• barok dan cok daha aydınlık, süslü ve eglenceli sanat akımı. barok şampanya ise rokoko şampanyanın baloncuklarıdır.
  • mimaride, eger celengimsi ögeler*** fazlaca kullanılıyorsa ,tarzının rokoko olduguna kanaat getirebilirz örnegin..
  • rokokonun kökeni baroktur. ama barok dinsel bir usluptur, rokoko ise dindışı bir usluptur. rokoko bir iç dekorasyon uslubu olarak ortaya çıkmıştır.
  • rokoko ile barok ayrimini yapmak bazen cok guc olabilir.her rokokonun barok ,ancak her barogun rokoko olmadigini soylerler.
  • insanın canı isteyipte bulamadıgı zaman yerine gecebilecek hic bir tip tatlı olmayan cok güzel bir dondurma cesidi
  • izmir il sınırları içine girildiğinde tüm işi gücü bir kenara bırakıp koşar adımlarla girilenreyhan pastanesinde yenmesi makbul olan tatlı. bahsi geçen bu pastane inatla rokoko servisinin ufacık bir çatalla yapar, bense her gittiğimde inatla rokokonun yanına kocaman bir de kaşık isterim, tabakta bir gıdımcık çikolata sosu bırakmamak, her bir zerresini yalayıp yutmak adına. bu yalayıp yutma seansı esnasında çıkarmanız muhtemel olan mutluluk ve zevk hırıltıları konusunda herkesi uyarır, rokoko yemeye sadece çok yakınlarınızla gitmenizi öneririm*.
  • böööööyle tabagiyla beraber yalanasi yutulasi, ilik çikolatasinin her damlasi nöronlari uyarasi, ugruna deli olunasi pasta midir, dondurma midir.. artik orasini gözüm döndügünden hatirlamiyorum..
  • aslında rocco lolipop akıllara gelse de böyle bir uslup vardır sanatta. 18. yüzyılın ortalarında barok tarzın devamı sayılan fakat barok tarzdan belirli yönlerle ayrılan "rokoko" adı verilen yeni bir üslup ortaya çıkmıştır. rokoko üslubunu yansıtan resimler, genelde açık, parlak ve canlı renkleri içermiş, tasviri yapılan karakterler ise idealleştirilmişlerdir. tasvirlerdeki konular, çoğunlukla gönül ilişkileri, şatafatlı hafif meşrep kadınlar, partiler, eğlenceler ve mitolojik karakterler olmuştur. watteau, boucher, chardin, greuze, jean honoré fragonard, reynolds, gainsborough, bu üslubu yansıtan önemli ressamlardan bazılarıdır.
    ve bu resimlerden ortaya çıkan izlenimler sonucu şu söylenebilir bu devrin insanları tam anlamıyla sadece yemiş içmiş ve eğlenmişler yahu.
  • divan restaurantlarında yenilmesi gereken meşhur tatlı.divanda garsonluk yaptığım dönemde bende bol bol yerdim.bi keresinde masaya tatlı geç gittiğinde bi hanım ablamız bizim rokokolar mokoko mu oldu demişti.vay be ne günlerdi.
  • 18. yüzyılın ortalarında etkili olmuş barok'a karşı doğmuş sanat üslubudur.

    regence, louis xv, erken georgian olmak üzere üç dönemde incelenmektedir. mimari anlamda genel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

    -barok stile karşı doğmasına rağmen çok da farklılaşamamıştır.
    -barok stiline göre antropometrik anlamda daha insancıldır.
    -barok dönemde simetri, abartı, altın yaldızlar, kırmızı ve yeşil renklerinin egemenliğinin yanında maskülenlik ağır basmıştır. rokoko'da ise simetrinin yerini asimetri almış, daha pastel renkler, genelde beyaz ve kontrast renkler kullanılmıştır. mekan ve donatılardaki oymalar barok'a göre çok daha zarif ve incedir. bu anlamda daha feminendir.
    -bombe commode ve duchesse brisee isimleri verilen donatılar bu dönemde çok meşhurdur.
    -mekanlarda ilk kez soba kullanılmıştır.
    -aynı zamanda ilk night stand ve splat tripod kullanımı da bu dönemde görülmüştür.
hesabın var mı? giriş yap