• başlık, karakter sınırına takılmıştır, aslı: "romalıların yücelik ve çöküşünün nedenleri üzerine düşünceler" olacaktır. bu bir kitap ismi olup montesquıeu tarafından yazılmıştır. (bkz: montesquıeu)
    kitabın akışı isminden de anlaşılacağı üzere roma'nın kuruluş yükseliş ve çöküş dönemlerinin analizleri üzerinden gitmektedir. aynı zamanda montesquıeu yaşadığı dönemdeki durumlara da çeşitli göndermeler ve kıyaslamalar sunmaktadır.
    kitap okunmadan önce roma tarihine şöyle bir göz gezdirmek faydalı olabilir çünkü mostesquıeu kitabı anlaşılır yazsa da bazı noktalarda okuyucunun, roma tarihine ve koşullarına kendisi kadar aşinaymış gibi geçtiği noktalar var.
    eser iş kültür etiketiyle hasan ali yücel serisi altında yayınlanmaktadır. çevirmeni berna günen'dir.
    şimdiden iyi okumalar, bilgilendirici ve özellikle ülkemizin içinde olduğu şu günlerde düşünmeye sevk edecek bir kitap olduğuna inanıyorum.
  • (bkz: ryvçüd)

    başlık açarken az araştırsanız olmuyor mu ya?
  • "bu kitabın başlığı açılmış mı?" diye arama yapacakların kolayca bulabileceği bir başlık olmuş. çok güzel düşünülmüş tebrikler.
  • yücelikleri roma hukukunda cisimleşmiş, çöküşlerinde kölelerin ahı etkili olmuştur.

    bundan çıkardığım ders:
    kontrolsüz güç, imparatorlukları dağıtır.
  • şu an okumaya çabaladığım kitap. “düşünceler”

    romalılara hayranlık ve nefret arasında gidip gelmeme, ikileme yol açtı.

    romalıların düşmanlarının kendilerinden üstün oldukları konuları ve kendi açıklarını tespit edip bu yeniliklere ve değişiklere bu denli açık olmaları ise ilginç geldi. askerliğe ve askerlere dair düşünceleri de ilginç, günümüzde bazı değişiklikler içerse de hala güncellik taşıyan önemli gözlemler taşıyor. okunası.
hesabın var mı? giriş yap