• (bkz: eyvah ya)
  • dün bülent arınç'ın "öğrencilerin denetlenmesi haberi gerçeği yansıtmıyor.bizim öyle bir düşüncemiz de yetkimiz de yok" sözlerini direk yalanlayan konuşmadır.

    asla kız ve erkeklerin beraber kalmalarına göz yummayız bizim muhafazakar yapımıza ters cümlesini tekrar tekrar vurguladı ayrıca.
  • (bkz: şeriat bugün de gelmedi)
    artık ne zaman gelecekse.
  • izleyemeyenlerin izleyenlere "link ver bitch"diye sitem ettikleri konuşma
  • 18 yaşını aşıp reşit olmuş insanların evlenebileceklerine ve hatta (ve hatta) devlet teşvikiyle evlendirilmeye çabalandığı bir dönemde, kendi iradeleriyle arkadaş yada sevgilileri ile aynı evde kalmaları hususunda bakış açısının bir anda daralıp "ama onlar çocuk ve bize emanet" şeklinde ebeveyn nezdinde olması neresinden tutsanız izahı olan bir tutum değildir. ayrıca daha geniş çerçeveden bakıyorsanız olaya bir kadınla erkeği yanyana, aynı evde sadece seks yapabildikleri şeklinde yorumladığınızdan anayasal olarak da tescilli ayrımcılık yapıyorsunuz demektir.

    kadın yada erkek, sonuçta 18 yaşını doldurmuş. üniversiteli yada değil, seçmeyi bırak, milletvekili seçilme hakkı tanıyaacaklar yakında, yani seni beni mecliste temsil etmeye, kanun tasarısı oluşturmaya, soru önergesi sunmaya, hükümete hesap sormaya hakkı var. ama oturduğu evde kimle yaşayacağını belirleme hakkı yok

    son söz: ha bir de hala muhafazakar kesim mağdur şeklinde demeçlerden de bay gelmedi mi hakikaten?
  • aşağıdaki satırbaşlarından oluşmaktadır.

    - biz sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz.

    - kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayacaklarını belirterek, "valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz.

    - kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kaldığı tartışmalarına ilişkin, "buralarda nelerin olduğu belli değil. karma karışık. her tür şeyler olabiliyor. ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. bu yaşam tarzına müdahale değildir. kimse bunu bu şekilde yorumlamasın.

    - 76 milyonun hemen tamamı marmaray'ın gururunu yaşarken, varsın bazıları da marmaray'ın küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşasınlar. bu hazımsızlığın, hasedin son bulması ve marmaray gururunu yaşamayanların da bu gurura ortak olabilmesi en büyük temennimizdir.

    - biz, japonya başbakanı da dahil olmak üzere marmaray'ın açılışında hayır dua yaparken, birilerinin de bu hayır duanın aksine temennilerde bulunduğunu üzülerek müşaade ettik. ülkemizde maalesef sayıları az da olsa kendi ülkesinin başına gelecek felaketten haz duyacak kadar gözü dönmüş hazımsızlar da var.

    - "eski türkiye"ye dönün bakın, benzin, ekmek, yağ, tuz kuyruklarında bekleyenler biz değil miydik? bunlar bu ülkede yaşandı. ama 20 yaşındaki gençler, bu kuyrukları görmedi, onlar sadece ak parti iktidarını gördü. zannettiler ki türkiye hep böyleydi.

    - ak parti olarak, en başta eski türkiye'nin köhnemiş bencilliğine son verdik. çetelere, mafyaya, karanlık suç örgütlerine, cuntaya biz 'hayır' dedik.

    - yeni türkiye'de imtiyazlara yer olmadığını belirterek, "şu anda devletten burs alan öğrencilerin sayısı 380 bin. karşılıksız bu. kredi alanlarla bu rakam, 1 milyon 200 bini buluyor. bunları sağlayan bizim iktidarımızdır. gençlerin bunu bilmesini istiyorum.

    başbakan recep tayyip erdoğan, "biz başı örtülü olanı da başı açık olanı da aynı hukuka sahip insan olarak görürüz ve kendilerine hizmet etmeyi de görev telakki ederiz" dedi.

    - şimdi bize, 'başları açık olanların haklarını da savunacak mısınız' diye soruyorlar. çok ayıptır. bu soruyu kime soruyorsunuz? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkını kaybetti?

    - biz bugüne kadar böyle bir ayrımın tarafı olmadık, böyle bir ayrımı, tasnifi asla kabul etmiyoruz.
  • kasıtlı olarak vize dönemine denk getirilmeye çalışılan konuşmadır.
  • (bkz: #38103393)
  • maşallah diyorum, sanırsın başbakan değil yediemin. her şey ona emanet.
  • kız ve erkeklerin beraber yapabilecekleri ve/veya yapamayacaklarının listesi de açıklansaydı iyi olacaktı dediğim konuşma.

    neler ihbar ediliyor komşular tarafından ve evde dönen o acayip şeyler ne; bir açıklama gelse de rahatlasak.

    kırmızı çizgi sevişmek mi mesela, önsevişmeye de yasak var mı? veya daha muhafazakar olarak beraber film seyretmek de mi ceza kapsamına giriyor?

    kızlarla erkeklerin yaptığı o şikayet edilen acayip işler ne? yakında bununla ilgili aydınlatırlarsa da memnun oluruz.

    teşekkürler, iyi çalışmalar.
hesabın var mı? giriş yap