• (bkz: dış mihrak)
  • inanılmaz derecede hüzünlendiren bir başlık.
  • birisi de rapçiler demiş. ne alaka?

    tek sebebi var.

    a. (bkz: silivri)

    k. (bkz: soğuktur)

    p. (bkz: şimdi)
  • bir zamanların şehir efsaneleri h2000, rock’n coke, rock istanbul, radar live, barışa rock, bunların içinde en istikrarlısı rock’n coke olmuştu.

    festivale ilk darbe; hazerfen havalimanında çevre halkının rahatsız olması dedikodularıydı. sözde basına yansıyan hevesli gençliğin alana sığmaması gerekçe gösterildi. hemen akabinde bir sonraki sene festivali istanbul parka taşıma kararı alındı.
    ikinci darbe; festivalin son günü dönemin başbakanı rte’nin tesadüfen sabiha gökçen havalimanına iniş yapması ve istanbul park civarından geçerken, konvoyu farkeden gençlerin kendisini barış işaretiyle selamlaması protesto amacı taşıyor denilip, bahane gösterilerek, iki sene de bir yapılmak koşuluyla festival yeniden hazerfen havalimanına taşındı...

    sonrasında zaten herkesin bildiği üzre alkol yasakları, sponsor sıkıntıları, kızlı erkekli muhabbetler, yabancı organizatörlerin elini eteğini tr den çekmesi, sanatçı ve grupların can güvenliğini bahane ederek fiyatları uçurması, bir takım yatırımcı ve prodüktörlerin daha fazla riske girememesi, ülke ekonomisi, iç savaş derken kimsenin artık festival filan havası kalmadı. kafası kaçtı.

    rock müzik bitmiş değil sadece bir grubun en az 10 kişilik ekibine para akıtmaktansa, bir tane dj getirerek sabaha kadar tek günlük festival yapmak daha mantıklı bir çözüm gibi gelmiş olabilir. ayrıca o dönem prodüksiyon şirketlerinin bir kısmı kepenk kapattı. bunun da nedeni gergin siyasi ortam ve ekonomidir. kaldı ki asi rockçıların önünü alamayan 4/5 gün gece gündüz süren bir festivaldense tertemiz bir iki gecelik dans festivali yapmak herkesin işine yaradı. biraz da 90ların o buhranlı rock punk ve metal akımı 2013 lerin sonuna doğru bozuldu denilebilir.sadece tr değil dünya da artık bu tarzda üretim yavaşladı yerini yeni akım undergrand elektronik müziğe bıraktı. bu durumu da uyuşturucuyla bağdaşlaştırmanın bir anlamı olduğunu sanmıyorum. sonuçta uyuşturucu dünya da 60lardan sonra yaygın olarak kullanılan ve müzik piyasasını yönlendirme de her zaman aktif olan bir sebepti. sadece müzikte seçenekler arttı. tarzlar fazlasıyla değişti, teknoloji ve hızlı yaşam sosyolojik kültür alt yapılarını ele geçirmeye başladı. rock müzik artık elektronik alt yapıyla mutasyona uğradı. adını duyuramamış ne kadar sanatçı varsa teknoloji sayesinde ülkesinden dışarı adım attı. biz buna gelişim dönüşüm ve çağa ayak uydurma diyoruz. bilmem anlatabildim mi ! hiç bir şey eskisi gibi kalmaz, kalamaz. monotonlaşmaya başlar. her zaman yeni bir maceraya ihtiyaç vardır. en azından dünya genelinde müzik için durum böyle gibi....
  • bir tane bile doğru cevap yok, klasik "ekşi herbokoloji kürsüsü".

    rock öldü, ilgi azaldı, elektronik müzik şaha kalktı, butik festivaller leziz diye sallayanların ağzını kürekle yarmak lazım.

    cevap; festivali organize eden pozitif komple el değiştirdi, sonra festivali yapmaya çalışan öteki firma sıçtı. derken o arada zeytinli alıp başını gitmişti. haliyle anlamsız oldu, bitti.

    bir de bu boyuttaki bir festival için lojistik bazında en boktan yer hezarfen.

    detay merak eden yeşillendirsin, bilgilendirelim.

    bu arada green day gibi gruplar milyon dolarlara yakın para alıyor. bilet parasıyla döndürülecek iş değil yani. zeytinli bu sebeple türk gruplara abandı. neyse...
  • - saçma sapan her olayda asfalta coca cola dökerek israil'i batırdığını düşünen halkın markaya olan yaklaşımı ve olası bir uluslararası kriz durumunda boykot edilme riski.
    - alkollü içecek firmalarının konserlerde ve festivallerde sponsorluk vs. yapamaması.
    -artan vergiler.
    -düşen alım gücü ve artan dolar. yurtdışından bir grubu getirmek x bin dolara mal oluyorsa eğer, siz dolar 2 lirayken n adet bilet satıyorsanız dolar 6 olduğunda 3n adet bilet satmak zorunda kalma durumu.
    - birçok dünyaca ünlü grubun türkiye'yi, güvenlik sorunları nedeniyle turne listelerinden çıkarmış olmaları.
  • olayda siyasi iklim tabi ki rol oynadı. örnek vereyim. geçen ay metallica idaho'nun boise kasabasında konser verdi. bu kasaba dağlık çöllük bir yerde 200 bin nüfuslu ufacık bir yer. buraya kadar gelen metallica türkiye'ye niye 20 yılda bir geliyor? çünkü güvenli bir şekilde sanatlarını icra etmelerini garanti altına alacak bir siyasi ortam yok. adamlar geçen seferki turnede avrupa'da nüfusu 200-300 binin üzerinde ne kadar şehir varsa gezdiler (estonya, polonya, çekya, romanya gibi ülkeler dahil), 15 milyonluk istanbul'a uğramadan geri döndüler. bu sadece parayla alakalı olabilir mi?
  • coke bi tarafa radyo' da çalan şarkılara bakın..
    onlara bile karışıyor.. ismi lazım değil.
  • değişen eğlence endüstrisi, eğlenmeyi bilmeyen gençler, vergiler ile yükselen bilet fiyatları, sponsor sıkıntıları diye uzayıp giden sebebleri vardır.
hesabın var mı? giriş yap