• bir yabani ot ilacı* markası. monsanto tarafından geliştirilmiştir. glyphosate içerir.

    zamanla, 1976'da geliştirilmiş bu ilaca karşı dayanıklı yabani otlar evrimleşmiştir. öte yandan da üretici şirket de ilaca dayanıklı soya, mısır ve pamuk geliştirmiştir*.

    kaynak: wikipedia
  • 16 litre suya 250 ml eklenerek kullanılır. düzgün bir ilaçlamayla 1 haftada otların tamamını kurutur.
  • içeriğindeki glifosattan dolayı toprağı zehirleyen yabani ot ilacı. ıspanak, roka gibi bitkilere atılamıyor. soya, mısır, kanola ve pamukta kullanılıyor,bu bitkilerin genleriyle oynandığından glifosattan etkilenmiyor. meyve ağaçları glifosata fazla duyarlı değiller ama kökten ağacın dolaşımına geçiyor yaprak ve meyveye taşınıyor. 2005 yılında environmental health perspectives dergisinde yayınlanan bir makalede glifosatın plasenta hücrelerinde verdiği zararı kanıtlamış ve roundup’ın sadece bitklere değil memelilere de zarar verdiğini ortaya koymuştur.
  • özellikle akdeniz bölgesinde ekim öncesi yoğun olarak kullanılan, monsanto firması tarafından üretilen sistemik etkili yabani ot ilacıdır.

    kontak etkili ilaçların aksine, bitkinin belli bir kısmına temas etmesi o bitkinin ölmesi için yeterlidir.etken maddesi "glyphosate"tir.

    bu ilacın üretiminden sonra soya, mısır, pamuk gibi sanayilik ürünlerde roundup'a dayanıklılık çalışmaları başlatılmış, genleriyle oynanıp bu ilaca dayanıklı bitkiler elde edilmiştir.

    sağlığa zararlı olup olmadığı hala dünya'da tartışılmakta, malesef ki ülkemizde sağlık üzerindeki elle tutulur bir araştırma yapılmamaktadır.
  • monsanto'nun gizli kalmasini istedigi davaya iliskin dokumanlar, davayi acan hukuk firmasinin cabalariyla halka acik hale getirilmistir. yazanlar gercekten ic karartici, bir an once turkiye'de satisinin durdurulmasi gerekiyor.

    https://www.baumhedlundlaw.com/…o-secret-documents/
  • tam adı “roundup star” olan g sınıfı total herbisit.

    2017 yılı itibari ile abd/californiya’da “kanser yapan ilaçlar” listesine alınmıştır.

    link
  • bayer- monsanto firması üretmektedir.
  • tarım ilaçları üreticisi monsanto, california eyaletinde şirketin yabani otlar için kullanılan ilaçlarındaki glifosat maddesi yüzünden kansere yakalandığını söyleyen bir kişiye 289 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

    kaynak https://www.google.com.tr/…/haberler-dunya-45155668
  • ilk çıktığı dönemlerde ve özellikle popüler olmaya başladığı sırada, sofra tuzundan bile zararsız, çiftçinin dostu yabani bitkilerin düşmanı tarım ilacı olarak öne sürülmüş; geçtiğimiz ağustos ayında da dewayne johnson isimli çiftçinin cilt kanseri olması ve bunun nedeninin de bu ürün olduğunu düşünerek şirkete dava açması ve kazanması ile devam eden, inanması güç bir üne sahip ürün.

    ürünün sahibi şirket monsanto ve ürünün etkileri üzerine kısa bir belgesel de mevcut
  • maruz kalan annelerde sakat doğum gibi anomalilere neden olan türkiye'de satışı devam eden tescilli kanserojen ot ilacı.

    internetten satın almak için tıklayın

    yabancı kaynak
    aynı üründen fransa da gözlemlenmiş sakat doğum vakaları
    ürün hakkında yapılmış euronews programı
    konu ile ilgili abd'de yapımış afiş
hesabın var mı? giriş yap