• otuz yedinci sayısını harıl harıl aradıgım dergi.
  • müzik hakkında yazı yazmakta zappa kadar haklı nedenlerle zorlanan birisi olarak rollda kimlerin hangi ruh haliyle, nasıl bir motivasyon ile yazı yazabildiğine şaşıyorum. yanlış anlaşılmasın, "neden müzik hakkında yazı yazıyonuz?" demiyorum, "her hafta bu kadar espriyi nasıl buluyorsunuz" da gözlemlenen şapşal hayret ile yaklaşıyorum yazdıklarını ciddiye alır gibi görünen bu dergiye.

    ben çok kadınlar eskittim, gel seninle de bir deneme yapalım dercesine, çok şarkıcı sevdim, çok da müzik dinledim lakin "bu albüme hakim olan kaotik minör alt yapının altında ceymis frovçayldın imzası belli belirsiz okunuyor. durağan kimi zaman nefessiz söylenen hırıltılı kesik vokaller mistik bir yolculuğa bilet kesiyor" gibi sağırlara müziğin yazılı izahati gib görünen yazıları oldum olası anlayamadım, böyle transkripsiyonlara neden girilmek lüzumu hissedildiğini çözemedim. hepimiz biraz lüzumsuzca tecrübe edilmesi en doğru olacak şeyleri yazıyoruz, lakin söz konusu müzik olunca anlamsızlık ibresi sonlara dayanıyor.

    "kaotik minör riflerin hakim olduğu bir albümmüş gideyim hemen alayım" diyecek adam varmola? varsa hoş gele hoş gele, varsa şen ola şen ola...
  • kisaca ucak ile saga veya sola donmek.
  • 1996 kasim'indan beri ciktigina gore 6 yil olmus. duzenli olarak aldigim ilk 2-3 senesi boyunca, muzige bakisimda epey radikal degisimlere yol acmis acik sari dergi. adam gibi turkiyeli bir muzik dergisi arayisinda olan, calinti'yi cok kasinti, blue jean'i cok teenager isi bulan benim gibi bir grup insana ilac gibi gelmisti ciktiginda. hem eglenceliydi, hem bir perspektifi vardi, hem moderndi (60'larin 70'lerin rock'una takilip kalmamisti), hem turkiyeliydi. ayni sayida serge gainsbourg'u, nusrat fateh ali khan'i, tricky'yi, sincanli oguz'u gormek, simdilerde sasirtmiyor tabii beni ve diger insanlari, ama o zaman cok alisilmadik bir durumdu.
    kusurlari da vardi. pek cok les inrockuptibles cevirisi vardi, ama mesela ben fransizca bilmedigim gibi, oyle bir dergiden de haberdar degildim. dolayisiyla cok da umurumda degildi okudugum seylerin ceviri olmasi. yukarida, dergiyi anlamsiz bir sekilde entelektuel bulan elestiriyi de anlamis degilim, roll, entelektuel olmaya calismadigi icin guzeldi. ben sahsen o kadar okudum, belki uc-bes yazi haric (cogunda da halil turhanli imzasi vardir sanirim) "kaotik minor riffleri" gibi terimlerle karsilasmadim. 70 sayi cikan bir dergide de normal sanirim, 3-5 yazi..
    ilk sayidaki halil turhanli'nin elektronik muzik uzerine yazisi ve sanirim 5. sayidaki erdir zat'in turkce rock uzerine yazisi epey sarsinti yaratmisti bunyemde zamaninda. onu da soyleyip, kapatayim..
  • ocak 2003 sayısında bjork'u kapagının %80'ine koyup bide kocaman bi roportajını cevirerek gonlumu yeniden feth etmis muzik dergisi..
  • ülkede yayınlanan en kaliteli müzik dergisi. bazıları paso çeviri yayınladığından dolayı kendi dergilerinin daha kaliteli olduğunu söyler* ama degildir. çeviri iyidir, zira bir yabancı dergi 20milyondur.
  • internet sitesi allaha havale edilmiş olan dergi. bu anlamda çok büyük tembellik yapıyorlar. hem müzik dergisi çıkarıyorsun, hem de nette süründürüyorsun okurlarını. ayıp yahu!!!
  • pj harvey, tricky kapakli ikinci sayisini (aralik'96) sahaflar da dahil olmak uzere, herhangi bir yerde bulmak imkansiza yakindir. dergiyi cikaranlarda bile yoktur. hatta bir keresinde dergide, ilan yayinlanmisti: 2. sayiya sahip olan ve arsiv yapmayan okurlarin, temasa gecmesi vs. vs.
    bunun nedeninin de, derginin matbaaya parayi zamaninda odeyemedigi icin, matbaanin basilan dergilerin 500 adedini dergiye vermesi, gerisini cope atmasi imis. ahah evet, bende var..
  • dalga sar, devam et, dans et gibi anlamları olan kelime. bir örneğini görelim;
    let it roll, baby, roll**
  • yakin zamanda the beatlesi kapak yapmi$ olan dergi, saygi duydum.(bkz: the beatles seveni ben de severim)
hesabın var mı? giriş yap