• yetmislerin sessiz gitar kahramanlarindan.. irlandali.. biraz john mayall benzeri 'white boy blues' yollarindan gecmis havasi tasir ama blueprint, tattoo ve calling card gibi albumleri, hem hafif puturlu hem de daha renkli bir blues-rock hattina denk duser.. 95'te oldugunde epey gencti hatirladigim..
  • bir blues-rock üstadıdır. dinlemesi keyifli bir müzik yapar bu adam.
  • 2 mart 1948 doğumlu blues gitaristi.
  • fender 2004 yılında rory gallagher tribute stratocaster adında bir model çıkarmıştır. sunburst renkli bir stratı neredeyse rengi belli olmayacak derecede boyasını yıpratmışlar, gövde ağacı görünür hale getirmişler. bu eskitme işlemini köprüye pas görünümü vererek, pena muhafazasının beyazını kirleterek tamamlamışlar. uzaktan bakınca gerçekten 1960'lardan kalma antika bir gitara benzemekte.
  • cork - irlanda menşeili hakkın rahmetine çoktan kavuşmuş bir beyaz blues üstadı.. cork'ta st patrick caddesinden yürüyüp kanalı geçtikten sora sağ kolda vibes & scribes'dan hemen sonra ismi ile açılmış bir de pub bulursunuz, aynı zamanda doğal olarak bu pubın da adıdır.. stoutunuzu çekip güzel müzik eşliğinde keyif yaparsınız.. (bu kıyağımı da unutma sözlük.. yazıom deftere..)
  • küçük bir çocukken, gittiği müzik mağazasının vitrininde kahverengi sunburst renginde bir fender görür. bir müzisyenin özel siparişi üzerine getirilmiş, o sırada şehirde bulunan tek fender'dir. siparişi veren müzisyen gelen gitarın rengini beğenmemiş ve satın almayı kabul etmemiştir. genç rory ne yapıp eder ve o gitarı alır. eğer o beğenmeyip de almayan amca bugün sağ ise gidip elini öpmek lazımdır.
  • 60li yillarin sonunda kurdugu power trio formundaki taste ile yildizlasan gitar ustasi.
    katildigi isle of wight da 500bin kisiye 5 kere bis yapabilen bir usta daha yoktur.
  • "o bizim elvis'imizdir" diye tanımlamıştı bir irlandalı dost.

    gallagher'ın blues tarihinde pek kadri bilinmiyor aslında.. o da bunu pek istemiş gibi gözükmüyor; gitarını çalıyor, irlanda'yı dolaşıyor, yapraklar üzerinde geziyor ve doğanın müziğini dinliyor..
    biraz hendrix'lik var gallagher'da. herkesin beğenebileceği bir vokal tarzı yok çünkü. doğal ve şaşaasız.
    o kadar güzel ki yüzü, videolarının sesini kapatıp sadece izleyesiniz geliyor bazen. ve müziği yüzünden kelime kelime, harf harf okunuyor ki bu yüzdendir aslında bu kadar iyi bir müzisyen oluşu..

    grubu "taste" ile çalışmaları ayrı şahane gallagher'ın; sanırsam yukarılarda, 27 yaşlarına geri dönmüş ve öteki 27lerle tavla atıp, aşağıdaki martılara simit fırlatıyordur..
hesabın var mı? giriş yap