• son dönemde güzel işler çıkarmaya başlayan italyan sinemasından başarılı bir film. çocukluk arkadaşı 3 gencin italyan suç dünyasına girişlerini, gelişmelerini ve sonuçlarını anlatan bir ana öyküye sahip. bu ana öykünün yanında filmin geçtiği 70'lerden 90'lara kadar terör, italyan mafyası, rüşvet ve bilimum alengirler de cabası. ferzan özpetek'in bir ömür yetmez filminden de tanıdığımız stefano accorsi ve pierfrancesco favino başrollerde.*
  • aynı isim ve konuyla çekilmiş bir de dizi vardır.

    --- spoiler ---

    genel olarak film kadar etkileyici olmasa da 12. bölümde libanesevurulmadan hemen önce annesine yalvardığı, vurulduğu an ve sonrasında tüm çetenin olay mahaline toplanışı ve fondaki müzik tüylerimi diken diken etmeye yetmiştir.

    --- spoiler ---

    edit: spoiler. uyarı için ptb ye teşekkürler.
  • su gibi akan film. 152 dk sürmesine rağmen sıkılmadan, bir sonraki sahneyi merak ettirerek ilerledi.il libanese rolüyle pierfrancesco favino güzel bir iş çıkarmış bana göre, il freddo nun sevgilisi roberta rolündeki jasmine trinca nın güzelliğine değinmeden edemeyeceğim, il freddo ya hak verdim film boyunca..
  • --- spoiler ---

    yine gangster filmlerinin klasikleşen sonuyla bitti,herkes öldü.
    --- spoiler ---

    filmin başlangıcından sonuna kadar süreklilik var ama beni etkileyen en önemli husus sahnelerin tahmin edilebilirliğinin düşük olması,bir anda birisi beklenmeden ölebiliyor veya bu kesin ölür-öldürür dediğiniz kişi affedilebiliyor.gangster filmlerini severim,eski yılların teknoloji esaretine girmeden yaşanan suçların,sokak kokusunun hakim olduğu filmlerdir bu filmde bu tat ile çekilmiş.ayrıca izleyip geçmek yerine durup düşündüğünüzde bazı cümlelerin oldukça edebi anlamları olduğunu farkedebilirsiniz.suçlu da olsa kişiyi suça iten sebeplerin suçlunun zihnindeki düşüncelerin ne olduğunu merak edenlere başyapıt.

    --- spoiler ---

    "-birini vurduktan sonra hiç gözlerine baktın mı ?
    -(...)
    -ben baktım sanki yüzündeki maskeyi çıkarmış gibi.değersiz bir adam cesurlaşıyor,cesur bir adam ağlıyor,inançsız bir adam dua ediyor.sıramız geldiğinde biz nasıl olacağız ?"
    "geleceği düşünmeye başla,geçmişi istesen de silemezsin,ölüleri rahat bırak"
    --- spoiler ---
  • izlenilesi filmdir. çok sevdim de jasmine trinca'yı neden havaya uçurdunuz mınakoyyim. senaryo gereği bile olsa yanlış hareket birader. böyle bir güzelliğe bu mudur yani reva görülen ?
  • italyan suç mafya yapımlarına ilginiz varsa kaçırmayın.
hesabın var mı? giriş yap