• göztepe parkının tam karşısında yeni açılacak olan pizzacı. dün kokteyl vardı, pazar günü açılacakmış. dışardan gördüğüm içeride iki tane brick oven var ve içerisi baya şık. görüntü itibariyle baya güzel lezzet olarakta bakıcaz bakalım.

    edit: bugün gittim ve bayıldım, türkiye'de yediğim en güzel pizza ve sufleyi yedim. pizzalar odun ateşinde pişiyor. dekorasyon 10 numara olmuş. fiyatlar çok ucuz değil ama böyle bir mekan için normal sayılır. pizzalar domates soslu, domates sossuz ve kapalı olarak ayrılmış. gayet geniş bir menüsü var ve menü 3 ayda bir yenileniyormuş. gidilesi bir yer.
  • italyanca kırmızı domates demek. zaten restorandaki pizza ve makarnalara italya'dan getirilen bu domatesler lezzet veriyor. bu domatesler çanakkale'nin sırık domatesinin daha küçüğü. tadı ise daha tatlı. gittiğinizde panna cotta'sını mutlaka deneyin, böylesini yememişsinizdir.
  • italyan restaurantları arasında herhangi bir özelliği bulunmayan mekan. ilk gidişimde bir organizasyon nedeni ile fiks menü verildiğinden , yemeklerin yavanlığını buna bağlamıştım. ancak ikinci ziyaretimde de aynı tatsızlık ile karşılaşınca, oluşan kanaatim pekişti. susamlı tuna balığı gibi öve öve bitiremedikleri yemekten, ancak iki lokma yiyebildim. damak zevkidir elbette, başkaca yemekler böyle olmaz herhalde diyordum ki, makarna ve pizzalarındaki sıradanlık beni benden aldı, götürdü. bir de iyi yanlarına bakalım. mekan havalı, sunum değişik, güzel, panna cotta, domates sosu ve küçük domatesleri fena değil.
  • italyada bir çok şehirde bulunan restoranlar zinciri. istanbul şubesini denemedim ama roma şubesinde yapılan calzoneler süperdir. ayrıca bu zincirin ortaklarından biri de fabio cannavarodur.
  • istanbul'daki muadili restaurantlara kiyasla basarisiz bir menuye sahip... lakin isin fiyat/performans kismi cok daha vahim. evime yakin guzel bir italyan restauranti acildi derken yasadigim hayal kirikligiyla pizza tercihimi halen ofisime yakin olan pizzeria pidosdan yana kullaniyorum.

    maasimin buyuk kismini yemege harciyorum; guzel yemek yiyebilmek icin kilometreler asip, onbinlerce mil biriktiriyorum ve bir mekana cok ekstra bir durum yasanmadigi surece en az 2-3 kere sans veriyorum. ancak rossopomodoro neresinden tutarsak tutalim tam bir hayal kirikligi.

    mekanin ic tasarimi keyifli ve lazanya da oldukca lezzetliydi... gel gor ki onume gelen seyin cocuk menusu olup olmadigini anlamam yaklasik 10 dakika mi aldi...
  • napoli mutfagının orneklerini sunan bir italyan restaurantı. orjinali napoli kentinin sehir merkezinde sahil tarafında bulunur. daha sonraları francise sistemiyle bir cok sube acmıstır. ornegin milanoda bir çok örneği bulunur. bu milanoda ki rossopomodoro'lar, ki italyanca da kırmızı domatesler demektir, genellikle orta halli bir restauranttır, oyle bizdeki gibi luks degildir. goztepe parkının karsında acılan turkıyede kı ılk subesı misal, cok luks bir meka kıvamındadır.

    sunu da eklemem gerekirki yaptıkları yemekler italyadaki aratmamaktadır. turkiye de iyi italyan lezzetleri tatmak isteyenlere tavsiye edilir. zira yemekleri cok basarılıdır.
  • vedat milor'un programını izledikten sonra gaza gelip, gittiğim fakat bariz abartılmış restorandır. fiyatları gelen yemekler için adeta uçuktur. (öğrenci bütçeme göre zaten uçuk).

    göztepedeki şubesi için şunlar söylenebilir:
    -porsiyonlar gerçekten yetersiz.
    -gereksiz pahalı, lezzet-fiyat orantısız.
    -tuvalet katına inip az kaldı bulamadan çıkıyordum. +3.50m kotuna tuvalet işaretlerini koymuşlar. sanırım hidayet türkoğlu ve mehmet okur geldiğinde rezil olmayalım, görsünler işaretleri istemişler.
    -servis yaptıkları tabak, bardak vs çok alakasız. örn: taze sıkılmış portakal suyu "burn" bardağında geldi. ben gelmez demiyorum ama gelirse 11tl istenmez bir portakal suyuna.
    -gereksiz pahalı, lezzet-fiyat orantısız.
    -pizzası inanılmaz hafif, yani oturur 2 tane yersin karnın falan ağrımaz o derece. vedat milora göre türkiye'de en iyi italyan pizzasının yapıldığı yermiş. özel fırında gerekli ısıya çıkıyormuş vs.
    -zeytinyağına banma, ya da yemeğe ekmekle abanman için verilen ekmekler; enfes, hakikaten lezzetli.
    -sunulan yemekle, istenilen fiyat orantısız demiş miydim?

    afiyet olsun.
  • fiyat - performans açısından bakıldığında sınıfta kalan mekan. italyan restoranıyım diye piyasaya çıkmış ama özel hiçbir şey yok, her şey gayet sıradan. fiyatları lezzetine ve sunumuna göre fazlasıyla abartılı. öyle tabaklara şekilli logolar basmakla olmuyor beyler, daha çalışmanız lazım, olmamış..
  • sevgililer günümüzü rezil eden mekan. 14 şubat günü sevdiceğimlen buraya gittik. bir gün öncesinden yapılan rezervasyonu kaydetmemişler. gittiğimizde adımız listede yoktu. rezervasyon yaptırmadan gizliden gizliye girmeye çalışıyormuşuz gibi bir hava yarattılar, mekanın müdürü bizi bara aldı, olayı çözeceğini belirtti lakin 20 dakikadan fazla bekledik gelen giden olmadı.
    çıkmaya karar verdik işletme müdürü önünden geçtiğimiz halde yüzümüze bakmadı. zaten ilk girdiğimizde de rezervasyon listesine bakmak için bi 5 dakika girişte bekledik.

    diyeceğim odur ki özel gün organizasyonlarında başarısız olan, müşteri memnuniyetinden ziyade biz cebimize girene bakarız ağa mantığında bir yer.
  • çok sıradan bi pizza mekanı. fiyat ile kıyaslayınca çok pahalı kalıyor. pizza, makarna dışında ana yemek almaya hiç kalkışmayın fiyatlar 40 - 50tl civarı. bu nedenle genelde hoş ve de boş..
hesabın var mı? giriş yap