• götürdüğü meslek sayısı yeni yaratacağı meslek sayısından az olacak hadisedir. ilk akla gelen kas kuvveti ve bilişsel-zihinsel beceri gerektirmeyen meslek gruplarına darbe geleceği yönündedir.
  • bilmiyorum. fakat en son işsiz kalacak kesim mühendislerdir onu biliyorum. yaradan biziz sonuçta.
  • öncelikle (bkz: başlık açmak)

    cevabı çoktan verilen sorudur.

    fabrika işçileri

    robot denildiğinde aklınıza kolları, kafası olan suratı ve yapay zekası olan bireyleşmiş karakterler geliyorsa sadece, çok fazla film izliyorsunuz.
  • üzerinde yeterince çalışılırsa bir yapay zeka ülkeyi de yönetebilir, yeni robotlar da üretebilir, bu robotları tamir de edebilir. böyle düşününce daha korkutucu değil mi?

    bence değil.

    iş gücü ve daha çok para için insan sömürmenin de sonu demek çünkü bu. üzerinde detaylı düşünülürse gerçekten kapitalizmin bile sonunu getirip bambaşka bir düzene kadar gidebilir iş.
  • insanlar robotlaşmış zaten neden işsiz kalsınlar. bunun cevabı yağlayan ( yalaka) ve yağlanan işsiz kalmaz gerisi hep işsiz zaten..
  • hiç kimse. robotlar insanların yerini bir günde falan almadıktan sonra öyle ciddi bir işsizlik sorunu falan olmaz. bundan 30 sene öncesiyle, bugünü karşılaştırın mesela. teknolojinin, henüz transformers şeklinde olmasa da robotların, otomasyonun ne kadar çok işe salça olduğuna bir bakın. sonuçta ne oldu? insanlar sadece insanların yapabileceği yeni işler icat etti. bazıları çok gereksiz de olsa. hadi diyelim robotlar iyice aştı, her bir b.ku yapar oldular, insanlar bu sefer hayatın, dünya'nın düzenini buna göre kurar bir şekilde kendi varlığına farklı bir anlam yükler zaten o zaman da işsizlik olgusu kalmaz. çok kaygılanmaya gerek yok o yüzden. lakin yapay zekâ olur da bir gün çok gelişir, kendini idare edebilecek, karar verebilecek noktaya kadar gelir, üzerine bir de duygu sahibi falan olursa işte o zaman sıçtık demektir.
  • bankacılar
  • işine katma değer vermeyen, yani işini "robot gibi yapan" herkes nasiplenecektir önümüzdeki 20 yıl içinde. herkes işsizlik tarafından bakıp kötümser senaryolar çizse de, bu durumun insanları daha üretici olmaya iteceği ihtimali de düşünülmeli.

    belki o ekilip biçilmeyen topraklar, unutulan hayvancılık, doğal olup fark yaratmak yerine hormon dayamalı yapılan tarım tekrar gerçek emekle buluşur, kim bilir?
  • beden işçileri muhtemelen işsiz kalabilir
    ki bu hiç istenmeyen bir durumdur.
  • eksi sozluk yazarlari degildir. mayislar yatsa da keyiflensek.
hesabın var mı? giriş yap