• herhangi bir tür kitap dahi okumamış biri için bir tür bahane ifadesi/aracı.

    bu sayede "nasılsa bir faydası yokmuş, okumam olur biter" diye geçiştirecek bir bahanesi daha olacak ve alternatiflerine hiç bakmayacak bile. bu açıdan söz konusu mevzunun "doğru" ya da "yanlış" olduğuna bakmaksızın işin bir başka boyutunu da değerlendirelim dedim.

    ek bilgi: bilim adamı değil bilim insanı lütfen.
  • romanı neden okumalıyız kısmına gerek kalmadan cümledeki hatalardan nasıl da okumadığını anlayabiliyoruz. çok da zorlamaya gerek yok yani
  • <kitapların amacı kişiye bilgi vermek olduğu için, roman okumanın tam bir zaman kaybı olduğu gerçeğidir. roman okuyan bilim adamınada rastlanmamıştır>
    ben de bir zamanlar yukarıdaki yorum gibi düşünüyordum ama kesinlikle öyle değilmiş roman da olsa okumak çok faydalı.
    okuduğum romanlar sayesinde hayata karşı bakis açım değişti.
  • bu başlığa cevap geçtiğimiz yüzyıl yaşamış alman bir fizikçiden gelsin o zaman,

    'dostoyevski bana tüm bilim adamlarından daha çok şey vermiştir'-albert einstein
  • film izlemek neyse roman okumak da odur. bir şey öğrenmem sanırsın bir şey öğrenirsin, en kötü alttaki mesaj ufkunu açar.
  • henüz cronica de una muerte anunciada okumamış kişi söylemi.
  • faydası olmaz diyen roman okumuyordur veya çok az okuyordur. 1984 de bir romandır, suç ve ceza da bir romandır, meyhane de bir romandır. bu kitaplar insanlara bir şeyler katar arkadaş. sen gazap üzümleri'ni okudun mu, maksim gorki'den bir şeyler okudun mu? bestseller reyonunda okuyacaklarına bir şey demiyorum ki, onlarında aralarında çok güzel şeyler var. mesela millet laf etse de açlık oyunları'nı sevmiştim, filozofun çırağı'nı sevmiştim.
    özet: roman okumak bir şey katmıyor diyen kişi roman okumuyordur.
  • dulce et utile yani haz ve fayda kavramıyla çürütülecek önerme.

    edebiyat teorisine göre; edebiyat, işlevini okuyan kişide haz duygusu oluşturarak gerçekleştirir.

    basit bir örnek vermek gerekirse bir insan ahlak kavramını anlatan bir kitabı okurken sıkılabilir ancak ahlak kavramını içeren bir trajedi okurken hem haz alır hem de ahlak hakkında bir şeyler öğrenebilir. yani edebiyattan faydalanır, edebiyat fayda sağlar.

    bu nedenle dulce et utile, edebiyatın temel prensiplerinden biridir ve bu nedenle roman okumak vakit kaybı değil bilgiye ya da diğer faydalı şeylere ulaşmanın en haz verici yoludur.
  • roman havası okumak ile karıştırılmış olan durum.

    yine de (bkz: seri eksiledim kardeş)
  • adam haklı beyler dan brown kütüklerinden sonra ayılıp komple bıraktığım iştir. akabinde uzatmalı görülen lisans bitti, yl bitti, çevrem entel gördü, hayatım değişti walla.

    oturun işe yarar bir şeyler okuyun.
hesabın var mı? giriş yap