• "10 günlük türkiye macerasında sakis, zihni müzik'in sahibi zihni şahin'in evinde kaldı. yerde döşeklerde yattılar. ev yemekleri, lahmacun ve pidelerle beslendiler. tek lüksleri ankara konseri'nden sonra mcdonalds'tı. sakis, türkiye'yi ve türkleri çok sevmişti. bunu her fırsatta dile getirdi. hatta karnına "non serviam" dövmesini burda yaptırdı. bunun parasını güzin ödeyince dayanamayıp ağladı. ankara konserine iki gün kala grubun plak şirketi century media'dan telefon geldi. century media gruptan hemen ertesi gün italya'ya gidip tiamat'la turneye katılmalarını istiyordu. sakis, " hayır, burda ankara'da bir konserimiz daha var, onu verip geliriz" dedi. tiamat'ın avrupa turnesi 30 küsür konserdi ve bu turne rotting için çok önemli bir adımdı. firma yetkilisi "eğer bu turneye katılmassanız çıkmadığınız her konser için tazminat ödersiniz" dedi. sakis de " tamam ben cebimden öderim. türkiye benim için daha önemli" cevabını verdi. "

    (non serviam dergisi 19. sayısında rotting christ konseri başlığından alınmıştır)
  • 5 eylülde youtube kanallarında yayınladıkları 1 saatlik canlı performansı, pandemi dalgaları geçince turne haline getirse çok iyi olacak grup.

    tamamıyla demo dönemleri ve triarchy of the lost lovers'a kadar olan seçkileri çalmışlar. şahane bir setlist var. bilen bilir, '96'ya kadar olan rotting christ albümlerinin yeri hep ayrıdır.

    ah, bir de sakis başgan şarkıların sözlerini geçiştirmese... bayağı bayağı sözleri sallıyor.*
  • bu herifler yunan uygarlığının parlaklığının küçük bir yansımasıdır

    hani insan kuşkulanıyor yahu şu anki komşumuz olan yunanlar ile antik yunanlı filozoflar, bilimciler aynı insanlar olabilir mi diye işte o kuşkuyu herhangi bir şarkılarıyla gideriyorlar.

    burdan sözüm bizim pentagram'ımıza, azıcık hırs yapın.
  • ortodoks hristiyanlığın iki kolundan birinin en yoğun nüfusla yaşadığı ülkeden çıkmış bir grup. (merkezi diyemedim çünkü merkezi istanbul fener'de)
    düşünün türkiye'de çürüyen muhammed diye bir grup kurduğunuzu. vay halinize. sonra gençler bu küffar yuvası ahlaksız avrupa'ya neden bu kadar düşkün.
    özgürlük dostum bütün derdimiz özgürlük.
  • thy mighty contract'ın isterlerse bokunu çıkarana kadar ekmeğini yemeye hakları olan grup. ben yunanistan'dan ergen halimle çıkıp o albümü yapsam, on kilo taşaklı modda gezerdim amk... ki thy mighty contract'ın yanında non serviam'ı var, triarchy of the lost lovers var, a dead poem'i, theogonia'sı var lan... ayıp, ayıp. laf edilmez bu yınanlara...
  • türkiyeye gelen ilk metal gruplarından olup diğer grupların da geliş yolunu açan, para, pul, seyirci azlığı, konser mekanı gibi sorunları dert etmeden her seferinde gelip babalar gibi çalan, müziklerinde her zaman kaliteyi ön planda tutmuş ve popülarite adına bundan taviz vermemiş, felaket sıcak, mütevazi ve kafa adamlardan oluşmuş metal grubu. kalbimde tek, müzik setimde daimi yunan lordları.
  • bu sene çıkaracakları konser albümüne lucifer over athens ismini seçerek sanki yunanistan'ın kriz günlerine selam çakmış grup. 2016'da da yeni albüm geliyormuş. mis.
  • gençken canları sıkıldıkça istanbul'a, ankara'ya gelmesiyle haşır neşir olunmuş, o zamanın naçizâne zuhur eden hobi düzeyindeki arkeoloji ilgisine eşlik eden helenperverlik* hislerini icra ettikleri cayır cayır metalle birleştirmesinden kelli, ne yaparlarsa yapsınlar gönüllerde ayrı bir taht kurmuş adamlar.

    hesiodos'un tanrıları anlattığı theogonia kitabının albümünü yapmalarıyla zaten zamanın (ve mekânın) ötesine geçmiş grup.

    bu anlamda gerek 2000'lerden sonra başlayan "özüne dönme" hareketiyle gerek helenik gerek şarkî ezgileri kendilerince yorumlayarak farklı - ama aynı derecede başarılı - bir yola girip müzikal seyirlerine devam eden grup.

    ancak kimi helenperverlerin çok daha farklı bağlı olduğu grup. insana gözlerini kapattığında kadim helen, pers ve roma diyarlarının resmini sunabilen kaç grup vardır? alabildiğine yüzeysel 300 spartalı sevdasının ötesinde, non serviamı (sekülerlik yanında) helen topraklarını galya gibi sömürmeye çalışan romalılara karşı bir baş kaldırı, archon'u helen diyarının düşmanlarına karşı verilen savaşın kumandanının dramı ve athanati este'yi tanrıların yanında olduğunun güvencesiyle savaşa koşan askerleri olarak dinleten, dinletebilen yegâne grup.

    şerh-i thermopylae: işbu güzelleme son albüm rituals dinlemeden, salt bu albümün düşüncesiyle yazılmıştır.
  • yakın falan diye olsa gerek bilmem kaç kez türkiyeye gelmiş olmalarından mütevellit, konserlerine kaç kez gittiğimi hatırlamayacağım kadar çok konserine katılım gösterdiğim grup.

    yurdum orta sınıf insanının komşuya dair en güzel şeyin, yazın güzel denizine girip, akşam uzo eşliğinde kalamalar yutmak olduğunu düşünüyor olmasına karşın, bana dair komşuya göre komşuya dair en güzel şey bu abilerdir.

    iyi ki varlar.

    sleep of the angels, non serviam ve a dead poem albümleri favorilerim.
  • vakt-i zamanında "türkiye'ye gitmeyin, onlar bizim düşmanımız, sizi orada öldürürler" diyen denyolara kulak asmadan ülkemize gelip sahneye çıkan, konser gelirini de depremzede vatandaşlarımıza bağışlayan esaslı gruptur.
hesabın var mı? giriş yap