• phil jacksonin favori adamlarindan bu da.. derek fisher muhtesem bir performans gosterdigi icin pek ihtiyac duyulmadi playofflarda..
  • nbade ilk geldiği sezonlarda nefis oynayan, hatta bir sezon maç başına 25 sayı ortalamasını bile aşan yaşlı point guard. fakat chicagoya geçmesiyle ortalamaları michael jordan ve scottie pippenın etkisiyle bir anda düşmüştür. kariyerinin son senelerini geçirdiği lakersda da kobe ve shaq yüzünden ortalamaları ne yazık ki yükselememiştir.
  • chicago'da 9 numaralı formayı giymiştir.
    (bkz: number 9)
  • clippers forması altında oldukça skorer oynayan spketaküler maçlar çıkartan bir oyuncu idi. chicago'da ise gayet makul bir görev adamıydı. her daim saygı duyduğum bir insandı. hala da öyle.
  • tip olarak michael jordan'a çok benzeyen adamdır.hatta nba jam oynarken "aa salaklar jordan yerinde harper yazmışlar" demiştim,nba live 95 oynayınca görmüştüm ayrı insanlar olduklarını...jordan simsiyah,harper ise sütlü kahve ten rengine sahiptir;böyle ayırt edilebilir.
    ayrıca jordan ferrari'si ile yardırırken,yan kolktukta oturup, korkudan altına işeyen adamdır.*
  • önümüzdeki sezondan itibaren pistons'ın yeni koçu flip saunders'ın yardımcılığını yapacak olan eski basketbolcu.
  • 89 playoffunda clevelandda jordanı savunan insan, (bkz: the shot).
  • (bkz: derek harper)
  • kolej kariyerinin son 2 senesindeki istatistikleri fazlasıyla iyi olan oyuncu.

    1984 - 85: 24.9 sayı, 10.7 ribaund, 2.5 asist, 2.6 top çalma, 1,5 blok.

    1985 - 86: 24.4 sayı, 11.7 ribaund, 4.3 asist, 3.3 top çalma, 2.3 blok.

    bu adamın şutör gard olduğunu söylememe gerek yok herhalde. (bulls'ta oyun kurucu oynamaya başlamış. geloraptor hatamı düzeltti, ben bulls'tan öncesini bilmiyordum. ondan önce sg oynuyormuş.) neyse yukarıda geçmişte yazılmış yanlış bilgileri düzeltme işine gelirsek; bu saygıyı hak eden abimiz, 89 senesinde dizleri patlatıyor ve kariyeri onun üstüne şekilleniyor. ondan evvel oldukça iyi bir oyuncu, hatta takımı tek başına taşıyabilecek kapasitede oyuncuyken o sakatlıktan sonra oyununu ve kariyerini ona göre şekillendiriyor.

    slam dergisinin temmuz ayına verdiği röportajda ise; eğer hall of fame'e gireceksem clipper olarak gireceğim demiş, bulls ve lakers'ta kazandığı şampiyonlukları adeta elinin tersiyle itmiştir.

    şöyle bir ekran görüntüsü aldım röportaj ile ilglili: http://farm6.staticflickr.com/…002_c2cd089695_z.jpg

    kendisinin kariyer ortalamaları & istatistikleri için ise, tık.
  • yazıldığı gibi sakatlanmasaydı yıldız bir oyuncu olabilirdi sakatlığı yüzünden olamamıştır. ayrıca ilginç bir anektod olarak 1988 yılında chicago bulls-cleveland playoff eşleşmesinin ilk maçında michael jordan 50 sayı atarken kendisini ağırlıkla craig ehlo savunmuştu(genel olarak jordan o zamanlar çok içeri girdiğinden uzun adamlar yardım savunması falan da önemli ama neyse). maçtan sonra kendisine sorulduğunda "ben onu savunurken 50 atamaz görürsünüz" şeklinde bir söz söyledi. 2. maçta ağırlıkla jordanı kendisi savunurken jordan 55 sayı atmıştı. ilgili maçta jordanı her kaçırdığında "ah,shit" diye bağırışı da duyuluyor. bu da böyle bir anımdır.
hesabın var mı? giriş yap