• enabling the future benzeri, türkiye'de eli veya kolu olmayan çocuklara 3d baskı ile kol üretilip ulaştırılması sağlayan bir topluluk.

    http://www.robotel.org/
  • şöyle güzel insanlar topluluğu: https://www.facebook.com/…9/videos/251620008596324/
  • sayın hakan pakten ve zeynep karagöz'ün önderlik ettiği gönüllülük esasına dayanan projedir.

    3d yazıcı ile içli dışlı olmak isteyen kişilerin kendilerine ulaşmalarını tavsiye ederim.
  • varlığından henüz haberdar olduğum, türkiye'de güzel şeyler de oluyor serisinden bir oluşum.

    anladığım kadarı ile, sistemi aşağıdaki şekilde özetlemek mümkün;

    özellikle çocuklarda protez takma süreci daha sıkıntılı olduğundan (çocuğun gelişimiyle birlikte sık sık yeni bir protez ile değiştirme zorunluluğu) çok sayıda çocuğun protezden yoksun kalması durumu ortaya çıkıyor. ailenin maddi gücü el vermeyince kimi çocuklar belli bir yaşa gelene kadar maalesef protezden faydalanamıyor.

    çevrenizde bu durumda bir çocuk varsa ve gelişimini tamamlayana kadar ona destek olmak istiyorsanız bunun çok kolay bir yolu var.

    robotel oluşumu ve bünyelerinde kurdukları sair labaratuar/ atölye ortamlarında kısa bir eğitim alarak çocuğa 50 60 liralık robot elleri 'bizzat kendiniz' yapabilirsiniz. çocuk büyüdükçe de kolaylıkla yenisi ile değiştirebilirsiniz böylesi cüz'i bir masraf karşılığında.

    mobilyacı, öğretmen, ortopedist, araba tamircisi, avukat, öğrenci, doktor vs her meslekten insan bu fikre katkıda bulunabilir ve yaratıcı yeni çözümler de üretebilir.

    robotel
  • gönüllü ilan
    "sevgili arkadaşlar, deprem stratejik hazırlıkları için robotel türkiye olarak yoğun çalışıyoruz. derneğimize çok ödev düşecek gibi görünüyor. çok uzuv kaybı var; başvurular gelmeye başladı. robotel'de bizimle gönüllü çalışmaya uygun (en azından ilk aşamada gönüllü) 3 boyutlu tasarım ve/veya baskı konularında bilgili öğrenci veya yeni mezun arkadaşlar arıyoruz."

    başvuru formu
  • edit: https://www.youtube.com/watch?v=3zydlggsj60 buldum, diğer uzuvların tek bir eksendeki hareketine bağlı olarak yapay el "açılıp/kapanıyor" . yani kolun sonlandığı noktadan uyartım alarak birebir sağlıklı el işlevini bağımsız parmak ve parmak içi boğum kontrolü ile sağlayacak ileri seviyede tasarımlara ihtiyaç var.
    ******
    merhaba, bu propjeden yeni haberim oldu, araştırdım bulamadım. bu robot eller hangi sensorler ile uyartım alıp istenen hareketi yapabiliyor? sakat/eksik olan kolun bittiği noktada hangi sensorler ile kontrol uyartımı alıyor bu aparat ve bu sayede çocuklar bu eli diğer sağlam elleri gibi koordineli hareket ettirebiliyorlar?

    kısacası, ben bu "yapay elin" nasıl "doğal el/kol fonksiyonunu" yerine getirdiğini anlayamadım. çok tşk şimdiden.
  • artık bir dernek haline gelmiş oluşum..
hesabın var mı? giriş yap