• savunma sanayii başkanlığı ile roketsan a.ş. arasında 11.07.2013 tarihinde, ön kavramsal tasarım dönemi (dönem-1) sözleşmesinin imzalanması sonucu kamuoyu tarafından duyurusu yapılan, türk uzay programının en önemli basamağıdır.

    resmi kaynak
  • güzel bir haberdir lâkin öncelikle roketsan'ın uzun menzilli ve kıtalar arası füze fırlatma sistemi konularında ilerlemiş, çift itkili ve katıdan başka bir yakıtla çalışmış, bu alanlarda belirli bir olgunluğa erişmiş olduğunu görmek isterdim.

    yani en uzun herhalde 280km menzilli füze atışı gerçekleşti takip ettiğim kadarıyla, yanlışsam düzelteyim. tabii bir de bu fırlatma projelerinde - satellite launch vehicle (slv) olacak sanırım - sıvı yakıt olması baya gerekli.

    taepodong-2 vardı kore yapımı iki veya üç kademeli sıvı yakıtlı kıtalararası balistik füze sonradan unha uzay fırlatma aracının teknolojik altyapısı olduğu ve balistik füze olarak tasarlanmadığı belirtilmişti abd tarafından.

    demek istediğim yukarıdaki örnek aslında tecrübe kazana kazanaa ilerlemek, hatalardan öğrenmek. ama belki de roketsan da bu aşamalardan geçerek nihai noktanın o olduğunu belirtiyor bilemiyorum. bugünden yarına olacak bir proje değil ama gördüğüm kadarıyla, uzun seneler alacaktır. başarılarını bekliyoruz.
  • mikro uydu fırlatma sistemi (mufs) şeklinde ismi değiştirilmiş ve gerekli anlaşmaların tamamlandığı projedir.

    proje bittiğinde 100 kilogram ve altındaki mikro uyduları, yüksekliği en az 400 kilometre olan alçak dünya yörüngesine yerleştirilebilecek kabiliyete erişmiş olacağız.

    twitter

    fırlatma yeteneğine sahip, yapay uydu geliştirebilen ülkeler aşağıdadır. proje tamamlanırsa listeye ülkemizde dahil olacak.
    abd
    avrupa birliği
    brezilya
    çin
    hindistan
    iran
    israil
    japonya
    güney kore
    kuzey kore
    rusya
    ukrayna

    wikipedia
hesabın var mı? giriş yap