• klup oldugunda lions benzeri is adamlari guc adamlarinin toplanip onemli karar aldiklari basarili cocuklara burs verdikleri, kafasina gore oratya buraya adam yolladiklari bir tur lonca adeti uzantisi kluptur.mason baglantisi yuksek oldugu soylenir ki harun yahya degilem, boyle olaylara egilem(cem yilmaz ekolu) diyorum.
    beni alakadar eden tek yonu rotaract denen muessesedir.bkz dan giden bilgiyi bulur, bakamayn burda oyle asili kalir.ne bakiyon?bitti tamam.
  • guzel bi olusumdur. ozellikle amerikaya saga sola exchange student yollamalari iyi oluyor.
    toplantilari gayet bayiktir. guzel sosyal hizmetleri var. mesela rotary vakfinin tuzlada yaptirdigi sagir ve dilsizler okulu gibi. ugrasiyolar yani.
  • (bkz: wankel motoru)
  • amacinin sadece bir araya gelmek ve/veya birbirini kollamakla sinirlamanin dogru olmayacagi bir organizasyon.
    ornek olarak her sene cesitli ulkelerden yaklasik 100 tane ogrencinin amerika'da egitim masraflarinin tamamini karsilayarak bir amme hizmeti gerceklestirirler (bkz: grsp)
  • işareti nedense tekerlek olan, masonlugun 2. ligi
  • bir çoğu ilkokul diplomasına sahip zengin ve aşırı zenginlerin oluşturduğu, kendilerini dünyadan soyutlayıp, sadece para kazanmak amaçlı oluşturulmuş dernek bozması. 2008'de istanbulda yapılacak olan dünya rotary toplantısı için, üyelerinin master* karşısında iyi bir izlenim birakması şimdiden dans dersi aldıkları**`* ve bunu hangi akla hizmet yaptıkları kestirilememiş insanlar topluluğu. (bkz: 7 seneye kim öle kim kala) paraları o kadar çok ki, harcayacak yer arıyorlar. sözüm ona insanları iş sahibi yapabilmek için kuaförlük kursu açıp 30 kişiye meslek kazandırıyor, dükkan açmaları için yardım ediyor, sonra rotaryan hanımlar gidip oralarda bedavaya saç yaptırıyorlar. (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu) yurt dışına yolladıkları öğrencilerin çoğuda kendilerinin yada akrabalarının çocukları zaten.
  • isareti tekerlek degil, bir disli cark olan, yurdum insaninin bilmedigi seyleri arastirma zahmetine girmeyip direk bok atmasi munasebetiyle masonlukla ozdeslestirilen ama aslinda hicbir alakasi olmayan dernek, kulup falan...
    (bkz: herkes mason olamaz)
  • haftada bir toplanan, masonlukla cok da direkt bir alakasi olmayan, uye olabilmek icin aktif olarak calisiyor olmak sarti kosulan, toplantilarin 1 saat, konuk konusmacinin sunum suresinin ise 20 dk ile sinirli oldugu, misyonu "topluma hizmet" gayesi guden bir sivil toplum orgutudur.

    calismalarindan bir tanesini orneklemek gerekirse, 2005 yilina kadar polio*nun dunya yuzeyinden yok edilmesini amaclayan, milyonlarca dolar degerinde bir projeye imza atmislardir. bill gates adli enteresan multi milyarder kisi de bu projenin onemli bagiscilarindan biridir.

    haaaa bi de birlesmis milletlere danismanlik hizmeti sunan (mesela unicef) tek sivil toplum orgutudur.

    "illa bok atmaliyim, bok atmadan yasayamam" mantalitesi guden enteresan yurdum organizmalarinin iyiyi, guzeli, gelismisi amaclayan her orgute musallat ettigi gorulmus saldirilardan nasibini almis pek guzide, pek takdire sayan, bir o kadar da katilinasi bir kurulustur.

    (bkz: rotaryen)
  • (bkz: interact)
  • envai çeşit öğrenci değişim programı bulunan, öğrencileri her yerde mükemmel ağırlayan, uluslararası yardım örgütü.
hesabın var mı? giriş yap