canlandırıyor. oğlu ona yardımcı olması için bir robot getiriyor. çok güçmeden frank, robot'u kendisine benzetiyor ve beraber hırsızlık falan yapıyorlar. eğlenceli bir film. dendiği gibi ailece izlenebilir.
  • güzel bir film. çok büyük beklentiler içinde dolambaçlı senaryolar beklemeyin elbette. ama oturup güzel zaman geçirtecek bir film. robot dediğin böyle olur ayrıca. iş yapar, temizlik yapar alışveriş yapar.
    http://ginkgoken.files.wordpress.com/…vgc-60l21.jpg
  • salt teknolojik yapılardan ve konuşmalardan oluşan bilim kurgular nedense inandırıcılık anlamında şüpheye düşürmüştür beni. bu film öyle olmadı. gelecek zamanı ve gelecek yaşamı çok güzel bir şekilde, kendi hikayesiyle birlikte verdi.
  • yönetmeni jake schreier'in ilk uzun metrajlı filmi. filmle ilgili ilk olarak; frank langella ve robot ikilisinin birlikte oluşan sevimli ve hoş kimyası filmin izlenebilirliğini arttırıp eğlenceli ve duygusal bir film ortaya çıkartmış.

    açıkcası bu kadar tek karakter odaklı, minimalist bir anlatıma sahip, sessiz bir bilim kurgu seyretmek farklı bir deneyim oldu.

    --- spoiler ---

    ki buradaki robotlar üretilme aşamasında ne için yapıldılarsa o şekilde varlar. hatta frank'ın biz insanlar öldükten sonra ne yapacaksınız sorusuna iki robotun buna cevap vermemesi bu duruma iyi bir örnek. en sevdiğim nokta ise; e-kitap'lardan hiç keyif alamayan roman gene bir nebze olabilse de özellikle çizgi romanların bilgisayar ve tablet gibi ekran üzerinden okunmasına ısınamamış bir olarak filmin kütüphane ve okuma üzerinden yaptığı mesajları çok iyidi.

    --- spoiler ---

    iyi oyunculukları olan, sevimli, sıcacık bir film.
  • --- spoiler ---

    - the robot is not your servant, maddy! you don't turn him on and off like he's a slave!

    --- spoiler ---
  • senaryo, yönetmenlik, oyunculuklar, hepsi güzel ama bana kalırsa filmin en büyük artısı her şeyin dozajında olması.
  • genel olarak başarılı bir film. zaman geçirmelik güzel gidiyor. öyle bir şey beklemeden oturuyorsunuz başına ama sonlarına doğru iyice sarıyor. bir de müzikleri de güzel.
  • 1939 doğumlu olan frank langella'nın, frank karakterini muhteşem canlandırdığı; diğer rollerini de susan sarandon, liv tyler ve westworld'ün teddy'si olan james marsden'in oynadığı 2012 yapımı jake schreier filmi.

    bunca iyi oyuncuyu kadrosunda toplamasına rağmen, büyük bir sırrı paylaşmıyor, ufuk açmıyor, koca koca laflar etmiyor, hayret ettirmiyor; tam bir hafta sonu atıştırmalığı...
  • --- spoiler ---
    basit ama guzel bir film.

    dusundurucu tek yani alzheimer hastaligina sahip olan frank'in robotun hafizasini silmek istememesiydi. robot kendisinin canli olmadigini, hafizanin ve yasamin onun icin bir sey ifade etmedigini soylemesine ragmen veya soylemesi yuzunden frank robot'un hafizasini silmekten son ana kadar kacindi. blade runner filminde gectigi gibi bizi biz yapan seyler, yasadiklarimiz ve yasadiklarimizdan hatirladiklarimiz, o yuzden hafizanin kaybi yasamin kaybina denk bir olarak algilanabiliyor.

    bu minik ve guzel filmin bir baska dusunduru kismi da robotlarin kucuk suclari gerceklestirmeleriydi. terminator'deki gibi yekten insanlari oldurmuyorlardi ama ingilizcede petty theft denen, ufak tefek suclari sevimlice yapmalariydi. ufak tefek suclari isleyen robotlar, dayanamayip kirmizida gecen soforler gibi son derece insani gozuktuler. yani insani insan yapan mukemmel olmayan yanlari dendi, denebilir gibi.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap